ماده واحده – اصلاحات زیر در قانون راجع به بیمه افراد کادر ثابت ارتش و ژاندارمری در مقابل حوادث ناشیه که به مناسبت انجام وظیفه رخ میدهد -مصوب ۱۳۳۵- به عمل میآید:
۱- عنوان قانون یاد شده به “قانون بیمه عمر و حوادث پرسنل نیروهای مسلح، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمانهای تابعه یا وابسته به آنها” تغییر مییابد.
۲- ماده (۱) قانون یاد شده، به شرح زیر تغییر مییابد:
ماده ۱- وزارتین دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و کشور مکلفند از طریق تشکیل صندوقهای بیمه در نیروهای مسلح مربوطه کلیه پرسنل نیروهای نظامی و انتظامی و سازمانهای تابعه یا وابسته به آنها را -اعم از کادر ثابت ، وظیفه، پیمانی و بسیجی ویژه را در قبال شهادت، فوت، بیماری صعبالعلاج، نقص عضو و ازکارافتادگی- اعم از آنکه در زمان صلح یا بحرانها و عملیات داخلی و دفاع از مرزها یا سایر موارد در ارتباط با ماموریتها و وظایف سازمانی یا غیر از آن در تمام ساعات شبانهروز اتفاق بیافتد، براساس مقررات این قانون و آییننامه اجرایی آن بیمه کند.
۳- در تبصره (۱) ماده (۱) قانون یاد شده عبارت “وزارت جنگ و ژاندارمری” به عبارت “نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح” تغییر مییابد.
۴- تبصرههای (۲) و (۳) ماده (۱) و ماده (۲) قانون مزبور حذف و متون زیر به عنوان مواد (۲)، (۳)، (۴)، (۵) و (۶) به آن اضافه میشود:
ماده ۲- پرسنل وظیفه و پیمانی در مدت خدمت یا انجام مدت قرارداد با نیروهای مسلح مشمول این ماده هستند.
ماده ۳- صندوقهای بیمه نیروهای مسلح مجازند برای حفظ بنیه مالی خود و جبران خسارات موضوع این قانون با سایر شرکتهای بیمه کشور انواع قراردادهای بیمه منعقد کنند.
ماده ۴- چنانچه در زمان جنگ و بحران با تشخیص شورای عالی امنیت ملی موجودی هر یک از صندوقهای بیمه نیروهای مسلح در پایان هر سال از مجموع هزینههای سه سال آخر آن کمتر باشد، مابهالتفاوت با پیشنهاد کمیسیونی مرکب از وزیر کشور، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رییس سازمان برنامه و بودجه و رییس شورای عالی بیمه موضوع قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمهگری، مصوب ۱۳۵۰- که به تصویب هیات وزیران میرسد در بودجه سال بعد نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منظور و به حساب صندوقهای بیمه واریز میشود.
ماده ۵- صندوقهای بیمه نیروهای مسلح میتوانند در مورد پرسنل و خانواده آنان و سازمانهای مشمول این قانون بنا به ضرورت انواع بیمههای متداول دیگر را در قبال دریافت حق بیمه مربوط برقرار نمایند، همچنین با پیشبینی لازم و اطمینان از اجرای تعهدات مندرج در این قانون به منظور تحصیل سود بیشتر در امور تولیدی، بازرگانی و خدماتی سرمایهگذاری کنند.
ماده ۶- آییننامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف شش ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون به وسیله وزارتین کشور و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و به تصویب هیات وزیران میرسد. از تاریخ تصویب این قانون کلیه قوانین و مقررات مغایر، همچنین آییننامه بیمه افسران و کارمندان نیروهای مسلح … و ژاندارمری – مصوب ۱۳۳۷ – لغو میشود.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ سیام شهریورماه یکهزار و سیصد و هفتاد و شش مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۷۶/۷/۱۹ عیناً به تأیید و تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی- علی اکبر ناطق نوری