شماره ۴۱۳۳۲/ت۵۰۱۵۳هـ – ۱۷/۴/۱۳۹۳
هیأت وزیران در جلسه ۱۳۹۳/۲/۳ به پیشنهاد شماره ۱۹۶۸۹ـ۲/۱۲ مورخ ۲۴/۱/۱۳۹۳ وزارت نفت و به استناد ماده (۹) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی ـ مصوب ۱۳۸۹ـ تصویب کرد:
متون زیر جایگزین مواد (۵)، (۶)، (۱۰) و (۱۱) اساسنامه شرکت بهینهسازی مصرف سوخت (سهامی خاص) ـ مصوب ۱۳۷۷ـ و اصلاحات بعدی آن می شود:
ماده ۵ ـ موضوع شرکت عبارت است از اعمال مدیریت تقاضا و اجرای سیاست های مرتبط با بهینهسازی مصرف سوخت در بخش های مختلف مصرف، کمک به توسعه کاربرد انواع فناوری های نوین تبدیل انرژی در بخش های مختلف مصرف، کاهش هزینه های درازمدت ناشی از تقاضای انرژی، تدوین معیارها، ضوابط و دستورالعمل های مرتبط با بهینهسازی مصرف انرژی، جایگزینی اقتصادی حامل های انرژی همراه با توسعه به کارگیری ظرفیت های محلی انرژی و انرژی تجدیدپذیر به نیابت از وزارت نفت و اجرای کلیه فعالیت های مربوط به امور مزبور و تصدی و انجام هرگونه فعالیت علمی، پژوهشی، فنی، بازرگانی و سایر خدماتی که برای توسعه عملیات شرکت لازم شناخته شود.
ماده ۶ـ وظایف و اختیارات شرکت شامل وظایف و اختیارات موضوع قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و سایر قـوانین و مقررات مربوط، از جمله موارد زیر می باشد که به تبعیت از وزارت نفت، حسب مورد رأساً یا با همکاری سایر دستگاه های اجرایی ذیربط انجام می دهد:
۱ـ تهیه بسته های سیاستی و خط مشی های اساسی مرتبط با عرضه و مصرف انرژی و حامل های آن در بخش های مختلف اعم از صنعت، حمل و نقل، کشاورزی و مسکن و ارائه به مراجع ذیربط برای تصویب.
۲ـ تهیه راهکارهای اجرایی مناسب به منظور حمایت و تشویق برای ارتقای نظام تحقیق و توسعه فناوری های جدید در زمینه بهینهسازی انرژی و ارائه به مراجع ذیربط برای تصویب.
۳ـ تهیه آییننامه های صرفه جویی و الگوهای لازم برای مصرف انرژی و حامل های آن در بخش های مختلف اعم از صنعت، حمل و نقل، کشاورزی و مسکن و ارائه به مراجع ذیربط برای تصویب.
۴ـ شناسایی و تدوین راهکارهای توسعه فناوری های مورد نیاز در حوزه صنعت نفت برای عرضه و مصرف انرژی در حیطه تخصصی نفت و فراهم ساختن امکان طراحی و بهبود آنها برای بکارگیری توسط سازندگان و تولیدکنندگان داخلی.
۵ ـ تهیه معیارها و مشخصات فنی و استانداردهای اجباری انرژی و ارائه به مراجع ذیربط برای تصویب و همکاری لازم برای اجرای آنها.
۶ ـ اقدامات لازم به منظور ترغیب مصرف کنندگان انرژی به استفاده از تجهیزات، وسایل، مجموعه ها و فرایندهای با مصرف انرژی کمتر.
۷ـ تهیه مقررات و آییننامه های لازم برای شرکت های خدمات انرژی و حمایت از فعالیت و توسعه آنها با مشارکت سایر دستگاه های اجرایی مربوط و ارائه به مراجع ذیربط برای تصویب و اقدامات اجرایی و نظارتی مقتضی در این زمینه، در حدود امکانات و اختیارات مقرر.
۸ ـ مدیریت، نظارت و بازرسی و اقدام لازم در زمینه ممیزی انرژی، بهینهسازی مصرف انرژی و اجرای راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی توسط مصرف کنندگان انرژی، طبق مقررات و آییننامه های مربوط.
۹ـ تهیه و تدوین آییننامه ها، دستورالعمل ها و راهکارهای مناسب و اقدامات اجرایی، نظارتی و حمایتی در حوزه تولید و توسعه همزمان برق، انرژی و برودت، احداث و بکارگیری واحدهای بازیافت انرژی و طرحهای مرتبط با افزایش بازده انرژی توسط تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و ارائه آییننامه ها، دستورالعمل ها و راهکارهای مزبور به مراجع ذیربط برای تصویب.
۱۰ـ فعالیت لازم در زمینه حمایت از ترویج کاربرد اقتصادی منابع تجدیدشونده انرژی.
