…
ماده ۶ ـ [اصلاحی ۱۳۴۶/۷/۸]
راه آهن میتواند در خطوط و مقاصدی که مقتضی بداند بلیط رفت و برگشت (دوسره) با تخفیف مناسبی که حداکثر از ۲۰% تجاوز ننماید به فروش برساند.
مدت اعتبار بلیطهای دوسره از تاریخ عزیمت مسافر دو ماه است. در صورتی که در مدت اعتبار بلیط از طرف راه آهن جا برای مراجعت مسافر تأمین نشود راه آهن مکلف است برای مسافر در قطارهای بعدی جا تأمین نماید مگر آنکه مسافر تقاضای استرداد بهای بلیط مراجعت را بنماید که در این صورت نصف بهای بلیط دوسره باید بلافاصله در همان ایستگاه به مسافر مسترد گردد.
…
ماده ۱۱ – [اصلاحی ۱۳۷۱/۸/۱۰]
میزان کرایه و شرایط مسافرت اطفالی که به همراه اولیای خود مسافرت مینمایند و سن آنها تا (۲) سال تمامی میباشد به ترتیب زیر است:
الف: برای اطفالی که سن آنها تا (۲) سال تمام باشد، باید ده درصد قیمت بلیط، بدون اشغال جا پرداخت شود.
ب – برای اطفالی که سن آنها بین (۲) تا (۱۲) سال تمام باشد باید پنجاه درصد بهای بلیط به منظور صدور بلیط نیمبها پرداخت شود. برای این دسته از اطفال یکجا اختصاص مییابد.
تبصره ۱ – [اصلاحی ۱۳۷۱/۸/۱۰]
از اولیایی که بهنگام خرید بلیط برای اطفال مشمول بند الف این ماده، مبلغ کرایه را نپرداخته باشند، در زمان کنترل بلیط در قطار، کرایه مربوط با صدور قبض قطار، اخذ میشود. تعیین سن اطفال با استفاده از شناسنامه صورت میگیرد. در صورت ارائه نشدن شناسنامه، نظر رییس قطار ملاک است.
تبصره ۲ – [اصلاحی ۱۳۷۱/۸/۱۰]
افرادی که سن آنها بیش از ۱۲ سال باشد، باید بلیط تمام بها بخرند.
…
ماده ۳۲- [لغو ۱۳۶۵/۹/۹]
ماده ۳۳- [لغو ۱۳۶۵/۹/۹]
…
ماده ۳۷ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۲/۱۰]
از مسافرینی که اشیاء غیر مجاز راه همراهان خود در واگن مسافری حمل کنند به استثنای موارد بند “الف” و “ه” ماده ۳۶ که باید به پلیس انتظامی قطار تحویل تا در اولین ایستگاه از قاطر خارج شود بابت کرایه هر بسته در یکصد کیلومتر یا کسر آن ۸۰ ریال با صدور قبض قطار و ذکر شماره بلیط و مبداء و مقصد مسافرت در آن دریافت میشود و مأمورین قطار میتوانند اشیاء مذکور را در مقابل تسلیم رسید که به منزله قبض توشه است به واگن توش انتقال دهند و چنانچه مأمورین قطار ادامه حمل آن را خطرناک تشخیص دهند محموله مذکور به پلیس انتظامی قطار تحویل تا در اولین ایستگاه از قطار خارج گردد و چنانچه بر اثرآوردن این اجناس در واگن مسافری خسارتی به واگن و یا اثاثیه اشخاص دیگر وارد شود صاحب آن مکلف به پرداخت خسارت وارده خواهد بود.
ماده ۳۸-
تبصره –
[الحاقی ۱۳۶۸/۲/۱۰]
[حذفی ۱۳۷۳/۲/۱۸]
[حمل توشه مندرجه در ماده ۳۸ تا میزان ۳۰ کیلوگرم برای هر بلیط مجانی است و نسبت به مازاد کرایه مقرر دریافت خواهد شد ضمناً این مقدار توشه مجانی فقط شامل وسائل مخصوص مسافرت از قبیل جامهدان – کیفهای دستی، رختخواب پیشچ و تختخواب سفری تاشو و سه چرخه معلولین که همراه مسافر باشند میگردد.]
…
ماده ۴۶ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۲/۱۰]
نرخ کرایه توشه از قرار هر تن کیلومتر ۲۰ ریال است و باید در مقابل صدور قبض مخصوص توشه نقداً در مبدأ پرداخت شود.
…
ماده ۴۸ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۲/۱۰]
کرایه حمل دوچرخه – سه چرخه و موتورسیکلت در صورتی که در صندوق نباشند و به عنوان توشه پذیرفته شوند به اخذ زیر خواهد بود.
1 – کالسکه – دوچرخه – سه چرخه بچگانه و این قبیل هر عدد در هر یکصد کیلومتر یا کسر آن – ۴۰ ریال.
2 – دوچرخه (بیسکلت) برای هر صد کیلومتر یا کسر آن ۸۰ ریال.
3 – سه چرخه یا چهار چرخههای سواری بزرگسالان (مخصوص معلولین و این قبیل) برای هر صد کیلومتر یا کسر آن ۱۲۰ ریال.
4 – موتورسیکلت گازی و دوچرخههای موتوردار برای هر صد کیلومتر یا کسر آن ۱۵۰ ریال.
