‌اصلاح تصویب‌نامه راجع به مقررات مربوط به اخذ تضمین انجام تعهدات

تاریخ تصویب: ۱۳۸۰/۰۷/۰۴
تاریخ انتشار: ۱۳۸۰/۰۷/۱۸

‌شماره ۳۱۸۶۸ت۲۴۹۲۰‌هـ – ۱۳۸۰.۰۷.۱۰

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۰/۷/۴ بنا به پیشنهاد شماره ۱۶۷۷-۳۳ مورخ ۱۳۸۰.۰۵.۱۷ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد‌ ماده (۲۳) قانون برنامه بودجه – مصوب ۱۳۵۱ – و بند (ل) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۸۰ کل کشور تصویب نمود:

‌بند (۲) تصویب‌نامه راجع به مقررات مربوط به اخذ تضمین انجام تعهدات موضوع تصویب‌نامه شماره ۳۳۷۶۷ت۳۲۵‌هـ مورخ ۱۳۷۱.۰۷.۱۲ به‌ شرح زیر اصلاح می‌شود:

۲- تضمین انجام تعهدات
۲-۱- میزان تضمین انجام تعهدات در امور ساختمانی، باربری و فروش ماشین آلات معادل پنج درصد (۵%) مبلغ مندرج در پیمان و در مورد سایر‌ معاملات به میزان ده درصد (۱۰%) می‌باشد که به یکی از صورتهای زیر از سوی پیمانکار نزد کارفرما تودیع می‌شود.
همچنین دستگاه مناقصه گزار باید‌در معاملات ساختمانی و باربری علاوه بر پنج درصد (۵%) مذکور از هر پرداخت معادل ده درصد (۱۰%) کسر و به حساب سپرده بابت تضمین حسن‌ انجام معامله منظور نماید.
‌الف – سپرده نقدی که باید به حساب بانکی کارفرما واریز شود.
ب – ضمانت نامه بانکی.
پ – ضمانت نامه‌های صادر شده از طرف مؤسسات اعتباری غیر بانکی و بانک‌های خصوصی که دارای مجوز لازم از طرف بانک مرکزی جمهوری‌ اسلامی ایران هستند.
ت – واریزنامه‌های ارزی صادراتی به قیمت روز
ث – مطالبات قانونی قطعی شده قراردادها به میزان مورد تأیید دستگاه اجرایی و ذیحساب مربوط.
ج – وثیقه ملکی معادل نود درصد (۹۰%) ارزش کارشناسی رسمی آن
چ – اوراق قرضه دولتی
ح – اسناد خزانه
خ – اوراق مشارکت (‌بی نام) منتشر شده از سوی دولت (‌وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی).
‌د – سهام شرکتهای سهامی عام پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به مأخذ هفتاد درصد (۷۰%) ارزش روز آن.
‌ذ – ضمانت نامه‌های صادر شده توسط شرکت‌های عمده سرمایه گذاری برای شرکت‌های سرمایه پذیری که بیش از پنجاه درصد (۵۰%) سهام آنها متعلق‌ به شرکت سرمایه گذار باشد، نظیر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، شرکت ملی نفت ایران و…

‌تبصره – جزء‌های (پ) تا (‌ذ) این بند تا زمانی قابل اجرا خواهد بود که حکمی مشابه بند (ل) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۸۰ کل کشور در سنوات‌ آتی در قوانین پیش بینی شده باشد.
۲-۲- میزان تضمین انجام تعهدات در انعقاد پیمانهای سی الی هفتاد میلیارد ریال، برای سی میلیارد ریال مانند بند (۲-۱) و نسبت به مبلغ مازاد بر آن،‌ دو و نیم درصد (۲.۵%) به صورت سفته با ظهرنویسی صاحبان امضاء مجاز پیمانکار.
۲-۳- میزان تضمین انجام تعهدات در انعقاد پیمانهای هفتاد میلیارد ریال و بالاتر، برای هفتاد میلیارد ریال مانند بند (۲-۲) و نسبت به مبلغ مازاد بر آن،‌ یک و نیم درصد (۱.۵%) یکی از انواع تضمین‌های موضوع بند (۲-۱) و سه و نیم درصد (۳.۵%) به صورت سفته با ظهرنویسی صاحبان امضای مجاز‌پیمانکار
۲-۴- دستورالعمل مربوط به مقررات نحوه تودیع، نگهداری و استرداد اوراق موضوع بند (۲-۱) این تصویب‌نامه حداکثر ظرف یک ماه پس از ابلاغ‌ این تصویب‌نامه توسط کارگروهی با مسؤولیت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و متشکل از نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک‌ مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان بورس اوراق بهادار تهران تهیه و برای اجراء اعلام می‌گردد. تا ابلاغ دستورالعمل یاد شده، دستگاه‌های اجرایی‌ می‌توانند با تشخیص خود از تضمین‌های موضوع جزء‌های (پ) تا (‌ذ) استفاده نمایند.
۲-۵- سایر مراتب مربوط به تضمین انجام تعهدات از جمله مدت اعتبار، چگونگی تمدید یا استرداد و مانند آن تابع مفاد پیمان و شرایط عمومی پیمان‌ و مقررات مربوط می‌باشد.
‌دستگاه‌های اجرایی می‌توانند در مورد خدمات مهندسی مشاور و کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی و مدیریت اعم از قراردادهای منعقد شده یا قراردادهایی‌ که در آینده منعقد می‌شود، به جای ضمانت نامه بانکی، سفته با امضاء مجاز شرکت مربوط را به عنوان تضمین بازپرداخت مبالغ کسر شده در مورد‌ حسن انجام تعهدات و نیز تأدیه مبالغ پیش پرداخت بپذیرند.

‌معاون اول رییس جمهور – محمدرضا عارف