قانون اصلاح ماده (۳) و جداول شماره (۴) و (۸) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و متمم بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۸۴/۱۰/۱۴
تاریخ انتشار: ۱۳۸۴/۱۱/۱۰

ماده ۱ – ارقام مربوط به وجوه حاصل از فروش نفت خام مذکور در ستون سال ۱۳۸۴ جداول شماره (۴) و (۸) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به ترتیب به مبالغ یکصد و هفتاد هزار و نهصد و سی و هشت میلیارد و دویست میلیون (۰۰۰ ۰۰۰ ۲۰۰ ۹۳۸ ۱۷۰) ریال و هجده هزار و هفتصد و نود و پنج میلیون (۰۰۰ ۰۰۰ ۷۹۵ ۱۸) دلار اصلاح میشود.

ماده ۲ –
الف – به دولت اجازه داده میشود تا مبلغ ارزی معادل بیست و سه هزار و پانصد و شصت و چهار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۵۶۴ ۲۳) ریال از ارقام مذکور در جداول شماره (۴) و
(۸) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را بابت یارانه (مابه‌التفاوت قیمت وارداتی یا قیمت فروش با منظور کردن هزینه‌های ورودی انتقال، توزیع، کارمزد فروش، مالیات و عوارض تکلیفی) واردات بنزین به صورت خرید مستقیم یا معاوضه با نفت خام اختصاص دهد. مبلغ مذکور به ردیفهای شماره ۲۱۰۱۰۱ و ۵۰۳۷۴۸ منظور در قسمت چهارم قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور افزوده میشود و مشمول کاهش موضوع بند (ح) تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور نخواهد بود.

تبصره – مبلغ ارزی معادل سه هزار و ششصد و سی و هشت میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۶۳۸ ۳) ریال از محل منابع جزء (۱) بند (د) تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور تأمین خواهد شد.
مبلغ یاد شده بطور علی‌الحساب از محل هفت و سه دهم درصد (۳/۷%) موضوع جزء (۶) همین بند برداشت و تأمین میشود.

ب – معادل سه هزار و یکصد و هشتاد میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۱۸۰ ۳) ریال جهت تأمین اعتبار کمک سود تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی از درآمد حاصل از صادرات نفت خام مازاد بر ارقام مذکور در جداول شماره (۴) و (۸) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تخصیص یابد تا پس از عقد قرارداد با بانکهای عامل، تسهیلات مورد نیاز برای مقاوم سازی ۲۰۰۰۰۰ واحد مسکونی روستایی (با اولویت شهرستانهای زلزله‌زده) را در سال ۱۳۸۴ تأمین نماید تا به هر متقاضی مبلغ پنجاه میلیون (۰۰۰ ۰۰۰ ۵۰) ریال تسهیلات بانکی با سود سالیانه پنج درصد (۵%) برای مقاوم سازی مسکن روستایی با نظارت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرداخت گردد.

تبصره ۱ – شهرهای با جمعیت کمتر از دوازده هزار نفر نیز مشمول این بند میگردند.

تبصره ۲ – ضمانت تسهیلات بانکی مذکور، سفته زنجیره‌ای یا ترهین سند مالکیت منزل مقاوم سازی شده میباشد. در صورت عدم صدور سند، بانک میتواند با اخذ وکالت، امور مربوط به ترهین را پس از صدور سند رأسا انجام دهد. در این صورت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف به تسریع در صدور اسناد مالکیت این واحدها میباشند.

ماده ۳ – به منظور تأمین کسری یارانه مورد نیاز برای خرید گندم از کشاورزان در سال ۱۳۸۴ به دولت اجازه داده میشود تا مبلغ پنج هزار و هفتصد میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۷۰۰
۵) ریال از درآمدهای حاصل از صادرات نفت خام مذکور در جدول چهارم پیوست قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اختصاص دهد. مبلغ مذکور به ردیفهای مربوط به قانون بودجه سال ۱۳۸۴ افزوده میگردد.

