شماره ۲۴۱۷۰۸/۳- ۱۳۸۱/۱۲/۲۴
شورای اقتصاد در جلسه مورخ ۱۹/۱۱/۱۳۸۱ ، بنا به درخواست شماره ۱۹۹۳ ـ ۱/۱۵ مورخ ۹/۶/۱۳۸۱ آن وزارتخانه ، اجرای طرح توسعه استفاده از آبگرمکن و حمام خورشیدی در کشور توسط شرکت ملی نفت ایران با استفاده از تسهیلات به روش بیع متقابل را مورد بررسی قرار داد وبه استناد جزء ۱ بند ‹‹ج ›› ماده ۸۵ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و قانون ‹‹حداکثر استفاده از توان فنی ، مهندسی تولیدی و صنعتی و اجرایی کشور در اجرای پروژه ها و ایجاد تسهیلات به منظور صدور خدمات ››، ضمن تایید توجیه فنی و اقتصادی طرح مذکور ، با اجرای آن مشروط به رعایت موارد زیرموافقت نمود:
۱ ـ حداکثر مبلغ چهل وهشت میلیون و هشتصد وهشتاد هزار (۴۸۸۸۰۰۰۰) دلار تسهیلات به صورت خالص و به روش بیع متقابل از محل تسهیلات موضوع بند (ی) تبصره ۲۹ قانون بودجه سال ۱۳۸۰ کل کشور ، برای تولید دویست و پانزده هزار و یکصد (۲۱۵۱۰۰) عدد آبگرمکن و یکهزار (۱۰۰۰) عدد حمام خورشیدی سرمایه گذاری انجام گیرد و
حداکثر معادل پنجاه و دو میلیون و هشتصد و پنجاه و هفت هزار (۵۲۸۵۷۰۰۰) دلار شامل اصل سرمایه گذاری و هزینه های تبعی مشتمل بر سود و کارمزد آن ، در مدت پنج (۵) سال از محل صرفه جویی های حاصل از اجرای طرح ، بازپرداخت شود.
۲ ـ حداقل معادل پنجاه وهفت و هفت دهم درصد (۷/۵۷) عملیات اجرایی طرح ، با استفاده از امکانات و توانایی های ساخت داخل انجام گیرد.
۳ ـ آبگرمکن های خورشیدی در مناطقی که طرح گاز رسانی در آنها شروع نشده ، نصب گردند و در نصب آنها ، مناطقی که در برنامه های کوتاه مدت گازرسانی قرار ندارند و همچنین روستاهای دارای پتانسیل در اولویت قرار گیرد.
۴ ـ تمهیدات لازم برای ارایه خدمات مربوط به نصب و خدمات پس از فروش و تضمین آبگرمکن ها از لحاظ راندمان بعمل آید.
۵ ـ استانداردهای فنی مربوط به بازدهی وراندمان در آبگرمکن ها و حمام های خورشیدی به نحوی که صرفه جویی موردنظر بعمل آید و آب گرم مورد نیاز مصرف کننده به نحو مطلوب تامین گردد، رعایت شود .
۶ – به ازای نصب و تحویل هر آبگرمکن خورشیدی به مصرف کننده نهایی، به طور متوسط یارانه ای معادل ۱۱۷ دلار ، به شرکتهای تولید کننده ، از محل منابع فوق پرداخت شود.
۷ ـ تاییدیه سازمان حفاظت محیط زیست اخذ گردد .
۸- زمانبندی دریافت و بازپرداخت تسهیلات براساس جدول پیوست انجام گردد .
۹ ـ وزارت نفت مکلف است تا شروع بهره برداری از طرح ، گزارش پیشرفت آن را در مقاطع شش ماهه به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارایه نماید.
محمد ستاری فر
معاون رئیس جمهور ورئیس سازمان