۷۳۵۷۴ت۱۸۹۲۱ه – ۱۳۷۶.۱۱.۰۷
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۶/۱۱/۵ بنا به پیشنهاد شماره .۱۷۶۳۷و مورخ ۱۳۷۶.۸.۲۵ وزارت فرهنگ و آموزش عالی و به استناد تبصره (۵) قانون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان کل قرآن مجید – مصوب ۱۳۷۵ – آییننامه اجرایی قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ – سازمان سنجش آموزش کشور موظف است همه ساله آزمون ویژهای در رشته علوم قرآنی و حدیث برای حافظان کل قرآن مجید که متقاضی دریافت مدرک رسمی کارشناسی هستند برگزار نماید. شرکتکنندگان در این آزمون در صورت کسب حد نصاب نمره قبولی متعارف در دانشگاهها، به دریافت مدرک کارشناسی نایل میشوند.
تبصره ۱ – تعیین مرجع ذیصلاح برای تشخیص حافظ کل قرآن بودن متقاضیان بر عهده وزارت فرهنگ و آموزش عالی است.
تبصره ۲ – مواد امتحانی آزمون موضوع این ماده، آشنای با ترجمه، تفسیر و علوم قرآنی و نیز دروس اختصاصی در سطح کارشناسی این رشته خواهد بود که به پیشنهاد سازمان سنجش آموزش کشور و تصویب شورای عالی برنامهریزی تعیین میگردد. مواد امتحانی قبلاً به اطلاع متقاضیان میرسد.
ماده ۲ – آن دسته از حافظان کل قرآن که دارای مدرک کارشناسی علوم قرآنی بوده و از مزایای این قانون استفاده نکردهاند، توسط سازمان سنجش آموزش کشور برای شرکت در آزمون دروس مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم قرآنی و حدیث، مطابق برنامه مصوب شورای عالی برنامهریزی به دانشگاههای مجری معرفی میشوند و در صورت کسب موفقیت در گذراندن واحدهای مربوط، پس از ارائه یک رساله تحقیقی در زمینه علوم قرآنی، مدرک رسمی کارشناسی ارشد دریافت خواهند نمود.
تبصره – داوطلبانی که دارای مدرک کارشناسی رشتههای غیر علوم قرآنی بوده و حافظ کل قرآن مجید میباشند، باید دروس جبرانی مورد نیاز را نیز با موفقیت بگذرانند.
ماده ۳ – پرداخت هزینه برگزاری آزمون و ارائه رساله تحقیقی، به تشخیص سازمان سنجش آموزش کشور بر عهده متقاضیان خواهد بود.
ماده ۴ – استفاده از مزایای این قانون برای یک بار و در یک مقطع امکانپذیر است. ولی شرکت مردودین در آزمون سالهای بعد بلامانع خواهد بود.
ماده ۵ – مدرک پذیرفتهشدگان توسط معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت فرهنگ و آموزش عالی صادر میشود.
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور