آیین‌نامه اجرایی تبصره (۳۶) قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۸/۰۷/۱۱
تاریخ انتشار: ۱۳۷۸/۰۷/۲۵

۲۴۵۸۱ت۲۱۶۵۹هـ ـ ۱۳۷۸.۰۷.۱۲

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۸.۷.۱۱ بنابه پیشنهاد شماره ۱.۱۲۹۸۹ مورخ ۱۳۷۸.۵.۹ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد تبصره (۳۶)‌ قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور آیین‌نامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱- تابلوهای تبلیغاتی تجاری موضوع بند (‌الف) تبصره (۳۶) قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور، عبارت از کلیه تابلوهای دیواری، پارچه‌ای،‌ فلزی، رایانه‌ای و تبلیغاتی منقوش بر وسایط نقلیه است که به منظور معرفی یا تبلیغ کالا و خدمات تجاری در سطح شهرها و بزرگراهها نصب می‌شود.

‌ماده ۲- کلیه کارگزاران تبلیغاتی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و غیر دولتی موظفند پیش از انجام هر مورد تبلیغاتی موضوع ماده (۱) به‌صورت کتبی مجوز لازم را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نمایند.

‌ماده ۳- کلیه وزارتخانه‌ها، مؤسسات، شرکتهای دولتی، نهادها و مؤسسات غیر دولتی و شهرداریها که در ارتباط با امور تبلیغاتی فعالیت می‌نمایند‌ موظفند معادل بیست درصد (۲۰%) از بهای آگهی‌های تبلیغاتی اخذ شده از متقاضیان را به عنوان سهمیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حساب‌ بانکی موضوع ردیف ۴۱۹۹۴۷ قسمت سوم قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور واریز نمایند.

‌ماده ۴- قطبهای سیاحتی موضوع بند (‌د) تبصره یاد شده عبارت از محلها و مناطقی در استانهای مختلف کشور است که به عنوان مکانهای مناسب برای‌ ایجاد امکانات گردشگری و سیاحتی مورد توجه بوده و براساس سیاستهای برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران‌تحت عنوان پروژه‌های عمرانی برای آماده سازی منظور شده و خواهد شد.

‌ماده ۵- واگذاری و فروش محلهای سیاحتی پس از تصویب طرح و آماده سازی امکان‌پذیر خواهد بود.

‌ماده ۶- قیمت گذاری کاربریهای مختلف در قطبهای سیاحتی با توجه به موقعیت مکانی، نوع کاربری و قیمت روز از طریق کارشناسان رسمی‌ دادگستری انجام خواهد شد.

‌ماده ۷- تعیین شرایط فروش و واگذاری محلهای سیاحتی توسط هیأت سه نفره منتخب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا قایم مقام وزیر به عنوان مجری‌ طرحها خواهد بود.

‌تبصره ۱- فروش و واگذاری می‌تواند به صورت یکجا یا تقسیط انجام شود.

‌تبصره ۲- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا قایم مقام وزیر به عنوان مجری طرحها در موارد خاصی به تشخیص و اجازه وزیر می‌تواند تمام یا بخشی از‌ ارزش ریالی زمین واگذاری را به عنوان آورده با متقاضی مشارکت نماید.

‌ماده ۸- وجوه حاصل شده از فروش قطبها و محلهای سیاحتی برابر مقررات توسط متقاضی به حساب بانکی خزانه موضوع ردیف ۴۲۲۹۵۰ قسمت‌ سوم قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور واریز می‌شود.

‌ماده ۹- خانه‌های قدیمی، کاروانسراها و سایر اماکن موضوع بند (‌هـ) تبصره (۳۶) قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور عبارتند از بناهای با ارزش تاریخی- فرهنگی در استانهای مختلف کشور که در محورهای سیاحتی مورد نظر سازمان ایرانگردی و جهانگردی قرار دارند. این ابنیه باید قابلیت تبدیل به‌ مکانهای مناسب با کاربری واحدهای پذیرایی و خدماتی جهت امر گردشگری را دارا بوده، با همکاری سازمان یاد شده و براساس سیاستهای سازمان‌ میراث فرهنگی انتخاب و مرمت و تجهیز شوند.

‌ماده ۱۰- تملک ابنیه و اراضی همجوار با بناهای با ارزش تاریخی جهت تأمین نیازمندیهای خدماتی مجموعه طبق مقررات مربوط بلامانع می‌باشد.

‌ماده ۱۱- سازمان میراث فرهنگی می‌تواند در مراحل مختلف تهیه طرح، مرمت، آماده سازی و تجهیز اینگونه ابنیه نسبت به مشارکت با اشخاص‌ حقیقی و حقوقی اقدام نماید.

‌ماده ۱۲- سازمان میراث فرهنگی می‌تواند با توجه به شؤونات اثر و ویژگیهای آن و با توجه به مفاد ماده (۹) کاربری مناسب اثر را معین و بهره برداری از‌آن را به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار نماید.

‌ماده ۱۳- سازمان میراث فرهنگی ضوابط نگهداری و بهره برداری از ابنیه با ارزش تاریخی و فرهنگی موضوع این تبصره را تهیه و ابلاغ می‌نماید.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور