‌آیین‌نامه اجرایی بند (ی) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۷۷ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۷/۰۲/۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳۷۷/۰۳/۱۰

۴۴۰۲ت۱۹۴۳۸‌هـ – ۱۳۷۷.۰۲.۲۷

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۷.۲.۲۰ بنا به پیشنهاد مشترک شماره ۴۲.۸-۱۰۲.۲۹۴ مورخ ۱۳۷۷.۱.۲۹ سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه‌های‌ اموراقتصادی و دارایی، بازرگانی، کشور، صنایع و به استناد بند (ی) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۷۷ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر‌ تصویب نمود:

۱- منظور ازنانهای صنعتی در این آیین‌نامه، انواع نانهای مرغوب از قبیل نان حجیم و نیمه حجیم است که به تناسب نیاز هر منطقه با کیفیت خوب، بهداشتی و‌ سالم و به صورت مکانیزه وبا رعایت استانداردهای لازم تولید شود.

۲- روش تولید و ماشین آلات مورد نیاز برای تولید نانهای صنعتی ومرغوب باید به شکلی
باشد که از مرحله تحویل آرد تا تحویل نان دارای سیلوی آرد، خمیر‌گیر، اتاق تخمیر
خمیر، چانه گیر، فرم دهنده، اتاق تخمیر ثانویه، فر مناسب با حرارت غیر مستقیم برای
پخت، سیستم خنک کننده و بسته بندی باشد و برای‌ انجام امور در هیچ مرحله‌ای آرد، خمیر
و نان نباید با دست کارگر تماس داشته باشد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،
مرجع تعیین کیفیت و بهداشتی‌بودن نان می‌باشد.

۳- کارخانه‌های مورد نظر باید حداقل پنج تن در روز ظرفیت داشته و مجهز به سیستم آزمایشگاهی آرد و نان باشند.

۴- واحدهای تولید نان صنعتی باید حداقل یک مسؤول فنی در رشته تغذیه و صنایع غذایی داشته باشند.

۵- وزارت صنایع مکلف است ماشین آلات استاندارد مورد نیاز با مشخصات ذکر شده دربند
(۲) این آیین‌نامه را از طریق سازندگان داخلی تأمین نماید و در‌صورت لزوم می‌تواند
از طریق انتقال فناوری نسبت به ساخت آنها اقدام نماید. تا زمان تولید دستگاه
استاندارد در داخل، واردات ماشین آلات خارجی دست اول‌طبق مقررات مربوط بلامانع است.

۶- شوراهای آرد و نان در سطح کشور موظفند با همکاری و هماهنگی اداره‌های کل صنایع
استانها در چهارجوب سهمیه‌های استانی برای تولید نان صنعتی به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی
و اقدام نمایند که درپایان سال، حداقل معادل ده درصد (۱۰%) در هر استان هجده درصد (۱۸%) در استان تهران، موافقت اصولی صادر شده‌ باشد.

۷- [اصلاحی ۱۳۷۷/۷/۲۶]
سازمان ملی زمین و مسکن، شهرداریها، وزارت جهاد سازندگی ،‌ وزارت کشاورزی و وزارت کشور حسب مورد موظفند تسهیلات لازم را برای واگذاری‌ زمین بر اساس نظر شورای آرد و نان و ادارات کل صنایع به میزانی که در طرح پیش بینی شده فراهم نمایند و زمین در اسرع وقت به قیمت منطقه‌ای دراختیار متقاضی قرار گیرد. وزیر‌ بازرگانی در استان تهران و استانداران در سایر استانها، به عنوان رییس شورای آرد و نان استان مسؤول پی‌گیری و اجرای این بند می‌باشند و باید روشی اتخاذ‌ نمایند که تکلیف متقاضی حداکثر ظرف سه ماه تعیین شود. ضمناً این واحدها مجاز به تغییر کاربری از تولید نان نمی‌باشند.

‌تبصره – چنانچه متقاضی شخصاً زمین مناسب مورد تأیید شورای آرد و نان را در خارج از
قطبهای صنعتی و در داخل محدوده‌های شهری در اختیار داشته‌ باشد، دستگاههای ذی‌ربط
موضوع این بند موظفند نسبت به تغییر کاربری زمین یاد شده، به نحوی که متقاضی مذکور
بتواند در زمین ملکی خود واحد صنعتی‌تولید نان احداث نماید اقدام کنند.

۸- شهرداریها در محدوده شهر و فرمانداران و سایر ارگانها در خارج از شهر موظفند ظرف یک ماه پس ازصدور جواز تأسیس و انتخاب زمین نسبت به صدور‌ جواز ساختمان اقدام نمایند.

۹- شرکتهای آب و برق و گاز موظفندنیاز کارخانه‌های مزبور را با اولویت در اسرع وقت تأمین نمایند.

۱۰- ضرایب مالیاتی و بیمه نانوایی‌های صنعتی که بر اساس این آیین‌نامه احداث می شوند، مشابه نانوایی‌های سنتی خواهد بود.

۱۱- وزارت صنایع موظف است تسهیلات لازم را برای احداث واحدهای تولید کننده
افزودنی‌های آرد و نان (‌خمیر مایه نان وغیر آن) جهت بهبود کیفیت نان و‌آرد فراهم
نماید و تا زمان راه اندازی این واحدها، ارز مورد نیاز برای واردات افزودنی‌ها را تأمین خواهد کرد.

۱۲- سیستم بازرگانی موظف است درخواست وام این قبیل کارخانه‌ها را با اولویت مورد
بررسی قرار دهد و در چهار چوب ضوابط مورد عمل آیین‌نامه اجرایی‌ موضوع بند (ل) تبصره (۳) قانون بودجه ۱۳۷۷ کل کشور اقدام کند و حداقل هشتاد درصد (۸۰%) سرمایه گذاری مورد نیاز را از محل این تبصره تأمین نماید.

۱۳- وزارت صنایع موظف است ظرف سه ماه برنامه تولید نان صنعتی و مرغوب را در قالب برنامه زمانی مندرج در بند (۶) این آیین‌نامه تنظیم و به تصویب‌ شورای اقتصاد برساند.

۱۴- پیگیری و نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه در استان تهران، بر عهده وزارت بازرگانی و در سایر استانها، برعهده وزارت کشور است که در سطح کشور‌ انجام می‌شود با همکاری وزارت صنایع .

۱۵- نانوایان سنتی می‌توانند به تنهایی یا با مشارکت سایرنانوایان، نسبت به تغییر
نانوایی خود از سنتی به صنعتی با اولویت نسبت به سایر متقاضیان اقدام‌ نمایند. در
این صورت متقاضیان مزبور (‌نانوایان سنتی) ملزم به رعایت حداقل زیر بنای طرح‌های
صنعتی نبوده و زیر بنای کارخانجات مزبور درحداقل نیاز برای‌ نصب تأسیسات خواهد بود.
این گونه نانوایان مشمول تسهیلات موضوع این آیین‌نامه نیز می‌باشند.

۱۶- کلیه دستگاههای اجرایی به ویژه سازمان حفاظت محیط زیست موظف به همکاری با تولید کنندگان نانهای صنعتی و مرغوب و ایجاد تسهیلات لازم‌ میباشند.

‌حسن حبیبی
‌معاون اول رییس جمهور