قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مرکز ماشینها و مهندسی کشاورزی آسیا و اقیانوسیه

تاریخ تصویب: ۱۳۸۷/۱۱/۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳۸۷/۱۲/۱۰

ماده واحده- به دولت اجازه داده می‌شود در« مرکز ماشینها و مهندسی کشاورزی آسیا و اقیانوسیه» عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام نماید. دستگاه اجرائی طرف عضویت وزارت جهادکشاورزی است.


بسم الله الرحمن الرحیم

اساسنامه مرکز ماشینها و مهندسی کشاورزی آسیا و اقیانوسیه

شبکه منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی:
۱۸۱- کمیسیون فعالیتهای مثبت و مفید گذشته شبکه منطقه‌ای مهندسی و ماشین‌آلات کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (RNAEM) را مورد نظر قرار داد و بر تقویت آنها و زیادشدن آن فعالیتها تأکید کرد. همچنین پیشنهادهای ارائه شده در دومین اجلاس کارگروه (کمیته) فنی و مشورتی و بیست و یکمین اجلاس شورای گردانندگان (GB) که در فوریه ۲۰۰۲ میلادی برگزار شده بود به امضاء رسید. این پیشنهادها در مدارک کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP/۱۲۴۳) موجود می‌باشد.
۱۸۲- کمیسیون همچنین از گسترش فعالیتهای شبکه حمایت کرد و پیشنهاد داده شده که سطح شبکه به مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) ارتقاء یابد.
مرکز باید عهده‌دار فعالیتهای زیر خصوصاً مواردی‌که در اساسنامه پیشنهاد شده باشد:
الف- تقویت، انتشار و انتقال دانش و تکنولوژی در زمینه نگهداری و فرآوری و ساخت ماشینهای کشاورزی.
ب- توسعه ابزار و ادوات کشاورزی.
پ- توسعه منابع انسانی.
ضمناً فعالیتهایی که تکنولوژی‌های جدید مانند کاربرد بیوتکنولوژی در مناطق روستایی را پیشرفت می‌دهد باید حمایت شود.
۱۸۳- کمیسیون تشکر خود را از تصمیم دولت چین برای میزبانی مرکز در پکن و تعهد حدود چهار میلیون (۴.۰۰۰.۰۰۰) دلار آمریکا برای حمایت مرکز در پنج ساله اول ابراز داشت.
همچنین کمیسیون بر این نکته تأکید کرد که بتواند از منابع دیگری برای تأمین هزینه‌ها استفاده نماید تا سودرسانی به کشورهای در حال توسعه و فعالیتهای آنها افزایش یابد.
۱۸۴- کمیسیون پیشنهاد داد که هر سعی و تلاشی برای گسترش عضویت و توسعه مرکز به بهترین نحوه ممکن توسط کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) انجام خواهد شد. کارگروه (کمیته) اعضاء را به هر چه زودتر عملی کردن فعالیتها تشویق کرد و همچنین بر توسعه همکاریها و مشارکت با مؤسسات مشابه دیگر کشورهای عضو و همچنین با سازمان خواروبار جهانی (FAO) اصرار داشت.
۱۸۵- کمیسیون تأکید کرد که تمام تلاش‌ها باید در جهت به‌کارگیری حمایت و شرکت بخش خصوصی در فعالیتهای مختلف و گوناگون مرکز صورت گیرد. کمیسیون پیشنهاد کرد که فعالیتهای مشترک بخش خصوصی و غیرخصوصی در مکانیزاسیون کشاورزی و تکنولوژیهای پس از برداشت مانند فعالیتهایی که در افزایش سودآوری محصولات کشاورزی تأثیر دارند باید تحت حمایت قرار گیرند.
۱۸۶- کمیسیون پیشنهاد کرد که مرکز توسعه ابزار و تجهیزات و ماشینهای کشاورزی مورد استفاده زنان روستایی را تحت حمایت قرار دهد و این مهم را به عهده گیرد.
همچنین پیشنهاد کرد که تلاشها در جهت توسعه لوازم و تجهیزات صورت گیرد تا قشر ناتوان و ضعیف‌تر جامعه هم بتوانند در فعالیتهای تولیدی کشاورزی مشارکت کنند.
۱۸۷- کمیسیون تصمیم ۵/۵۸ مبنی بر تشکیل مرکز مهندسی و ماشینهای کشاورزی آسیایی و اقیانوسیه را اتخاذ کرد.
آنها پیشنهاد کردند که مدت عضویت شورای گردانندگان (G.Body) فعلی برای یک‌سال تمدید شود و رأی‌گیری برای هیأت مدیره (GBOARD) جدید (همان‌طور که در اساسنامه مرکز به تصویب رسیده) در پنجاه و نهمین جلسه کارگروه (کمیته) انجام شود.
۱۸۸- کمیسیون قدردانی خود از کشورهای کمک کننده و دیگر کشورها مخصوصاً چین را به‌خاطر حمایتهای آنها از شبکه منطقه‌ای مهندسی و ماشین‌آلات کشاورزی آسیا –اقیانوسیه (RNAEM) درطول سالیان گذشته بیان کرد. همچنین کارگروه (کمیته) قدردانی خود را از اعضای شورای گردانندگان (G.BODY) به‌خاطر همکاریهایشان در گذشته اظهار داشت و بر ادامه کمکهای آنها (درصورت امکان) و افزایش کمکهای ایشان اصرار ورزید.
همچنین کارگروه (کمیته) پیشنهاد کشور هند را مبنی بر ارائه حمایتهای مناسب به مرکز (در فاز جدید) ثبت نمود.

