شماره ۱۵۵۶۳ت۲۳۵۰۴هـ – ۱۳۸۰.۰۴.۱۰
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۰.۰۳.۳۰ بنا به پیشنهاد شماره ۰۱.۲۴۹۴س-۱۰۵.۲۹۲۵ مورخ ۱۳۸۰.۰۳.۲۷ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد بند (ع) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۳۸۰ کل کشور و اصل (۱۲۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نمود:
تعداد (۲۹) بیمارستان مازاد بر نیاز سازمان تأمین اجتماعی (براساس مصوبه شماره ۱۰۰.۹۳۹۹ مورخ ۱۳۷۷.۰۶.۲۱ شورای عالی تأمین اجتماعی) بهمنظور استفاده مطلوب و کارآمد از ظرفیتهای موجود و با شرایط ذیل به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واگذار میگردد:
۱- بیمارستانهای واگذاری (خارج از سطح بندی و نیاز سازمان تأمین اجتماعی) بایستی منطبق با سطح بندی خدمات درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با افق جمعیتی آینده و نیاز آتی منطقه باشد.
۲- بیمارستانهای قابل واگذاری براساس مصوب یاد شده و ضوابط تعیین شده (موضوع مصوبه شماره ۱۰۰.۹۴۲۷ مورخ ۱۳۷۸.۱۰.۰۸ آن شورا و همچنین تفاهم نامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و سازمان تأمین اجتماعی) با ظرفیت مجموعاً (۳۴۰۰) تخت عبارتست از:
الف: واگذاری بیمارستانهای آماده تحویل به شرح ذیل مورد تأیید قرار گرفت:
۱) بیمارستان ۹۶ تختخوابی مراغه جایگزین بیمارستان شهید بهشتی
۲) بیمارستان ۹۶ تختخوابی شاهینشهر جایگزین بیمارستان حضرت محمد (ص) و زایشگاه موجود
۳) بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی سبزوار جایگزین بیمارستان حشمتیه
۴) بیمارستان ۹۶ تختخوابی نیشابور توسعه با تقلیل ظرفیت بیمارستان ۲۲ بهمن از ۲۰۰ به ۱۵۰ تختی
۵) بیمارستان ۲۵۶ تختخوابی شاهرود جایگزین بیمارستانهای موجود (امام خمینی، احمدی و فاطمیه)
۶) بیمارستان ۵۰ تختخوابی چابهار توسعه با تقلیل ظرفیت بیمارستان سینا (حداقل ۴۰ تخت)
۷) بیمارستان ۹۶ تختخوابی جهرم توسعه با تقلیل ظرفیت بیمارستان استان مطهری به ۱۱۰ تخت مصوب
۸) بیمارستان ۹۶ تختخوابی فیروزآباد جایگزین بیمارستان انقلاب اسلامی
۹) بیمارستان ۹۶ تختخوابی یاسوج توسعه مدنظر است
۱۰) بیمارستان ۹۶ تختخوابی آمل جایگزین با تقلیل حداقل تعداد ۷۰ تخت بستری از بیمارستان ۱۷ شهریور
۱۱) بیمارستان ۵۰ تختخوابی سمیرم جایگزین بیمارستان امام خمینی (ره)
۱۲) بیمارستان ۵۰ تختخوابی دماوند جایگزین بیمارستان سوم شعبان
۱۳) بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی اندیمشک جایگزین بیمارستان شهید بهشتی
۱۴) بیمارستان ۵۰ تختخوابی آباده جایگزین حداقل ۵۰ تخت بستری بیمارستان امام خمینی (ره)
۱۵) بیمارستان ۴۲۰ تختخوابی کاشان جایگزین بیمارستانهای اخوان، متینی و ثقوی
۱۶) بیمارستان ۵۰ تختخوابی میاندوآب توسعه و تقلیل ۵۰ تخت بستری بیمارستان عباسی
ب: واگذاری بیمارستانهای ذیل پس از تکمیل و تجهیز ساختمان و تأسیسات توسط سازمان تأمین اجتماعی مورد تأیید قرار میگیرد:
۱) بیمارستان ۵۰ تختی شهرضا جایگزین بیمارستان صاحب الزمان
۲) بیمارستان ۳۲ تختی ماکو جایگزین بیمارستان شهدای شوط
۳) بیمارستان ۳۲ تختی مسجد سلیمان جایگزین حداقل همین تعداد تخت بستری موجود
۴) بیمارستان ۵۰ تختی ایرانشهر توسعه مدنظر است
۵) بیمارستان ۱۰۰ تختی مرودشت توسعه مدنظر است
۶) بیمارستان ۵۰ تختی انزلی جایگزین حداقل ۵۰ تخت بستری بیمارستان شهید بهشتی
(در صورت افزایش ظرفیت احداث بیمارستان به ۱۰۰ تخت بیمارستان موجود تعطیل میشود)
۷) بیمارستان ۸۰ تختی رشت جایگزین حداقل همین تعداد تخت بستری بیمارستان توتونکاران
۸) بیمارستان ۲۵۶ تختی مبارکه در حد ۱۰۰ تخت بستری تحویل و راه اندازی شود و بیمارستان حجت ابن الحسن تعطیل گردد
۹) بیمارستان ۹۶ تختی هشتگرد جایگزین بیمارستان امام صادق (ع) ساوجبلاغ
۱۰) بیمارستان ۳۲ تختی بوشهر جایگزین و تبدیل بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی امام خمینی (ره) به ۵۰ تخت بستری
۱۱) بیمارستان ۳۲ تختی امیدیه به صورت درمان بستر و طبق ضوابط آن
۱۲) بیمارستان ۳۲ تختی خمین
۱۳) بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی روانی ابن سینای مشهد
۳- در مواردی که کاهش ظرفیت بیمارستانهای موجود مدنظر میباشد، اولویت با تعطیلی کل ظرفیت موجود است. تجهیزات کلیه بیمارستانهای فوق، از طریق انتقال تجهیزات و لوازم بیمارستانهای موجود و همچنین از محل مبلغ پنجاه میلیارد ریال تخصیص داده شده توسط سازمان تأمین اجتماعی که مورد تفاهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان تأمین اجتماعی است، قابل تأمین خواهد بود.
