قانون تأسیس سازمان شیلات ایران

تاریخ تصویب: ۱۳۸۳/۰۲/۳۰
تاریخ انتشار: ۱۳۸۳/۰۳/۲۷

‌ماده واحده – به منظور حفظ و حراست از ذخایر و منابع آبزی در آبهای تحت‌ حاکمیت و صلاحیت جمهوری اسلامی ایران و در اجرای وظایف ذکر شده در قانون‌ حفاظت و بهره‌برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران – مصوب ۱۳۷۴.۶.۱۴ – و‌ سایر مقررات مرتبط با وظایف حاکمیتی سازمان شیلات ایران که از این پس در این قانون به‌ اختصار «‌سازمان» نامیده می‌شود، به عنوان یک مؤسسه دولتی وابسته به وزارت جهاد‌کشاورزی تأسیس می‌شود.

‌تبصره ۱ – وظایف حاکمیتی سازمان طبق قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع‌ آبزی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۴.۶.۱۴ تعیین می‌شود.

‌تبصره ۲ – باتصویب این قانون از ابتدای سال ۱۳۸۴ شرکت سهامی شیلات ایران و‌ شرکتهای وابسته به آن منحل و کلیه وظایف حاکمیتی، اختیارات، تعهدات، امکانات،‌ اموال، دارائی‌ها و نیروی انسانی شرکت مذکور که مرتبط با این وظایف است به سازمان‌ منتقل می‌شود.

‌تبصره ۳ – سازمان مجاز است برای ادای تعهدات منتقل شده از شرکت سهامی‌ شیلات ایران نسبت به فروش اموال و امکانات مازاد خود اقدام نماید. صددرصد (۱۰۰%)‌ وجوه حاصله پس از واریز به حساب خزانه، در قالب قوانین بودجه سنواتی به همین‌ منظور‌ در اختیار سازمان قرار می‌گیرد.

‌تبصره ۴ – سازمان مجاز است صرفاً در استانهای ساحلی نسبت به ایجاد نمایندگی‌اقدام نماید.

‌تبصره ۵ – فعالیت‌ها و عملیات اجرائی مربوط به صید، فرآوری، فروش و صادرات‌ ماهیان خاویاری به همراه امکانات، اموال، دارائی‌ها، تعهدات و نیروی انسانی مرتبط به‌ شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی منتقل می‌گردد. معادل ارزش اموال، امکانات و‌دارائی‌های متعلقه به سرمایه شرکت مزبور افزوده می‌شود.

‌تبصره ۶ – درآمدهای حاصل از فروش خاویار به حساب خزانه دولت واریز‌ می‌شود.

‌تبصره ۷ – سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور موظف است اعتبارات مورد نیاز‌سازمان را به طور جداگانه در قانون بودجه کل کشور منظور نماید.

‌تبصره ۸ – سازمان از حیث مقررات اداری، مالی و استخدامی تابع مقررات خاص‌وزارت جهاد کشاورزی خواهد بود.

‌تبصره ۹ – وزارت جهاد کشاورزی مکلف است ظرف مدت شش ماه اساسنامه‌ سازمان را با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تهیه و به‌ تصویب هیأت‌وزیران‌ برساند.

[اساسنامه سازمان شیلات ایران]

‌تبصره ۱۰ – رئیس سازمان سمت معاون وزیر جهاد کشاورزی را دارا خواهد بود.


‌قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و ده تبصره در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ‌ سی‌ام اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و هشتاد و سه مجلس شورای اسلامی تصویب و در‌ تاریخ ۱۳۸۳.۳.۹ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.