۵/۵۸- تشکیل مرکز ماشینها و مهندسی کشاورزی آسیا و اقیانوسیه کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه
عطف به نتایج کمیسیونهای ۱۴۵ در ۵ آوریل ۱۹۷۴ میلادی و ۱۵۶ در ۶ مارس ۱۹۷۵ میلادی در تأسیس مرکز آسیایی ماشینهای کشاورزی در فیلیپین، همچنین عطف به پیشنهادهای ارائه شده در جلسات مقدماتی که در سال ۷۵-۱۹۷۴ میلادی و با حضور سازمانهای وابسته به سازمان ملل از جمله سازمان برنامه توسعه، سازمان توسعه صنعتی و سازمان فائو تشکیل گردید، تشکیل سازمانی در مورد ماشینهای کشاورزی به عهده آنها گذاشته شد و در سال ۱۹۷۷ میلادی با نام شبکه منطقه‌ای ماشینهای کشاورزی شروع به‌کار نمود.
به دلیل ارائه خدمات قابل توجه به کشورهای عضو در سال ۲۰۰۰ میلادی نام شبکه به شبکه منطقه‌ای مهندسی و ماشینهای کشاورزی تغییر کرد. نیاز به توسعه فعالیتهای شبکه از جمله فعالیت در زمینه فرآوری محصول پس از برداشت و بنا به پیشنهادهای شورای گردانندگان در اجلاس مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
– عطف به موافقت پیشنهادهای شورای گردانندگان در اجلاس پنجاه و هفتم درخصوص ارتقاء شبکه منطقه‌ای مهندسی و ماشینهای کشاورزی از شبکه به مرکز، خواسته شد عضویت و قابلیتهای تأمین منابع مالی گسترش یابد.
– قدردانی از دولت چین بخاطر حمایتش برای استقرار مرکزیت شبکه در پکن و به‌خاطر تأمین منابع مالی سازمانی و دیگر هزینه‌های اجرائی مرکز.
۱- تصمیم به تأسیس مرکز ماشینها و مهندسی کشاورزی آسیا و اقیانوسیه در پکن.
۲- قبول اساسنامه مرکز به عنوان اساس کار مرکز (بر اساس متنی که در تصویبنامه ارائه داده شد).
۳- درخواست دبیر اجرائی درمورد اقدام در تسریع استقرار مرکز در پکن، شامل نتیجه موافقت مرکز فرماندهی (هیأت مدیره) بین کشور میزبان و سازمان ملل.
۴- اصرار به اعضاء و اعضاء هم پیمان و وابسته مانند دیگر کشورها به همکاری درمورد مشارکت به پرداخت هزینه‌های سازمانی برای توسعه هرچه بهتر مرکز.
۵- اصرار به سازمان ملل و دیگر سازمانهای بین‌المللی مرتبط، برای فراهم کردن برنامه‌های حمایتی و همکاری در به انجام رساندن برنامه کاری مرکز.
۶- درخواست از اعطاء کنندگان برای تهیه برنامه مالی مناسب و حمایتهای دیگر به منظور رفع نیازهای کشورهای در حال توسعه منطقه.
۷- درخواست از دبیر اجرائی برای تهیه گزارش از جلسات سالیانه و ارائه یک برنامه کلی از عملکرد آینده مرکز در سال ۲۰۰۷ میلادی.