ماده ۴ – به دولت اجازه داده میشود معادل ده هزار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۱۰) ریال از ارقام مذکور جداول شماره (۴) و (۸) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را به منظور تأمین برق مورد نیاز صنایع و کشاورزی و جلوگیری از بروز نارسایی در شبکه سراسری برق کشور ناشی از رکود عملیات اجرایی تولید و انتقال و توزیع نیروی برق و تسریع در تکمیل طرحها و پروژه‌هایی که طی سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ به اتمام میرساند اختصاص دهد. مبلغ مذکور از یک طرف به ردیف درآمدی شماره ۲۱۰۱۰۱ اضافه میشود و از طرف دیگر به افزایش اعتبار طرح‌های برق به شرح مندرچ در جدول پیوست این قانون اختصاص مییابد.

تبصره – در سال ۱۳۸۴ تأمین هزینه برق مصرفی روشنایی میادین و معابر و پارکها در شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت به عهده وزارت نیرو میباشد.

ماده ۵ – وزارت نفت مکلف است به منظور کنترل و هدایت عرضه و مصرف بنزین موتور و نفت گاز به وسائط نقلیه بنزین‌سوز و گازوئیل‌سوز به گونه‌ای اقدام کند که تا پایان بهمن ماه سال ۱۳۸۴ کارت هوشمند در تمام جایگاه‌های عرضه فرآورده‌های نفتی فعال شود و از تاریخ ۱/۲/۱۳۸۵ تحویل سوخت وسائط نقلیه مذکور تنها از طریق کارت هوشمند انجام شود.

تبصره – وزارت نفت مکلف است اعتبار لازم برای اجرای این طرح را تأمین و از محل درآمد ناشی از فروش کارت هوشمند به قیمت تمام شده جایگزین نماید.

ماده ۶ – وزارت نفت مکلف است مدیریت خرید و فروش بنزین را به نحوی تنظیم نماید که موجودی ذخایر بنزین کشور در پایان سال از موجودی ابتدای سال ۱۳۸۴ کمتر نباشد و همچنین مکلف است مقدار و ارزش نفت خام معاوضه شده و بنزین معادل آن را در پایان هر ماه به خزانه‌داری کل کشور و کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و انرژی مجلس شورای اسلامی اعلام نماید.

ماده ۷ – قسمت اخیر تبصره (۲) ماده (۳) اصلاحی قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر اصلاح میگردد:
دولت مکلف است ساز و کار لازم، برای حمایت از اجرای این تبصره را فراهم ساخته و در بودجه سال ۱۳۸۵ و بودجه‌های سنواتی، مرحله بندی اجرای این تبصره را پیش بینی نماید.

ماده ۸ – دولت موظف است معادل ارزی مبلغ هشت هزار و ششصد میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۶۰۰ ۸) ریال از محل هفت و سه دهم درصد (۳/۷%) موضوع جزء (۱) بند (د) تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور ناشی از افزایش قیمت نفت نسبت به رقم مبنای بودجه را به حساب درآمد عمومی موضوع ردیف ۲۱۰۲۰۷ قسمت سوم قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور واریز نماید. معادل وجوه واریزی، از محل اعتبار ردیف ۵۰۳۸۲۳ قسمت چهارم قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور به موارد زیر اختصاص مییابد و صد درصد (۱۰۰%) تخصیص یافته و پرداخت خواهد شد:
۱ – مبلغ یکهزار و پانصد میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۵۰۰ ۱) ریال برای تأمین آب آشامیدنی روستاها و مجتمعهای آب آشامیدنی روستایی بر اساس جمعیت محروم از آب آشامیدنی سالم از طریق وزارت نیرو.
۲ – مبلغ یکهزار و پانصد میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۵۰۰ ۱) ریال برای احداث، تکمیل و روکش آسفالت راههای روستایی از طریق وزارت راه و ترابری.
۳ – مبلغ یکهزار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۱) ریال برای کمک به سرانه دانش آموزان از طریق وزارت آموزش و پرورش.
۴ – مبلغ دو هزار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۲) ریال برای توسعه ناوگان حمل و نقل شهری، به نسبت یکهزار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۱) ریال برای توسعه مترو و قطارهای شهری و یکهزار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۱) ریال برای خرید اتوبوس و مینی بوس از طریق وزارت کشور.
۵ – مبلغ یکهزار و پانصد میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۵۰۰ ۱) ریال برای خرید تجهیزات فنی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران.
۶ – مبلغ یکهزار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۱) ریال برای بهسازی روستاها از طریق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی.
۷ – مبلغ یکصد میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۱۰۰) ریال برای کمک به بیماریهای صعب‌العلاج و مادام‌العمر از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

