آیین‌نامه تشکیل شورای هماهنگی عمران و توسعه زاگرس مرکزی

تاریخ تصویب: ۱۳۸۱/۰۶/۰۳
تاریخ انتشار: ۱۳۸۱/۰۶/۲۳

‌شماره : ۲۷۶۸۰ت۲۵۰۳۸‌ه‍
‌تاریخ : ۱۳۸۱.۰۶.۱۰

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۱.۶.۳ بنا به پیشنهاد شماره ۳۵.۵۴۴-۱۰۵.۶۶۳۱ مورخ ۱۰.۴ ۱۳۷۹ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،‌ آیین‌نامه تشکیل شورای هماهنگی عمران و توسعه زاگرس مرکزی را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱- ‌به منظور ایجاد هماهنگی در توسعه و عمران منطقه زاگرس مرکزی و جلب مشارکت‌ها ی مردمی‌ برای توسعه آن منطقه، «‌شورای هماهنگی عمران و توسعه زاگرس مرکزی» – که در این آیین‌نامه «‌شورا» نامیده‌ می‌شود – تشکیل می‌گردد.

‌ماده ۲- منطقه زاگرس مرکزی – که در این آیین‌نامه «‌منطقه» نامیده می‌شود – شامل استان‌های چهارمحال و‌بختیاری، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، کرمانشاه، قسمت‌هایی از استان خوزستان شامل شهرستان‌های‌ ایذه، رامهرمز، اندیمشک، مسجدسلیمان، شوشتر و دزفول، قسمت‌هایی از استان اصفهان شامل شهرستان‌های‌ سمیرم، فریدن و فریدون‌شهر و قسمت‌هایی از استان فارس شامل شهرستان‌های ممسنی و اقلید است.

‌ماده ۳- اعضای شورا عبارتند از:
۱- استانداران استان‌های منطقه.
۲- رؤسای سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌های منطقه.
۳- یک نفر از نمایندگان استان‌های منطقه در مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجمع نمایندگان هر استان به‌عنوان ناظر.
۴- رؤسای شوراهای اسلامی استان‌هایی که به طور کامل درمحدوده منطقه قرار می‌گیرند (‌تا تشکیل شوراهای‌ استان رؤسای شوراهای اسلامی مراکز استان‌ها).
۵ – هشت‌نفر از معتمدان ساکن و غیرساکن منطقه که منشاء خدمات مؤثر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و‌سیاسی در سطوح منطقه‌ای و ملی باشند به انتخاب سایر اعضای شورا.
۶- نمایندگان رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنایع و معادن.

‌تبصره ۱- رییس شورا به پیشنهاد اعضا انتخاب می‌شود.

‌تبصره ۲- ‌دبیرخانه شورا در وزارت کشور تشکیل می‌شود.

‌تبصره ۳- مدیران دستگاه‌های اجرایی استان‌های منطقه حسب مورد بدون حق رأی برای حضور درجلسه‌ دعوت می‌شوند.

‌ماده ۴- وظایف شورا به شرح زیر است:
۱- تدوین راهبردهای توسعه منطقه در چارچوب استراتژی‌های توسعه ملی، طرح آمایش سرزمین و طرح‌کالبدی ملی و منطقه‌ای پیشنهاد آن به مراجع ذی‌صلاح .
۲- تعیین اولویت‌های عمرانی منطقه برحسب بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و پیشنهاد آن‌ به مراجع ذی‌صلاح.
۳- ایجاد هماهنگی‌های لازم در امور مربوط به توسعه و عمران پایدار و متوازن و درون‌زای ی استان‌های منطقه.
۴- هدایت و جلب مشارکت‌های مردمی در امور مربوط به برنامه‌ریزی، تصمیم‌گیری، سرمایه‌گذاری و ایجاد‌ اشتغال مولد در توسعه و عمران منطقه.
۵- فراهم نمودن زمینه واگذاری بخشی ازفعالیت‌های عمرانی به مردم و نهادهای مردمی در جهت کاهش‌ تصدی‌های دولت.

‌تبصره ۱- آن دسته از تصمیمات شورا که بازتاب‌های فرامنطقه‌ای و ملی دارند، از طریق دبیرخانه شورا جهت‌ بررسی و در صورت ضرورت تصویب هیأت وزیران، به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اعلام می‌شود.

‌تبصره ۲- به منظور جلب مشارکت‌های مردمی در امور مربوط به تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی، تأمین منابع‌ مالی و اجرا شورا موظف است نظرات و پیشنهادات نهادهای مشارکتی را دریافت نموده و در جهت پیشبرد اهداف‌ توسعه منطقه به کار برد.

‌تبصره ۳- دستورالعمل نحوه انعقاد جلسات و گردش کار شورا حداکثر ظرف سه ماه پس از تشکیل شورا تهیه و‌ به تصویب شورا خواهدرسید.

‌محمدرضا عارف – معاون اول رییس‌جمهور