(پنجمین نشست ۲۲ می ۲۰۰۲ میلادی)
اساسنامه‌ مرکز منطقه‌ای‌ ماشین‌آلات‌ و مهندسی‌کشاورزی‌ آسیا- اقیانوسیه (APCAEM):
تأسیس:
۱- شبکه منطقه‌ای ماشینها و مهندسی کشاورزی (که از این به بعد به عنوان شبکه منطقه‌ای مهندسی و ماشین‌آلات کشاورزی آسیا- اقیانوسیه (RNAEM) اشاره خواهد شد) یک پروژه اختصاصی تصویب شده در سال ۱۹۷۷ بود که متعاقب تصویبنامه‌های ۱۴۵ مورخ ۵ آوریل ۱۹۷۴ میلادی و ۱۵۶ مورخ، مارس ۱۹۷۵ میلادی اسکاپ و همچنین در تصویبنامه کارگروه (کمیته) ۵/۵۸ مورخ ۲۲ می ۲۰۰۲ میلادی این مرکز تحت عنوان مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) به تصویب رسید.

اهداف:
۲- اهداف مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) افزایش همکاریهای فنی در بین اعضاء و کشورهای عضو کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) با دیگر اعضای سازمان ملل از طریق تبادل اطلاعات، تبادل نمونه‌های اولیه، تبادل تکنولوژی و ترفیع تحقیقات، توسعه و ترویج تکنولوژی ماشینها و مهندسی کشاورزی در منطقه است.

عضویت:
۳- اعضاء شرکت کننده در شبکه منطقه‌ای مهندسی و ماشین‌آلات کشاورزی آسیا –اقیانوسیه (RNAEM) در زمان تصویب اساسنامه جدید نیز اعضاء مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) می‌باشند. هریک از دیگر اعضاءکمیسیون‌اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) یا اعضاء سازمان‌ملل که خواهان عضویت در مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه
(APCAEM) باشند باید یک نامه اعلام آمادگی به دبیر اجرائی کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) بفرستند که ایشان بلافاصله باید به‌وسیله نامه رئیس شبکه مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) را مطلع سازد. همچنین بقیه اعضاء را باید در جریان قرار دهد. چنین عضویتی از تاریخی که اعضاء اعلام آمادگی کردند شروع خواهد شد.

وظایف:
۴- پیرو اهداف مشخص شده در بند ۲، مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) دارای وظایف زیر خواهد بود:
الف- کمک به اعضاء از طریق انتشار اطلاعات در زمینه پیشرفت تولید محصولات کشاورزی و پیشرفتهای حاصله در زمینه ماشینی کردن (مکانیزاسیون) کشاورزی، خودکارسازی (اتوماسیون)، حمایت پیشرفتهای روستایی، بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک.
ب – همکاری در جهت پیشرفت تحقیقات و توسعه، تأسیس بانکهای اطلاعاتی و تبادل اطلاعات در زمینه فوق و سازگاری کشاورزی و تکنولوژی‌های مهندسی وابسته به کشاورزی مبتنی بر محصولات زراعی از جمله تبادل نمونه‌های اولیه و نظریات فنی.
پ- کمک به اعضاء ازطریق سازمانهای اشاره شده در قسمتهای قبل و سازمان مرتبط جهت تجاری کردن و عرضه تکنولوژی‌های مناسب.
ت – کمک به کاهش و رفع محرومیت و توسعه روستایی از طریق ایجاد پروژه‌های آزمایشی و نمایشی، اجراء تجربیات حاصله و اختیار دادن به زنان روستایی از طریق ائتلاف آنها در امور ماشینی کردن (مکانیزاسیون) و فعالیتهای تولیدی از جمله فرآوری محصولات زراعی.
ث- کمک به فرموله کردن سیاستها و راهبردهای (استراتژیهای) مهندسی کشاورزی و ماشینی کردن (مکانیزاسیون) مناسب به منظور ادامه یافتن با روند جهانی و پیشرفتهای  تکنولوژی.
ج – فراهم کردن مهندسی کشاورزی و خدمات فنی کشاورزی به منظور پیشرفت و ترقی در تولید ماشینهای کشاورزی و تکنولوژی و سعی در رسیدن به معیارهای استانداردهای سازمان بین‌المللی استانداردسازی (ISO) و ISO۹۰۰۰ و استانداردهای مدیریت زیست محیطی (ISO۱۴۰۰۰) برای محصولات کشاورزی.
۵- پیرو اهداف مبتنی بر بند ۴، مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) موظف به انجام موارد زیر می‌باشد:
الف- جمع‌آوری، تجزیه و انتشار اطلاعات.
ب – سازماندهی سمینارهای فنی، تورها و نمایشگاهها، تبادل اطلاعات و تجارب، شامل تشکیل شبکه‌های سازمانی مشخص مربوط به فعالیتهای خاص، از جمله شبکه‌های مربوط به مواد غذایی و ماشینهای کشاورزی.
پ- سازماندهی آموزش مناسب جهت پرسنل عهده‌دار توسعه و سازگاری مهندسی کشاورزی و تکنولوژی ماشین‌آلات.
ت- کمک به تبادل نمونه‌های اولیه و نظریات فنی.
ث- فراهم کردن خدمات مشاوره‌ای.

اساسنامه و تشکیلات:
۶- مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی‌کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) باید یک اساسنامه مالی کمکی از کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) بر اساس قوانین و مقررات سازمان ملل داشته باشد.
۷- مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی‌کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) باید یک هیأت مدیره، یک سرپرست، کادر مجرب و کارگروه (کمیته) فنی مشورتی داشته باشد.
۸- مرکزیت مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) در پکن می‌باشد.
۹- موافقتنامه مرکزیت کشور میزبان، با ملاحظه مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) باید بین دولت کشور میزبان که مرکزیت مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا- اقیانوسیه (APCAEM) را دارد و سازمان ملل منعقد گردد.

هیأت مدیره (شورای گردانندگان):
۱۰- مرکزمنطقه‌ای ماشین‌آلات ومهندسی‌کشاورزی آسیا-  اقیانوسیه (APCAEM) باید دارای یک هیأت مدیره باشد که شامل یک نماینده تعیین شده از طرف دولت کشور میزبان است و نباید کمتر از هشت نماینده باشد. این نمایندگان باید توسط کشورهای عضو کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) معرفی شوند. نمایندگانی که توسط کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) انتخاب شده‌اند برای مدت
سه سال بوده و برای انتخاب مجدد باید واجد شرایط باشند.
۱۱- سرپرست مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) باید به عنوان دبیر شورا باشد.
۱۲- اگر یکی از اعضاء شورا قادر نباشد تمام مدت دوره در خدمت شورا باشد جای خالی او باید توسط دولت آن نماینده پر گردد.
۱۳- نمایندگان:
الف- کشورهایی که عضویت در شورا ندارند.
ب – اعضاء سازمان ملل و متخصصین یا سازمانهای وابسته.
پ- سازمانهایی که شورا ممکن است مشخص کند.
ت- کارشناسان مورد نظر شورا، ممکن است در جلسات نشست شورا به عنوان مشاهده کننده دعوت شوند البته بدون اینکه حق رأی دادن داشته باشند. یک نماینده کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) هم برای شرکت در همه جلسات بدون این‌که حق رأی دادن داشته باشد دعوت می‌شود.
۱۴- جلسه افتتاحیه شورا باید هرچه زودتر توسط دبیر اجرائی کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) بعد از توافق اساسنامه مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) و جلسات متداول بعدی (سالیانه) برگزار گردد.
۱۵- شورا باید حداقل سالی یک‌بار تشکیل گردد و باید درخصوص روش قوانین اجرائی خود توافق نماید. هنگامی که اکثریت اعضاء از دبیر اجرائی درخواست تشکیل جلسه بدهند شورا باید تشکیل جلسه ویژه بدهد.
۱۶- برای تشکیل جلسات شورا یک حدنصاب باید از اکثریت اعضاء آن موجود باشد.
۱۷- هریک از اعضاء شورا دارای یک رأی انتخاب می‌باشد. تصمیمات شورا توسط جمع گرفته می‌شود و چنانچه امکان‌پذیر نباشد با رأی اکثریت اعضاء حاضر اتخاذ می‌گردد.
۱۸- شورا باید در هر جلسه عادی یک رئیس و یک نایب رئیس انتخاب کند. آنها باید این مقام را تا جلسه عادی بعدی شورا حفظ کنند. رئیس و در غیاب او نایب رئیس باید جلسات شورا را اداره نماید.
۱۹- شورا باید فعالیتهای مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا-اقیانوسیه (APCAEM) و مقدار منابع مالی قابل دسترس برای مرکز را ارزیابی و مرور کند. شورا باید برنامه‌های بلندمدت و سالیانه کاری مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) را تصویب کند و اجراء آنها را مورد
بررسی قرار دهد.
۲۰- شورا باید یک گزارش سالیانه به کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) ارائه دهد که شامل کمیسیون سالانه درخصوص فعالیتهای مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM)، منابع مالی قابل دسترس (موجود) و برنامه‌های کاری موجود و پیشنهاد شده باشد.

سرپرست و کارمندان:
۲۱- سرپرست و کارمندان مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) باید بر اساس قوانین مشخص سازمان‌ملل منصوب شده باشند، انتصاب‌سرپرست باید پس‌از مشورت با شورا صورت گیرد.
۲۲- سرپرست مسؤول اجراء برنامه‌ها و وضعیت مالی مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) می‌باشد و باید به دبیر اجرائی کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) پاسخگو باشد.
۲۳- سرپرست باید درمورد وضعیت مالی و اجراء برنامه‌های مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) به شورا گزارش سالیانه ارائه نماید.