۴- نیروی انسانی بیمارستانهای فعالی که در اجرای این تصویبنامه واگذار میگردد، پس از تصویب مراجع ذیربط حسب مورد به دانشگاههای علومپزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی مربوط انتقال یافته و دانشگاهها مکلفند کارکنان موصوف را با قانون استخدام کشوری تطبیق دهند.
۵- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است در راستای اجرای این تصویبنامه نسبت به اتمام پروژههای فوق الذکر از نظر ساختمان و تأسیسات و تجهیزات چهارگانه حداکثر تا پایان سال ۱۳۸۱ اقدام نماید.
تأمین تجهیزات پزشکی بیمارستانهای موصوف از طریق انتقال تجهیزات قابل استفاده بیمارستانهای موجود وزارت بهداشت، درمان و آموزشپزشکی انجام میگیرد؛ بنابراین
جهت تکمیل، نوسازی و تکمیل بخشی از تجهیزات که به طریق فوق قابل تأمین نمیباشد، سازمان تأمین اجتماعی متعهد میگردد مبلغ پنجاه میلیارد ریال در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار دهد.
۶- تحویل بیمارستانهایی که جایگزین بیمارستانهای موجود میشوند منوط به تعطیلی کامل و انتقال کارکنان و تجهیزات موجود میباشد. دولت هیچگونه تعهدی در مورد تجهیز و تأمین نیروی انسانی این بیمارستانها نخواهد داشت.
۷- هزینه (۳۴۰۰) تخت واگذاری مبلغ هفتصد میلیارد ریال (با احتساب مبلغ پنجاه میلیارد ریال پرداخت نقدی سازمان تأمین اجتماعی جهت خرید تجهیزات) تعیین میگردد
که توسط دولت و از طریق واگذاری سهام مالکیتها و داراییها به سازمان تأمین اجتماعی تهاتر میگردد.
۸- اجرای بند (۷) این تصویبنامه از طریق کار گروه نمایندگان ویژه رییس جمهور متشکل از رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، وزیر اموراقتصادی و دارایی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر یا بالاترین مقام دستگاه واگذارنده و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی که به موجب اصل یکصد و بیست و هفتم قانون اساسی تشکیل شده است، انجام میگیرد و در موارد زیر تصمیمگیری مینمایند:
الف – انتخاب اموال یا سهام قابل واگذاری سازمان تأمین اجتماعی (شامل نوع و میزان یا درصد آن) با توافق سازمان تأمین اجتماعی حسب مورد و تعیین معامله یا انتقال سهام در بورس.
ب – تصویب واگذاری قطعی اموال و سهام تعیین شده.
پ – تعیین قیمت سهام موضوع بند (۷) با توافق سازمان تأمین اجتماعی (حسب مورد) براساس قیمت بورس و در مواردی که سهام قابل قیمت گذاری توسط بورس نباشد و نیز در مورد سایر اموال براساس قیمت کارشناسی سازمان بورس.
تبصره – قیمت سهام موضوع این تصویبنامه (در مورد سهام عرضه شده در بورس) قیمت روز انتقال سهام در بورس اوراق بهادار تهران و در غیر این صورت به قیمتی است که با ضوابط بورس و توسط سازمان بورس اوراق بهادار تهران تعیین میشود.
ت – اتخاذ تصمیم در خصوص نحوه ثبت دفاتر مالی و تسویه حساب فی مابین دولت، سازمان تأمین اجتماعی و دستگاه اجرایی و یا شرکتهای دولتی مربوط.
ث – اعمال هرگونه شرط یا تعهد از سازمان تأمین اجتماعی به عنوان شرط ضمن عقد، از قبیل تکمیل طرحهای نیمه تمام، ادامه فعالیت و توسط تولید، حداقل اشتغال، فروش تدریجی سهام به مردم، صادرات و بهبود کیفیت.
تصمیمات نمایندگان ویژه که با اکثریت آرا در موارد فوق اتخاذ میشود در حکم تصمیمات رییس جمهور و هیأت وزیران بوده و لازم الاتباع است و با رعایت ماده (۱۹) آییننامه داخلی هیأت دولت قابل صدور خواهد بود.
۹- سازمان تأمین اجتماعی پس از ابلاغ این تصویبنامه نسبت به تحویل بیمارستانها و انتقال اسناد مالکیت مربوط به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی ذیربط اقدام خواهد نمود.
معاون اول رییس جمهور – حسن حبیبی