5 – موتورسیلکت دندهای بدون نشیمن پلو (ساید کار) برای هر صد کیلومتر یا کسر آن ۲۰۰ ریال.
6 – موتورسیکلت دندهای با نشیمن پهلو (ساید کار که وزن آنها از ۲۰۰ کیلوگرم تجاوز ننماید برای هر صد کیلومتر یا کسر آن ۳۰۰ ریال.
7 – موتورسیکلت دندهای با نشیمن پهلو (ساید کار) که وزن آنها بیش از ۲۰۰ کیلوگرم باشد کرایه به اخذ نرخ توشه به حسب وزن و با رعایت مقررات حمل توشه محسوب و درافت خواهد شد.
ماده ۴۹ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۲/۱۰]
حیوانات کوچک اهلی (میمون – گربه – خرگوش – آهو و از این قبیل) با داشتن وسایل احتیاطی مانند قفس – سبد – گردن بند – و پوزهبند را ممکن است به عنوان توشه قبول و کرایه هر یک از این حیوانات به مأخذ نرخ یکصد کیلومتر یا کسر آن ۱۰۰ ریال محسوب میشود.
تبصره – [الحاقی ۱۳۶۹/۶/۴]
شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران مجاز است تقاضای حمل یک یا چند رأس احشام به وسیله واگن توشه قاطر محلی را پذیرفته و هزینه حمل را براساس نرخ توشه محاسبه و دریافت نماید.
…
ماده ۵۱ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۲/۱۰]
برای حمل یک یا چند جنازه با داشتن گواهی رسمی بهداری باید واگن دربست باری تقاضا شود کرایه آن برای واگنهای دو محوره از قرار واگن کیلومتر ۴۰ ریال و برای واگنهای چهار محوره از قرار واگن کیلومتر ۶۰ ریال و برای واگنهای یخچالدار چهار محوره موتوردار از قرار واگن کیلومتر ۱۰۰ ریال است
تبصره ۱ – همراه یا همراهان جنازه میتوانند به مانند سایر مسافرین بلیط قطاری که جنازه با آن حمل میگردد خریداری و مسافرت نمایند.
ماده ۵۲ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۲/۱۰]
واگنهایی که برای حمل توشه یک چند مسافر بر طبق تقاضای آنان به طور دربست واگذار میشود باید کرایه آن را از روی وزن حقیقی توشهها محسوب نمود و چنانچه وزن حقیقی از (۳).(۱) ظرفیت واگن کمتر باشد باید لااقل کرایه (۲).(۱) ظرفیت واگن به نرخ کرایه توشه پرداخت شود.
…
ماده ۶۰ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۲/۱۰]
مسافر حداکثر ظرف ۴۸ ساعت بعد از ورود قطار باید برای تحویل گرفتن توشه خود مراجعه و اقدام نماید و در صورت تأخیر پس از گذشتن مدت فوقالذکر برای هر ۲۴ ساعت یا کسر آن برای هر بسته ۲۰ ریال به عنوان انبارداری در مقابل قبض رسمی دریافت خواهد شد.
…
ماده ۶۶ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۲/۱۰]
در ایستگاههایی که راهآهن وسیله حفاظت اشیاء مسافر را داشته باشد مسافرین میتوانند لوازم و اشیاء همراه خود را (موضوع ماده ۳۴) در مقابل اخذ رسید چاپی به طور موقت تودیع نمایند و در این مورد برای هر روز و یا کسر آن در مورد هر بسته ۱۰۰ ریال به عنوان حقالحفاظه در مقابل قبض رسمی دریافت خواهد شد. ضمناً بقیه مواد فصل دوم تعرفه به قوت خود باقی است.
…
ماده ۸۹ – [اصلاحی ۱۳۷۲/۴/۱۳]
در احتساب کرایه کسر یک تن یک تن تمام و در جمع دریافتی هر بارنامه کسر یکصد ریال، یکصد ریال تمام محسوب میشود.
تبصره – [اصلاحی ۱۳۷۲/۴/۱۳]
برای بارهایی که در مسافت کمتر از یکصد و پنجاه کیلومتر برای حمل به راهآهن عرضه میشود حداقل کرایه بر اساس یکصد و پنجاه کیلومتر محاسبه و کرایه دریافت خواهد شد.
…
ماده ۹۴- [لغو ۱۳۶۵/۹/۹]
…
ماده ۱۴۹-
تبصره ۱-
تبصره ۲ – [الحاقی ۱۳۶۸/۱۱/۲۶]
در مور محمولات مایع یا هر محمولهای که مشمول ماده (۱۵۵) تعرفه گردیده و امکان تخلیه آنها در انبارهای راهآهن وجود نداشته باشد، راهآهن میتواند پس از گذشت یک ماه از تاریخ ورود واگن به مقصد، محموله را حراج نماید.
…
ماده ۱۵۸ – [اصلاحی ۱۳۷۶/۱۰/۳]
طول خطوط فرعی صاحبان کالاها در مسیر اعم از مبداء و مقصد به طول مسیر اصلی اضافه و کرایه مربوط مطابق با نرخ تعرفه مصوب در کل مسافت (مسیر اصلی به علاوه طول خطوط فرعی مبداء و مقصد) در بارنامههای صادره محاسبه و منظور میشود.
…