کارگروه (کمیته) فنی مشورتی:
۲۴- مرکزمنطقه‌ای‌ماشین‌آلات و مهندسی‌کشاورزی آسیا- اقیانوسیه (APCAEM) باید یک کارگروه (کمیته) فنی مشورتی که شامل کارشناسان فنی می‌باشد داشته باشد. اعضاء این کارگروه (کمیته) توسط هر عضو و اعضاء مربوط به کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP)، نمایندگان کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP)، سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل، کارگروه (کمیته) توسعه تکنولوژی و علوم سازمان
ملل، برنامه توسعه سازمان ملل و سازمان کشاورزی و خواربار سازمان ملل تعیین می‌شوند.
۲۵- نمایندگان سازمانهای ملی و بین‌المللی دیگر و دیگر مراکز مربوط به توسعه کشاورزی و اشخاص دیگری که شورا ممکن است مشخص کند درصورت لزوم جهت شرکت دعوت می‌شوند.
۲۶- کارگروه (کمیته) باید مسؤولیت مشاوره سرپرست را درمورد فرموله کردن برنامه‌های کاری و موضوعات فنی، باتوجه به عملکردهای مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) بر عهده گیرد.
۲۷- گزارش جلسات کارگروه (کمیته) همراه با نظر سرپرست باید در جلسه بعدی شورا ارائه گردد.
۲۸- کارگروه (کمیته) باید توسط سرپرست مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا- اقیانوسیه (APCAEM) سالی یک‌بار برگزار شود.
۲۹- رئیس کارگروه (کمیته) باید توسط اعضاء کارگروه (کمیته) در هرجلسه انتخاب شود.
منابع مرکز منطقه‌ای ماشین آلات و مهندسی کشاورزی آسیا- اقیانوسیه (APCAEM): ۳۰- منابع مالی مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) باید از طرق زیر تأمین شود.
الف- حق عضویت داوطلبانه اعضاء و اعضای مربوط به کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP).
ب – وجوه دریافت شده از سایر دولتها.
پ- وجوه دریافت شده از سازمانهای ملی و بین‌المللی.
ت – وجوه دریافت‌شده از فروش‌نشریات وخدمات ارائه‌شده توسط مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM).
ث – وجوه دیگری که توسط مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) دریافت شده و به‌وسیله شورا مشخص شده است.
۳۱- یک صندوق امانی باید بر طبق قوانین و مقررات مالی سازمان ملل به منظور دریافت وجوه مالی تأسیس گردد.
۳۲- مرکزمنطقه‌ای‌ماشین‌آلات و مهندسی‌کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) ممکن است همچنین حق عضویتی از نوع غیرمالی دریافت کند.
۳۳- کارگروه (کمیته) باید در هر جلسه وضعیت مالی مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) را بر مبنای گزارش‌شورا بازبینی کند و مطمئن شود که بین هزینه‌ها و وجوه دریافتی تعادلی وجود دارد.
۳۴- مرکز منطقه‌ای‌ ماشین‌آلات و مهندسی‌کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) باید بر اساس اقتصاد سالم و پایه‌های مالی اداره شود و باید با دیگر اعضاء سازمان ملل و مؤسسات تخصصی و سازمانهای بین‌المللی ارتباط داشته باشد.
۳۵- مرکز منطقه‌ای‌ ماشین‌آلات و مهندسی‌کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) باید ارتباطاتی را که لازم می‌داند با دیگر اعضاء سازمان ملل و مؤسسات تخصصی و مؤسسات ملی برقرار کند و ادامه دهد.

اصلاحات:
۳۶- اصلاحات درمورد اساسنامه موجود باید مورد قبول کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) قرار گیرد، پیشنهادهای اصلاحی باید به دبیر اجرائی کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) و به سرپرست مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) اطلاع داده شود. تمامی اعضاء حداقل سه ماه قبل از تشکیل جلسه کارگروه (کمیته) باید از موارد اصلاحی مطلع باشند. پیشنهادهای اصلاحی باید حداقل یک ماه قبل از تشکیل جلسه به دبیر اجرائی کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) و سرپرست مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) اطلاع داده شود.

کناره‌گیری اعضاء :
۳۷- هریک از اعضاء می‌تواند در هر زمانی کناره‌گیری خود را از مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا – اقیانوسیه (APCAEM) بعد از پایان دوره دوساله اساسنامه تصویب شده اعلام کند. چنین اقدامی که به اطلاع دبیر اجرائی کمیسیون اجتماعی- اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) رسید، پس از یک‌سال عملی خواهد شد. این درخواست به اطلاع سرپرست مرکز منطقه‌ای ماشین‌آلات و مهندسی کشاورزی آسیا –
اقیانوسیه (APCAEM) و سپس توسط ایشان به اطلاع بقیه اعضاء خواهد رسید. شروع اجرای اساسنامه:
۳۸- اساسنامه موجود باید از تاریخ تصویب آن توسط کارگروه (کمیته) به اجراء درآید.

ضمیمه:
لیست اعضای شرکت کننده در شبکه منطقه‌ای ماشینها و مهندسی کشاورزی.

۱- بنگلادش
۲- چین
۳- هند
۴- اندونزی
۵- جمهوری اسلامی ایران
۶- تایلند
۷- نپال
۸- پاکستان
۹- فیلیپین
۱۰- جمهوری کره
۱۱- سریلانکا
۱۲- ویتنام


قانون فوق مشتمل بر ماده واحده منضم به متن اساسنامه در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ شانزدهم بهمن‌ماه یکهزار و سیصد و هشتاد و هفت مجلس شورای‌ اسلامی تصویب و در تاریخ ۳۰/۱۱/۱۳۸۷ به تأیید شورای نگهبان رسید.

علی لاریجانی