آیین‌نامه اجرایی جزء (۲) بند (‌الف) و بندهای (ب)، (ج) و (‌هـ) تبصره (۴) قانون بودجه سال ۱۳۷۹‌ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۹/۰۵/۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳۷۹/۰۶/۱۰

‌شماره: ۲۲۴۹۱ت۲۳۳۵۰ه
‌تاریخ: ۳۱ ۱۳۷۹.۵

‌هیات وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۹.۵.۲۶ بنا به پیشنهاد شماره ۶۴۸س۱۶۵۸-۱۰۵. مورخ ۱۳۷۹.۵.۲۴ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ‌کشور و به استناد بند (‌و) تبصره (۴) قانون بودجه سال ۱۳۷۹ کل کشور آیین‌نامه اجرایی جز (۲) بند (‌الف) و بندهای (ب) ، (ج) و( ه- ( ‌تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱ – در اجرای جز (۲) بند (‌الف)، سازمانهای بازنشستگی کشوری و نیروهای نظامی و انتظامی می‌تواند با رعایت صرفه و ‌صلاح دولت نسبت به عقد قرارداد با هر یک از شرکتهای بیمه ای که خدمات بیمه مکمل درمان ارایه می‌کنند، اقدام نمایند.

‌تبصره – سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور بر اساس تعداد افراد تحت پوشش هر یک از صندوقهای بازنشستگی ، نسبت به ‌اختصاص اعتبار به صندوق های مذکور اقدام خواهد نمود. صندوقهای یاد شده موظفند ضمن نظارت بر کیفیت خدمات ارایه شده در مقاطع ‌زمانی سه ماهه، عملکرد اجرایی خود را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گزارش نمایند. تخصیص اعتبارات منوط به ارایه گزارش ‌عملکرد مذکور می‌باشد. اعتبار جز (۲) بند (‌الف) از محل اعتبار ردیف ۵۰۳۰۳۹ قانون بودجه سال ۱۳۷۹ کل کشور تأمین خواهد شد.

‌ماده ۲ – [اصلاحی ۱۳۷۹/۸/۲۵]
در اجرای بند (ب)، حق عایله مندی و اولاد بازنشستگان کشوری و لشگری که بالای ۶۰ سال سن بوده و طبق ‌قانون حق عایله مندی و اولاد به آنها تعلق می‌گیرد علاوه بر میزان مقرر دریافتی مطابق قانون، برای هر فرد بازنشسته بالای ۶۰ سال سن و بازنشستگانی که به دلیل بیماری و ازکارافتادگی بازنشسته شده اند (‌بدون شرط سنی) ماهانه حق عایله مندی مبلغ نود هزار (۰۰۰‌ر۹۰) ریال و حق اولاد به ازای هر فرزند (‌حداکثر تا ۳ فرزند) مبلغ بیست هزار (۰۰۰‌ر۲۰) ریال پرداخت می‌گردد.

‌تبصره ۱ – برقراری مزایای فوق برای مشمولان این ماده از زمانی است که شرایط فوق را احراز نمایند و از دست دادن هر یک از ‌شرایط مذکور موجب حذف فوق العاده مربوط می‌گردد.

‌تبصره ۲ – اعتبار لازم برای دستگاههای مشمول در بودجه سالانه آنها تأمین شده است. شرکتهای دولتی، شهرداریها و سایر ‌دستگاههای اجرایی که کارکنان آنها مشترکین سایر صندوقهای بازنشستگی هستند مجازند نسبت به اجرای ماده (۲) این آیین‌نامه از محل ‌اعتبارات منابع داخلی خود اقدام نمایند.

‌ماده ۳- در اجرای بند (ج) مبالغ قابل پرداخت به استناد این بند در حد اعتبار پیش بینی شده در ردیف ۱۰۲۲۰۳ و بر اساس ‌موافقتنامه مبادله شده بین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی به عنوان حق پرستاری به صورت ‌کمک معاش خانواده هزینه می‌گردد.

‌ماده ۴ – [اصلاحی ۱۳۷۹/۱۱/۱۲]
در اجرای بند (ه) تبصره (۴) قانون بودجه سال ۱۳۷۹ کل کشور و با توجه به اعتبار پیش بینی شده در قانون بودجه ‌سال ۱۳۷۹ کل کشور، به دستگاهها اجازه داده می‌شود به کارکنان رسمی و ثابت مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت و ‌اعضای هیات علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی که در سال ۱۳۷۹ بازنشسته، از کارافتاده می‌شوند یا فوت می‌نماید به ازای هر سال خدمت معادل سی (۳۰) روز آخرین‌ حقوق و مزایای دریافتی که مبنا و ملاک کسور بازنشستگی است (‌حداکثر ۳۰ ماه) با رعایت موارد زیر پرداخت نمایند:
۱ – ملاک محاسبه آخرین حکم کارمند می‌باشد.
۲ – کلیه سوابق خدمت دولتی مبنای محاسبه قرار می‌گیرد.
۳ – حق عیال و اولاد و فوق العاده های سه گانه و سایر مواردی که در حقوق بازنشستگی محاسبه نمی‌شوند، از جمع کل آخرین حکم ‌صادره کسر می‌گردد.
۴ – دستگاههای اجرایی مشمول نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مکلفند در پایان ماههای شهریور، آذر و بهمن اطلاعات مربوط ‌به کارکنان بازنشسته رسمی و ثابت خود را به شرح فرم پیوست ‌که به تایید بالاترین مقام دستگاه اجرایی و ذی حساب رسیده است ‌تکمیل نموده و نتیجه را حسب مورد به واحد ذی‌ربط در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور (‌مرکز) و استانها منعکس نمایند.
‌اطلاعات مربوط به اسفند ماه سال ۱۳۷۹ نیز تا پایان بهمن ماه در قالب فرم پیوست ارایه گردد.
۵ – سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در مرکز و استانها موظف است پس از بررسی اطلاعات واصل شده و تطبیق با مفاد ‌موافقتنامه‌های مبادله شده ، با رعایت سقف اعتبار پیش بینی شده در قانون بودجه سال ۱۳۷۹، بخشی از اعتبار پاداش پایان خدمت را ‌تأمین و نسبت به تخصیص آن اقدام نمایند. تخصیص اعتبار فوق به منزله مبادله موافقتنامه تلقی می‌گردد.
۶ – دستگاههای اجرایی موظفند علاوه بر میزان پنج (۵) روز حقوق و فوق العاده شغل، از محل صرفه جویی در سایر هزینه‌ها از جمله ‌صرفه جویی های ناشی از بازنشستگی کارکنان خود نسبت به تأمین قسمتی از پاداش بازنشستگی که از محل اعتبار بند (ه) تبصره (۴ ( ‌تأمین نشده است اقدام نمایند.
۷ – کلیه شرکتهای دولتی و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت که مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت می‌باشند ‌مکلفند پاداش پایان خدمت کارکنان خود را با رعایت مقررات ذی‌ربط از محل منابع داخلی خود تأمین و پرداخت نمایند.

‌تبصره – آن گروه از شرکتهای زیان ده که امکان تأمین پاداش مذکور را ندارند موظفند ضمن اعلام میزان اعتبار قابل تأمین از ‌محل صرفه جویی در اجرای بودجه خود، مراتب را مشابه دستگاههای اجرایی بند (۴) این آیین‌نامه حسب مورد به سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور (‌مرکز) و استانها منعکس نمایند.

‌تاریخ اجرای این آیین‌نامه از ۱۳۷۹.۱.۱ خواهد بود.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور