آیین‌نامه اجرایی بند (هـ) تبصره (۱۷) قانون بودجه سال ۱۳۸۰ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۹/۱۲/۲۷
تاریخ انتشار: ۱۳۸۰/۰۱/۱۵

‌شماره: ۵۹۵۹۱ت۲۴۳۵۷هـ
‌تاریخ: ۱۳۷۹.۱۲.۲۷

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۹.۱۲.۲۷ بنا به پیشنهاد شماره ۱۰۵.۹۷۳۳ مورخ ۱۳۷۹.۱۲.۲۲ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد‌ بند (‌هـ) تبصره (۱۷) قانون بودجه سال ۱۳۸۰ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱ ـ تعاریف و مفاهیم
‌الف ـ بورسیه: به دانشجویی اطلاق می‌گردد که با رعایت ضوابط، کلیه هزینه‌های ریالی و ارزی وی از طرف دولت پرداخت گردد.
ب ـ اعزامی (‌ارزبگیر) : به دانشجویی اطلاق می‌گردد که با رعایت ضوابط و مجوز ارزی دولت، هزینه‌های ریالی خود را پرداخت می‌کند.

‌ماده ۲ ـ ‌در مواردی که به منظور بازگشت دانشجویان بورسیه و اعزامی و انجام تعهدات مربوط، تضمین از ضامن اخذ گردیده است، ضامن مکلف به‌ استرداد هزینه‌ها و ارزهای مصرف شده می‌باشد. در هر صورت بدهی ضامن بیشتر از کل بدهی دانشجو نخواهد بود.

‌ماده ۳ ـ مبلغی که از ضامن دانشجو مطابق این آیین‌نامه دریافت می‌گردد، پس از واریز به حساب مربوط به موضوع بند (‌هـ) تبصره (۱۷) قانون بودجه‌ سال ۱۳۸۰ کل کشور، از میزان بدهی دانشجو کسر خواهد شد.

‌ماده ۴ ـ اداره گذرنامه پس از صدور حکم قطعی دادگاههای عمومی مبنی بر محکومیت دانشجو یا ضامن به پرداخت مطالبات مربوط، نسبت به ممنوع‌الخروجی آنان تا استهلاک کامل بدهی اقدام خواهد نمود.

‌ماده ۵ ـ وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشجویان بورسیه معادل ارزهای پرداختی (‌حسب مورد مابه‌التفاوت ریالی به بالاترین
نرخ روز) در زمان بازپرداخت با احتساب سایر هزینه‌های ریالی و از دانشجویان اعزامی معادل ما به التفاوت ریالی بالاترین‌ نرخ روز و نرخ پرداخت شده قبلی را دریافت و به حساب مربوط واریز می‌نمایند.

‌تبصره ۱ ـ در مواردی که ضامن مکلف به استرداد هزینه‌ها و ارزهای مصرف شده گردیده است، برای تقویم ریالی بدهی ضامن مطابق این ماده عمل‌ خواهد شد.

‌تبصره ۲ ـ بالاترین نرخ روز ارز (‌واریز نامه‌ای یا مشابه آن)، توسط بانک مرکزی ایران در ابتدای هر ماه تعیین و اعلام می‌شود و تا پایان همان ماه ملاک‌ عمل و مبنای محاسبه خواهد بود.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور