دستورالعمل مشارکت سپاه در برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۸۵/۰۱/۲۱
تاریخ انتشار: ۱۳۸۵/۰۲/۱۳

شماره ۷/۱۴۲۱/۰۳/۶/ن – ۱۳۸۵/۱/۲۱

قرارگاه بازسازی خاتم الانبیاء (ص) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی براساس دستورالعمل مصوب مشارکت سپاه در برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و مصوبات هیئت محترم وزیران مجاز است با دستگاههای اجرائی کشور بعنوان مجری طرح موافقتنامه مبادله و یا بعنوان پیمانکار قرارداد منعقد نماید. نظر به اینکه در انعقاد قراردادها میبایست به دستورالعمل مصوب استناد و آن را ارائه نماید ضمن ارسال یک نسخه از دستورالعمل مذکور، خواهشمند است دستور فرمائید دستورالعمل مصوب مشارکت سپاه در برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور در روزنامه رسمی کشور درج شود و از نتیجه این ستاد را مطلع نمایند.


دستورالعمل مشارکت سپاه در برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور

منظور: [اصلاحی ۱۳۸۸/۵/۲]
در اجرای اوامر مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا مبنی بر مشارکت سپاه در امر بازسازی کشور و بر اساس اصل «۱۴۷» قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منظور مشارکت در اجرای برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت جمهوری اسلامی ایران در زمان صلح با حفظ آمادگی رزمی به صورت مجری طرح یا پیمانکار و مشاور مجاز به تبادل موافقتنامه و یا انعقاد قرارداد میباشد.

هدف:
1/۲ـ استفاده بهینه از منابع و امکانات و استعدادهای عمرانی و اقتصادی موجود سپاه در جهت تداوم انقلاب اسلامی.
2/۲ـ ایجاد روش یکنواخت به منظور مشارکت سپاه در اجرای برنامه‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی.
3/۲ـ کمک به اجرای برنامه‌های دولت جمهوری اسلامی ایران.
4/۲ـ ایجاد درآمد به منظور تقویت بنیه مالی سپاه و جایگزینی وسایل و تجهیزات مستهلک شده.
5/۲ـ کسب تجربه و دانش فنی به منظور افزایش توان رزمی و دفاعی سپاه.
6/۲ـ تداوم ارتباطات سپاه و مردم و استحکام بخشیدن به سازماندهی دفاعی بسیج مردمی.
7/۲ـ ایجاد بستر مناسب برای مشارکت نیروهای بسیجی در توسعه اقتصادی کشور.

تدبیر:
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی براساس فرمان شماره ۲۹۳۸ ـ۱ ـ ف مورخ ۲۳/۹/۱۳۶۹ مقام معظم رهبری و در چارچوب این دستورالعمل در فعالیتهای بازسازی و اقتصادی مشارکت مینماید.

۱/۳ـ به منظور هدایت صحیح و بکارگیری امکانات سپاه در امر بازسازی و همچنین برنامه‌های توسـعه اقتـصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور از طریق قرارگاه بازسازی خاتم الانبیاء (ص) که انحصاراً «قرب» نامیده میشود، اقدام خواهدشد.

۲/۳ـ [اصلاحی ۱۳۸۸/۵/۲]
قرب به استناد فرمان فوق الذکر و مصوبه هیئت محترم وزیران به شماره ۹۷۶۱/۶۹/مت۳۵۹هـ مورخ ۲۱/۹/۱۳۶۹ و اصلاحیه آن به شماره ۹۸۰۰/۶۹/ت۳۷۰/هـ/م مورخ ۲۸/۹/۱۳۶۹ با دستگاههای اجرائی کشور بعنوان مجری طرح موافقتنامه مبادله و یا بعنوان پیمانکار و مشاور قرارداد منعقد مینماید.

۳/۳ـ با توجه به لزوم حفظ آمادگی رزمی، نیروهای پنجگانه سپاه در محدوده دستورالعملهائی که توسط فرماندهی کل سپاه ابلاغ خواهدشد در بازسازی و نوسازی کشور شرکت مینمایند.

۴/۳ـ به منظور هماهنگی و هدایت صحیح فعالیتهای سپاه در امر بازسازی و برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور شورائی که ریاست آن را فرمانده کل سپاه عهده‌دار خواهد بود تشکیل میگردد.

۵/۳ـ اعضاء شورا عبارتند از:
1ـ فرمانده کل سپاه.
2ـ ریاست ستاد مشترک سپاه.
3ـ فرماندهان نیروهای پنجگانه سپاه.
4ـ فرمانده دانشگاه امام حسین (ع).
5 ـ مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه.
6 ـ رئیس ادارة خودکفائی سپاه.

تبصره ۱ـ فرمانده قرارگاه بازسازی خاتم الانبیاء (ص)، فرمانده کل سپاه خواهدبود.

تبصره ۲ـ شرح وظایف و آیین‌نامه داخلی این شورا به تصویب فرمانده کل سپاه خواهد رسید.

۶/۳ـ قرب موظف است تمهیدات لازم را جهت انطباق تشکیلات و استعدادهای اجرائی با واحدهای ذیربط سپاه در اجرای مأموریتهای بازسازی و فعالیتهای اقتصادی و کنترل دقیق آورده‌های سپاه (اعم از سرمایه منقول و غیرمنقول و نیروی انسانی) و حسابرسی سود و زیان بعمل آورد.

تبصره ۱ـ قرب مجاز به ایجاد شرکت نمیباشد بلکه باید به همان ترتیبی که در تبصره «۹» قانون برنامه اول توسعه مصوب ۱۱/۱۱/۱۳۶۸ پیش‌بینی شده است اقدام نماید.

تبصره ۲ـ شرح وظایف واحدهای اجرائی مذکور پس از تصویب شورای فوق توسط فرماندهی کل سپاه ابلاغ خواهدشد.

۷/۳ـ در بکارگیری پرسنل غیرسازمانی موردنیاز باید نحوی عمل شود. که هیچگونه تعهد مالی و استخدامی برای سازمان سپاه ایجاد ننماید.

۸/۳ـ قرب با استـفاده از استعـدادهـای منـدرج در بنـد «۳/۳» براسـاس شرایط توافقنامه‌ها و یا قراردادها، امکانات اجرائی موردنیاز را از قبیل نیروی انسانی غیرسازمانی، مواد اولیه و مصرفی، تجهیزات، ماشین‌آلات، وسایل مهندسی، ابزارآلات و کلیه هزینه‌های پرسنل سازمانی شاغل در پروژه‌ها و دیگر هزینه‌های ضروری را از محل درآمد تأمین نماید و مبلغ مازاد بر هزینه‌های فوق را به شرح ذیل هزینه خواهدشد.

۱/۸/۳ـ حداکثر بیست درصد (۲۰%) بنا به تشخیص فرماندهی نیروی مربوطه بابت پرداخت حق‌الزحمه، پاداش، اضافه کاری و سایر هزینه‌های ضروری برابر ضوابط ابلاغی از سوی فرماندهی کل سپاه.

۲/۸/۳ـ حداکثر سی درصد (۳۰%) براساس سیاست ابلاغی از سوی فرماندهی کل سپاه توسط نیرو و رده مربوطه بابت خرید ماشین‌آلات، تجهیزات، وسائل مهندسی، ابزارآلات، قطعات یدکی، انجام تعمیرات اساسی، تولید مصالح ساختمانی و احداث ساختمانهای مورد نیاز.

۳/۸/۳ـ حداکثر سی درصد (۳۰%) در جهت کمک به احداث خانه‌های سازمانی در نیروی مربوطه برابر ضوابط ابلاغی از سوی فرماندهی کل سپاه.

۴/۸/۳ـ مابقی جهت امورات ضروری در نیروها و کل سپاه با مجوز فرماندهی کل سپاه.

۹/۳ـ پرداخت هزینه های پرسنل سازمانی شاغل در پروژه‌ها بصورت پاداش از محل وجوه حاصله از اجرای پروژه برابر آیین‌نامهای است که به تصویب فرماندهی کل سپاه خواهدرسید.

۱۰/۳ـ کلیة امکانات و تجهیزات خریداری شده از محل درآمد حاصله پس از اجرای طرح یا قرارداد در اختیار رده اجراکننده قرار خواهدگرفت.

۱۱/۳ـ وسایل و امکاناتی که از محل درآمدهای پروژهها خریداری میگردد بعد از اتمام پروژه در صورت عدم نیاز پس از کسب مجوز از قرب به فروش رسیده و درآمد حاصله برابر مفاد ۲/۸/۳ این دستورالعمل هزینه گردد.

دستورات هماهنگی:
1/۴ـ دستگاههای اجرائی از صورت وضعیتهای ارائه شده از طرف قرب هیچگونه وجهی را به استثنای وجوه مربوطه به پیش پرداخت و پرداختهای قبلی کسر ننمایند.

۲/۴ـ هیچکدام از یگانها و یا مناطق و یا نواحی بطور مستقیم حق شرکت در فعالیتهای اقتصادی را نداشته و میبایست از طریق قرب در فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مشارکت نمایند.