دستور العمل اجرایی طرح حمایت غذایی در سال ۱۳۹۵

تاریخ تصویب: ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۰۱/۱۵

شماره ۱۶۵۴۱۱/ت۵۴۱۳۷هـ  – ۱۳۹۵/۱۲/۲۵

هیأت وزیران در جلسه ۱۳۹۵/۱۲/۲۲ به پیشنهاد شماره ۲۱۲۵۳۴ مورخ ۱۳۹۵/۱۲/۱۸ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل یکصدو سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای ماده (۴) آیین‌نامه اجرایی تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور موضوع تصویب‌نامه شماره ۷۸۸۵۶/ت ۵۳۳۷۷هـ مورخ ۱۳۹۵/۷/۳ دستورالعمل اجرایی طرح حمایت غذایی در سال ۱۳۹۵ را به شرح زیر تصویب کرد:


ماده ۱ـ در این دستورالعمل اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

الف ـ وزرات: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

ب ـ سازمان‌های حمایتی: کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور

پ ـ طرح: طرح حمایت غذایی در سال ۱۳۹۵


ماده ۲ـ جامعه هدف طرح به شرح جدول زیر است:
تبصره ـ وزرات مجاز است با استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی و انجام آزمون وسع نسبت به بررسی استحقاق خانوارهای جامعه هدف اقدام و نتیجه آن را اعمال نماید.

ماده ۳ـ وزارت موظف است کلیه فرآیندهای طرح شامل شناسایی جامعه هدف، تأمین کالا،توزیع کالابرگ الکترونیکی، اطلاع‌رسانی و سایر فرآیندهای لازم را پیش‌بینی و اجرا نماید.

ماده ۴ـ کلیه سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی و عمومی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری از جمله سازمان هدفمند سازی یارانه‌ها، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نظام بانکی و سایر مراجع مربوط موظفند در راستای اجرای طرح از جمله شناسایی گروه‌های هدف، تمدید اعتبار(شارژ) کارت‌های بانکی، اطلاع رسانی به مشمولین و سایر امورمربوط با وزارت همکاری کنند.

ماده ۵ ـ اقلام بسته حمایت غذایی عبارتنداز : گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج، ماکارونی، حبوبات، لبنیات، روغن مایع، رب وخرما.

تبصره ۱ـ وزارت مجاز است با توجه به منابع موجود و ارزش غذایی کالاها، اقلام بسته را تغییر دهد.

تبصره ۲ـ فهرست یا ویژگی‌های کالاها توسط وزارت تعیین و تأمین کالا صرفاً توسط عاملین توزیع صورت می‌پذیرد. جامعه هدف در انتخاب نشان تجاری (برند) کالای مورد نظر در راستای اهداف طرح و در محدوده تعیین شده توسط وزارت آزاد است. توزیع و فروش هرگونه کالای از پیش خریداری شده توسط سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیر‌دولتی در این طرح ممنوع است.

تبصره ۳ـ وزارت می‌تواند در صورت لزوم نسبت به جایگزینی پرداخت نقدی به جای ارایه کالا اقدام نماید. ساز و کار و تفصیل این فرآیند توسط وزارت تعیین می‌شود.

ماده ۶ ـ اعتبار کارت‌های بانکی باید به گونه‌ای تعریف شوند که محدودیتی در خرید از فروشگاه‌ها وجود نداشته باشد و خریدار در انتخاب آن آزاد باشد.

ماده ۷ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان‌ها و شرکتهای وابسته با همکاری شبکه بانکی نسبت به کدگذاری کالا طبق فهرست اعلام شده توسط وزارت بر روی کارت های بانکی اقدام می‌نمایند.

ماده ۸ ـ تعیین سهمیه هر خانوار با توجه به منابع طرح، بعد خانوار و وضعیت خانوار توسط وزارت تعیین می‌شود.

ماده ۹ـ سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است طبق اعلام وزارت اعتبار مورد نیاز را برای اجرای طرح اختصاص دهد.

معاون اول رئیس‎ جمهور ـ اسحاق جهانگیری