تبصره – مبلغ مازاد یاد شده بطور علی‌الحساب از محل هفت و سه دهم درصد (۳/۷%) موضوع جزء (۶) بند (د) تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور برداشت و تأمین میشود.

ماده ۹ – مبلغ چهار هزار و پانصد میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۵۰۰ ۴) ریال از محل هفت و سه دهم درصد (۳/۷%) موضوع جزء (۶) بند (ر) تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور برداشت و پس از واریز به خزانه‌داری کل کشور برای موارد زیر اختصاص مییابد و صد درصد (۱۰۰%) تخصیص یافته و پرداخت خواهد شد:
۱ – مبلغ یکهزار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۱) ریال به منظور کمک به مستمری و درمان افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی به نسبت به ترتیب هشتاد درصد (۸۰%) و بیست درصد (۲۰%).
۲ – مبلغ دو هزار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۲) ریال بابت احداث شبکه آبیاری و زهکشی و سدهای مندرج در پیوست شماره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور که طی دو سال آینده به بهره برداری میرسد توسط وزارت نیرو.
۳ – مبلغ سیصد میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۳۰۰) ریال بابت تأمین زیان ناشی از منع دریافت حق‌النظاره آب کشاورزی توسط شرکتهای آب منطقه‌ای استانها.
۴ – مبلغ دویست میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۲۰۰) ریال بابت تأمین کسری اعتبارات هزینه‌ای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای.
۵ – مبلغ یکهزار میلیارد (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۱) ریال بابت مواد و تجهیزات پژوهشی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی وابسته به وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط وزارتخانه‌های مذکور.

تبصره – مبلغ مازاد یاد شده بطور علی‌الحساب از محل هفت و سه دهم درصد (۳/۷%) موضوع جزء (۶) بند (د) تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور برداشت و تأمین میشود.

ماده ۱۰ – مبالغ مندرج در ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور به شرح زیر اصلاح میشود:
۱ – مبلغ مندرج در صدر ماده واحده از حیث منابع و مصارف به مبلغ یک میلیون و ششصد و چهل و نه هزار و یکصد و هفتاد و شش میلیارد و هفتصد و هفتاد میلیون (۰۰۰ ۰۰۰ ۷۷۰ ۱۷۶ ۶۴۹ ۱) ریال.
۲ – مبلغ مندرج در صدر بند (الف) ماده واحده به مبلغ ششصد و بیست و پنج هزار و سیصد و هشتاد و شش میلیارد و شصت میلیون (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۶۰ ۳۸۶ ۶۲۵) ریال.
۳ – مبلغ مندرج در جزء (۱) بند (الف) ماده واحده به مبلغ پانصد و نود و سه هزار و چهارصد و هشت میلیارد و نه میلیون (۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۹ ۴۰۸ ۵۹۳) ریال.
۴ – مبلغ مندرج در بند (ب) ماده واحده به مبلغ یک میلیون و هفتاد و دو هزار و هفتصد و دوازده میلیارد و چهارصد و بیست و دو میلیون (۰۰۰ ۰۰۰ ۴۲۲ ۷۱۲ ۰۷۲ ۱) ریال.


قانون فوق مشتمل بر ده ماده و هفت تبصره در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ چهاردهم دی ماه یکهزار و سیصد و هشتاد و چهار مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۸/۱۰/۱۳۸۴ به تأیید شورای نگهبان رسید.