ماده ۱ – به منظور رسید گی به لایحه برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و مشارکت همه کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی در بررسی آن، کمیسیونی مرکب از اعضای ذیل (به عنوان کمیسیون اصلی) تشکیل میگردد:
۱ – کلیه اعضای کمیسیون امور برنامه و بودجه.
۲ – یک نفر از هریک از کمیسیونهای مجلس به انتخاب همان کمیسیون (به غیر از کمیسیونهای آییننامه داخلی، تحقیق و قوانین قبل از انقلاب).
ماده ۲ – رسیدگی لایحه برنامه سوم توسعه یک شوری خواهد بود و نحوه بررسی آن به شرح ذیل میباشد:
۱ – نمایندگان مجلس پس از تقدیم لایحه برنامه توسط دولت و ارجاع آن به کمیسیونها ظرف ده روز میتوانند پیشنهادهای خود را به کمیسیونهای ذیربط ارائه نمایند.
۲ – کمیسیونهای تخصصی موظفند بلافاصله پس از دریافت مواد ارجاعی ، کار رسیدگی را شروع و حداکثر ظرف ده روز پس از پایان مهلت اخذ پیشنهادهای نمایندگان، گزارش خود را به کمیسیون اصلی ارسال نمایند.
۳ – کمیسیون اصلی موظف است حداکثر پس از بیست روز از دریافت گزارش کمیسیونهای تخصصی، گزارش نهائی رسیدگی خود را به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
۴ – در جلسه علنی پس از ارائه گزارش کمیسیون اصلی و اظهارنظر نمایندگان مخالف و موافق و توضیحات مخبر کمیسیون و نماینده دولت نسبت به کلیات لایحه برنامه توسعه ، رأیگیری خواهد شد و در صورت تصویب بلافاصله رسیدگی به مواد، تبصرهها و جداول مربوط آغاز میگردد.
تبصره ۱ – در رسیدگی به کلیات، تعداد نمایندگان موافق و مخالف جمعاً ده نفر (پنج نفر مخالف و پنج نفر موافق) بوده و کل وقت آنها دو ساعت و نیم (یک ساعت و پانزده دقیقه موافقین و یک ساعت و پانزده دقیقه مخالفین) و وقت مخبر کمیسیون و نماینده دولت هرکدام یک ساعت خواهد بود.
تبصره ۲ – در جلسه علنی، تنها پیشنهادهایی که توسط نمایندگان و کمیسیونها در زمان مقرر دریافت و به چاپ رسیده است (مشروط به عدم مغایرت با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد برنامه سوم توسعه و حضور به موقع پیشنهاددهندگان در کمیسیونها و دفاع از پیشنهادها) قابل طرح میباشد.
تبصره ۳ – مهلت کمیسیون اصلی برای رسیدگی به پیشنهادهای کمیسیونهای تخصصی و ارائه گزارش با پیشنهاد این کمیسیون و تصویب هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی حداکثر به مدت ده روز دیگر قابل تمدید خواهد بود.
ماده ۳ – پس از گزارش کمیسیون اصلی به مجلس ، جلسات علنی به استثنای روزهای تعطیل رسمی، بلاانقطاع هر روز حداقل شش ساعت تشکیل خواهد شد.
ماده ۴ – نحوه رسیدگی به اصلاحیههای این برنامه و سایر مواردی که در این آیین نامه پیشبینی نشده است بر طبق مقررات معمول و آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
ماده ۵ – این قانون از زمان تصویب لازمالاجراء خواهد بود.
قانون فوق مشتمل بر پنج ماده و سه تبصره در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ سی ام شهریور ماه یکهزار و سیصد و هفتاد و هشت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۷۸/۶/۳۱ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی – علی اکبر ناطق نوری