آیین‌نامه اجرایی بند (خ‌) تبصره (۱۹) قانون بودجه سال ۱۳۸۳ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۸۳/۰۱/۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳۸۳/۰۲/۰۵

شماره‌ : ۲۸۶۳ت۳۰۴۱۸ه
تاریخ : ۱۳۸۳.۰۱.۲۹

هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۳.۱.۲۶ بنا به پیشنهاد شماره ۱.۲۴۶۵۵ مورخ ۱۳۸۲.۱۲.۲۸ وزارت بازرگانی و به استناد بند “خ‌” تبصره (۱۹) قانون بودجه سال ۱۳۸۳ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را به شرح‌ زیر تصویب نمود:

ماده ۱ ـ واردات گندم باید از کشورهایی که ورود غلات با تشخیص و مجوز وزارت جهاد کشاورزی مجاز می‌باشد، انجام پذیرد. گندم وارداتی باید حداقل شرایط کیفی گندم وارداتی توسط دولت را دارا باشد.

ماده ۲ ـ کلیه سازمانهای دست‌اندرکار در سطح ملی و منطقه‌ای موظفند در چارچوب قوانین و مقررات مربوط و ضوابط این آیین‌نامه تمهیدات لازم را به ویژه در زمینه گشایش اعتبار اسنادی در جهت تسهیل و تسریع در امرواردات گندم و صادرات آرد از محل آن به عمل آورند.

ماده ۳ ـ اشخاص حقیقی و حقوقی واردکننده گندم هنگام ترخیص گندم‌، باید مدارک ذیل را ضمیمه اظهارنامه به گمرک ایران و شرکت بازرگانی دولتی ایران ارایه نمایند:
الف ـ گواهی مبدأ
ب ـ گواهی بهداشت
پ – گواهی پرتوزدایی
ت – گواهی کنترل کیفی و کمی گندم (که از طرف شرکتهای معتبر بین‌المللی یا کشور مبدأ صادر شده باشد.)
ث – گواهی قرنطینه کشاورزی

ماده ۴ – مجوز صدور آرد استحصالی از گندم وارداتی توسط وزارت بازرگانی صادر خواهد شد و مهلت‌ صدور آرد از تاریخ ترخیص گندم از گمرک سه ماه می‌باشد که این مدت با هماهنگی وزارت مذکور قابل تمدید خواهد بود.

ماده ۵ – در جهت ارتقای توان رقابت و تسهیل فرآیند مذکور و کاهش دوره زمانی و امکان حضور فعال در بازارهای صادراتی هدف‌، به شرکت بازرگانی دولتی ایران اجازه داده می‌شود پس از گشایش اعتبار L.C)) توسط‌ اشخاص حقیقی و حقوقی ذی‌ربط و ظهرنویسی و انتقال آن به نام شرکت مذکور نسبت به تحویل گندم در نزدیکترین‌ محل ممکن حسب درخواست متقاضی‌، اقدام نماید.

تبصره ۱ – شرکت بازرگانی دولتی ایران موظف است هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم آن تا محل تحویل را محاسبه و از متقاضیان دریافت نماید.

تبصره ۲ – دستورالعمل و ضوابط اجرایی شدن این ماده توسط وزیر بازرگانی به دستگاهها و مراجع ذی‌ربط‌ ابلاغ خواهد شد.

محمدرضا عارف – معاون اول رییس‌جمهور