آیین­‌نامه اجرایی ماده (۱۰۱) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

تاریخ تصویب: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۲

شماره ۱۶۰۷۴۸/ت۵۵۰۵۳هـ – ۱۳۹۷/۱۲/۲

هیأت وزیران در جلسه ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ به پیشنهاد مشترک ریاست جمهوری (معاونت امور زنان و خانواده) و سازمان­های برنامه و بودجه کشور و اداری و استخدامی کشور و به استناد تبصره (۲) ماده (۱۰۱) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ـ ، آیین‌نامه اجرایی ماده یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:


ماده ۱ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

الف ـ معاونت: معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده.

ب ـ دستگاه های اجرایی: دستگاه های موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری ـ مصوب ۱۳۸۶ـ .

پ ـ شاخص ها: شاخص های عدالت جنسیتی مصوب ستاد ملی زن و خانواده، موضوع مصوبه جلسه ۶۸۲ مورخ ۱۳۸۹/۱۱/۲۶ شورای ­عالی انقلاب فرهنگی.

ت ـ سامانه: سامانه ارزیابی و رصد وضعیت زنان و خانواده و پایش مستمر شاخص ها.

ث ـ قانون: قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ ـ .


ماده ۲ـ به منظور سنجش میزان تأثیر طرح‌ها و برنامه  های دستگاه های اجرایی درارتقای شاخص   ها و همچنین تقویت نظام سیاست گذاری، تصمیم­ سازی و برنامه‌ریزی کلان در حوزه زنان و خانواده، معاونت موظف است تا سه ماه پس از لازم­الاجرا شدن این آیین‌نامه، نسبت به ایجاد سامانه اقدام کند.

تبصره ـ کلیه دستگاه های اجرایی موظفند با هماهنگی معاونت، داده  های آماری و اطلاعات مرتبط با برنامه ها و شاخص ها را در سامانه گردآوری، بارگذاری و به­روزرسانی کنند.


ماده ۳ـ کلیه دستگاه های اجرایی موظفند تا سه ماه پس از لازم­الاجرا شدن این آیین‌نامه، ضمن بررسی وضعیت موجود ساختار و تشکیلات امور زنان و خانواده در دستگاه متبوع، طرح بازآرایی ساختار امور زنان و خانواده را متناسب با شرح وظایف سازمانی و از محل پست های بلاتصدی خود، تدوین و طرح نهایی را جهت تأیید به سازمان اداری و استخدامی کشور ارایه کنند.

تبصره ـ معاونت، مسئولیت نظارت بر اجرای این ماده را در طول اجرای قانون برعهده دارد و موظف است ضمن دریافت گزارش­های دوره­ای از دستگاه­های اجرایی و ارزیابی عملکرد آنها، نتایج را به هیأت وزیران ارایه کند.


ماده ۴ـ به منظور بهره مندی جامعه از سرمایه انسانی زنان در فرایند توسعه و تضمین مشارکت کامل و مؤثر آنان در سطوح تصمیم گیری سازمانی، معاونت موظف است با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور، دوره های آموزشی ارتقای دانش مدیریتی زنان را جهت اجرا در دستگاه های اجرایی، طراحی و تدوین کند.


ماده ۵ ـ در راستای اجرای تصویب­نامه شماره ۸۴۴۳۹/ت۵۵۶۸۱هـ مورخ ۱۳۹۷/۶/۲۷ و به منظور اعمال رویکرد مبتنی بر عدالت جنسیتی در سیاست­ها و برنامه ها و تحقق ماده (۱۰۱) قانون، بالاترین مقام دستگاه های اجرایی مسئولیت پیگیری و اجرای مفاد این آیین‌نامه در سطح دستگاه اجرایی ذی‌ربط و ارایه گزارش های لازم در چهارچوب سامانه به معاونت را برعهده دارد. معاونت موظف به رصد و پیگیری اجرای مفاد این آیین‌نامه است و باید براساس اطلاعات ثبت­شده در سامانه، گزارش تحلیلی وضعیت زنان و خانواده را به طور سالانه تهیه و به هیأت وزیران و مجلس شورای اسلامی ارایه کند.

معاون اول رئیس‎ جمهور ـ اسحاق جهانگیری