۱۱ـ طراحی و ساخت طرحهای الگو و آزمایشی به منظور کسب و ارتقای دانش و تجربیات در حوزه اهداف و مسئولیت های شرکت.
۱۲ـ اقدام در زمینه آموزش و آگاه سازی عمومی و ارتقای فرهنگ جامعه در بخش بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف انرژی.
۱۳ـ نمایندگی، عضویت و حضور در مجامع بین المللی مربوط برای حفظ منافع ملی و ارتقای دانش فنی طبق سیاست های کلی نظام و قوانین و مقررات مربوط.
۱۴ـ انعقاد انواع عقود و معاملات، ازجمله قراردادهای خدمات و پیمانکاری و مهندسی مشاور و مشاوره و استخدامی با اشخاص واجد صلاحیت با رعایت قوانین و مقررات مربوط.۱۵ـ خرید، فروش، اجاره، استیجار، رهن، تحصیل و تملک اموال منقول و غیرمنقول و همچنین ایجاد، تکمیل، توسعه، نظارت و اداره اموال، تأسیسات، کارگاه ها، دستگاه ها، تعمیرگاه ها و دیگر تأسیسات و ابزار و ادوات و وسایل لازم برای انجام مقاصد و عملیات موضوع شرکت با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
۱۶ـ گرفتن اعتبار یا وام و پرداخت تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور تأمین احتیاجات و اجرای مقاصد شرکت با تصویب مجمع عمومی با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
۱۷ـ تحصیل و تملک و واگذاری حق استفاده و ثبت پروانه های اختراع و هرگونه اطلاعات درباره علائم تجاری، اختراعات، طرحها و روش های مورد نیاز برای انجام عملیات و وظایف موضوع شرکت.
۱۸ ـ مشارکت و همکاری با سایر دستگاه های اجرایی و مؤسسات و شرکت های ایرانی و یا خارجی واجد صلاحیت فنی و مالی با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
۱۹ـ برنامهریزی جهت جذب نیرو برای تأمین احتیاجات شرکت و تنظیم و اجرای برنامه های آموزشی و کارآموزی کارکنان به منظور ارتقای سطح اطلاعات علمی، تخصصی، فنی و اجرایی آنها با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
۲۰ـ سایر وظایف و اختیاراتی که در چارچوب قوانین و مقررات توسط وزارت نفت به شرکت محول می شود.
ماده ۱۰ـ هیأت مدیره شرکت از پنج نفر عضو اصلی شامل رئیس هیأت مدیره، مدیرعامل (نایب رئیس) و سه نفر دیگر تشکیل می گردد. دو نفر دیگر نیز به عنوان اعضای علی البدل انتخاب می شوند که در غیاب هر یک از اعضای اصلی، به دعوت رئیس هیأت مدیره ، شرکت آنان در جلسات و تصمیمات هیأت مدیره الزامی و معتبر خواهد بود. رئیس هیأت مدیره، مدیرعامل و سایر اعضای هیأت مدیره با پیشنهاد رئیس مجمع عمومی و تصویب مجمع عمومی و با صدور حکم از سوی وزیر نفت برای مدت دو سال به این سمت انتخاب می شوند و در پایان مدت عضویت هیأت مدیره، انتخاب مجدد آنان بلامانع است. پس از انقضای دوره تصدی و تا وقتی که هیأت مدیره جدید انتخاب نشده است، هیأت مدیره شرکت با اختیارات فعلی خود به خدمت ادامه خواهند داد. تغییر هر یک از اعضای هیأت مدیره، قبل از پایان مدت عضویت آنان با پیشنهاد رئیس مجمع عمومی و تصویب مجمع عمومی امکانپذیر می باشد.
ماده ۱۱ـ دعوت، تعیین وقت و اداره جلسات هیأت مدیره و ابلاغ مصوبات به عهده رئیس و در غیاب رئیس به عهده نایب رئیس هیأت مدیره و اجرای مصوبات و تصمیمات هیأت مدیره از وظایف مدیرعامل می باشد. جلسات هیأت مدیره در محل شرکت و حداقل هر ماه یک بار تشکیل خواهد شد. جلسات هیأت مدیره با پیشنهاد هر یک از اعضا و به دعوت و حضور رئیس هیأت مدیره و در غیاب ایشان توسط نایب رئیس هیأت مدیره نیز تشکیل می شود.
تبصره ـ جلسات هیأت مدیره با حضور پنج نفر عضو رسمیت می یابد و تصمیمات هیأت مدیره با اکثریت آرای اعضای حاضر در جلسه معتبر است.
این متن به موجب نامه شماره ۱۳۱۶/۱۰۲/۹۳ مورخ ۷/۴/۱۳۹۳ شورای نگهبان تأیید شده است.
معاون اول رئیسجمهور ـ اسحاق جهانگیری