آیین‌نامه اجرایی ردیفهای (۱ و ۲) بند (الف) تبصره (۴) قانون بودجه سال ۱۳۷۷ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۷/۰۳/۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳۷۷/۰۵/۱۰

۲۰۵۱۳ت۱۹۷۶۵ه – ۱۳۷۷.۰۴.۲۸


‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۷.۳.۲۴ بنا به پیشنهاد شماره ۴۲.۴۵۰-۱۰۲.۱۰۳۶ مورخ ۱۳۷۷.۳.۵ سازمان برنامه و بودجه و به استناد تبصره (۴) قانون‌ بودجه سال ۱۳۷۷ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی ردیف‌های (۱) و (۲) بند “‌ الف” تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱- طرح‌هایی از محل اعتبار موضوع ردیف (۱) بند “‌الف ” تبصره (۴) قانون بودجه سال ۱۳۷۷ کل کشور- که از این پس در این آیین‌نامه به اختصار تبصره‌ نامیده می‌شود- تأمین اعتبار می‌شود که دارای یکی از شرایط زیر باشند:

‌الف – طرح‌هایی که ضمن استفاده از ظرفیت‌های موجود انسانی، تجهیزاتی و فیزیکی دستگاه اجرایی مربوط ، بتوانند متناسب با هزینه انجام شده ایجاد اشتغال‌ مولد و پایدار نمایند و از توجیه اقتصادی و اجتماعی کافی برخوردار باشند.

ب- طرح‌هایی که به واسطه فعالیت مشترکین دو یا چند دستگاه اجرایی، امکان استفاده از ظرفیت‌های موجود را برای زمینه‌سازی و ایجاد اشتغال مولد و پایدار‌ برای جوانان فراهم سازند.

پ- طرح‌هایی که از طریق اعطای تسهیلات بانکی از محل منابع تبصره به واحدهای تعاونی تشکیل شده از سوی جوانان یا بخش غیر دولتی بتوانند واحدهای‌ جدید یا نیمه‌تمام تولید و خدماتی را راه‌اندازی نمایند، مشروط بر آنکه طرح‌های مربوط از توجیه اقتصادی و اجتماعی کافی برخوردار بوده و برای محصول آن،‌ بازار کافی پیش‌بینی گردد. در اجرای این بند اجازه داده می‌شود بخشی از اعتبارات موضوع ردیف (۱) بند “‌الف” تبصره در اختیار یکی از بانک‌ها قرار گیرد تا‌ حسب مورد به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه در اختیار متقاضی گذارده شود. بازپرداخت این وام‌ها به حساب درآمد عمومی کشور واریز می‌شود.

ت – طرح‌های آموزشی کوتاه مدت تکمیلی، به ترتیبی که به طور مستقیم در ایجاد اشتغال مولد و پایدار برای جوانان تحصیل کرده تأثیر داشته باشند.

ث- ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی برای اطلاع‌رسانی و مشاوره به جوانان در زمینه دستیابی به اشتغال مولد و پایدار، مشروط بر اینکه این فعالیت‌ها متناسب با‌ امکانات و شرایط خاص هر استان بوده و در توسعه اقتصادی منطقه تأثیر داشته باشند.

ج- طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی که با اجرای آن در هر منطقه جغرافیایی، تمامی عوامل و حلقه‌های ارتباطی لازم برای ایجاد زمینه‌های اشتغال مولد و پایدار‌ برای جوانان شناسایی شوند و راهکارهای مشخصی برای راهنمایی و هدایت مسؤولین دستگاه‌های اجرایی و جوانان ارایه دهند.


‌ماده ۲- طرح‌هایی از محل اعتبار موضوع ردیف (۲) بند “‌الف” تبصره تأمین اعتبار می‌شوند که دارای یکی از شرایط زیر باشند:

‌الف – طرح‌هایی که با سازماندهی اوقات فراغت جوانان، به ویژه دانشجویان، آنها را در سازندگی کشور مشارکت دهند و به ویژه زمینه ساز حضور آنها در‌سازندگی مناطقی باشند که افراد نیازمندتری وجود دارند.

ب- طرح‌هایی که بتواند زمینه مشارکت جوانان و به ویژه دانشجویان را در احیا و بازسازی مراکز فرهنگی مثل مساجد و مدارس فراهم سازند.

پ- طرح‌های فرهنگی، هنری که به صورت مشخصی بتوانند زمینه‌ساز تعمیق باورهای دینی و پاسخگویی به سؤالات جوانان باشند و از رهگذر مشارکت همه‌جانبه آنها، امکان حضور جوانان را در توسعه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی فراهم سازند.

ت – طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی کاربردی برای شناسایی مسائل و مشکلات روحی، روانی و فکری جوانان در مناطق مختلف جغرافیایی، به نحوی که‌ بتوانند راهنمای تصمیم‌گیری برای مسؤولین و جوانان هر منطقه باشند.


‌ماده ۳- پس از ارایه طرح‌ها از سوی دستگاه‌های اجرایی به سازمان برنامه و بودجه در اختیار دستگاه‌های اجرایی متقاضی قرار خواهد گرفت.


‌ماده ۴- اعتبار طرح‌هایی که از طریق دستگاه‌های اجرایی استان پیشنهاد شده و مورد تأیید قرار می‌گیرند با مبادله موافقت‌نامه با سازمان برنامه و بودجه استان‌ هزینه خواهد شد.


‌ماده ۵- نظارت و ارزشیابی و ارایه گزارش از فعالیت‌های طرح‌های اجرا شده از محل اعتبار موضوع تبصره بر عهده سازمان برنامه و بودجه است. سازمان یاد شده‌ می‌تواند تمام یا بخشی از این مسؤولیت را بر عهده دبیر خانه شورای عالی جوانان قرار دهد و هزینه‌های آن را از محل اعتبارات موضوع ردیف‌های (۱) و (۲) بند”‌الف” تبصره تأمین نماید.


‌ماده ۶- حداکثر اعتبار برای انجام پژوهش و تحقیق از محل اعتبارات موضوع ردیف‌های (۱)‌ و (۲) بند “‌الف ” تبصره،‌ معادل سه درصد (۳%) اعتبار خواهد بود.


‌ماده۷- مبلغ یکصد میلیارد (۰۰۰‌ر۰۰۰‌ر۰۰۰‌ر۱۰۰) ریال از محل اعتبارات موضوع ردیف‌هایی (۱) و (۲) بند “‌الف” تبصره،‌ به صندوق تعاون پرداخت می‌شود تا‌ در قالب وظایف صندوق یاد شده و در چهارچوب مفاد این آیین‌نامه هزینه شود.


‌ماده ۸- خرید خودرو ساختمان و استخدام کارکنان (‌پرسنل) از محل اعتبارات موضوع بند “‌الف ” تبصره ممنوع است.

‌حسن حبیبی
‌معاون اول رییس جمهور