شماره ۸۶۶۴ت۲۳۹۶۷هـ – ۱۳۸۰.۳.۲
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۰.۲.۱۶ بنا به پیشنهاد شماره ۲۲۳۴.۱.۴.۴۴ مورخ ۱۳۷۹.۱۰.۳ وزارت کشور و به استناد تبصره (۶) ماده واحده قانون حضور نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری در شعب اخذ رای – مصوب ۱۳۷۹ – آییننامه اجرایی قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ – از زمان انتشار اسامی نامزدها تا پنج روز قبل از شروع اخذ رای، هر یک از نامزدها به تنهایی یا چند نامزد به صورت مشترک میتوانند نمایندگان خود را به هیأتهای اجرایی شهرستان. بخش محل استقرار دستگاههای شمارشگر، شعب ثبت نام و اخذ رای (ثابت و سیار) به فرمانداری همان شهرستان معرفی نمایند.
ماده ۲ – از زمان انتشار اسامی نامزدها تا یک هفته قبل از شروع اخذ رای هر یک از نامزدهای ریاست جمهوری در صورت تمایل به داشتن ستاد تبلیغاتی موظف است مسؤول ستاد تبلیغات انتخاباتی خود را در شهرستان به صورت کتبی به فرمانداری همان شهرستان معرفی نماید.
ماده ۳ – در صورتی که نامزدهای ریاست جمهوری مسؤولان ستادهای انتخابات خود را در شهرستان همراه با نمونه امضاء و تفویض اختیار به فرمانداری معرفی کرده باشند، مسئوولان ستادها میتوانند نسبت به معرفی نمایندگان نامزدهای مربوط در محلهای قید شده در ماده (۱) این آییننامه اقدام نمایند.
ماده ۴ – فرماندار. بخشدار موظف است ساعت و تاریخ تشکیل جلسات هیأت اجرایی شهرستان. بخش را به اطلاع نمایندگان نامزدها در هیأت اجرایی برساند.
ماده ۵ – عدم حضور نمایندگان نامزدها در محلهای قید شده در ماده (۱) این آییننامه مانع ادامه روند اجرایی انتخابات نیست.
ماده ۶ – نمایندگان نامزدها و مسؤولان ستادهای انتخابات آنها در صورت مشاهده تخلف، گزارش خود را به صورت کتبی به ناظران شورای نگهبان و هیأت نظارت شهرستان، استان و ستاد انتخابات کشور اعلام میکنند؛ ناظران و هیأتهای یاد شده و ستاد انتخابات کشور موظفند گزارشهای دریافتی را قبل از اتمام مهلت رسیدگی به شکایات (حداکثر سه روز پس از اعلام نتایج انتخابات) در اختیار هیأت اجرایی شهرستان مربوط قرار دهند تا در جلسه مشترک هیأت اجرایی و ناظران شورای نگهبان رسیدگی شود. پس از اتمام مهلت یاد شده، گزارشهای دریافتی به شورای نگهبان ارسال میشود.
ماده ۷ – کارت یا معرفی نامه نمایندگان نامزدها باید شامل مشخصات کامل نماینده و امضای فرماندار و مهر فرمانداری باشد.
ماده ۸ – کارت یا معرفی نامه نمایندگان نامزدها توسط وزارت کشور تهیه و در اختیار فرمانداریها قرار میگیرد تا پس از وصول هزینه صدور به نمایندگان نامزدها تحویل داده شود؛ هزینه یاد شده توسط وزارت کشور به شرح زیر محاسبه میشود و نامزد یا مسئوول ستاد انتخابات وی موظف است مبلغ آن را به عنوان درآمدهای عمومی دولت به حساب خزانه واریز و رسید آن را به فرمانداری ارایه نماید.
کل مبلغ هزینه شده برای = تعداد نماینده×] هزینه خدمات صدور ارایه یک کارت یا معرفی نامه هزینه چاپ یک کارت
واریز به حساب خزانه معرفی شده حداکثر برابر با مبلغ تمام شده یک کارت یا معرفی نامه یا معرفی نامه
تبصره – تأمین نیازهای مورد تقاضای هر یک از نمایندگان نامزدها و مسؤولان ستادهای انتخاباتی وی به عهده نامزد مربوط میباشد و وزارت کشور از این بابت هیچ گونه تکلیفی بر عهده ندارد.
ماده ۹ – نامزدها میتوانند برای حضور در بیش از یک شعبه اخذ رای یک نماینده معرفی کنند ولی عدم حضور وی مانع از شمارش آرا و سایر اقدامات قانونی نیست.
معاون اول رییس جمهور – محمد حسن حبیبی