شماره: ۱۱۳۹۹/ت۵۶۵۰۷هـ – ۱۴۰۰/۲/۵
هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۰/۲/۱ به پیشنهاد وزارتخانه های دادگستری و کشور (با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران) و به استناد تبصره (۲) ماده واحده قانون الحاق دو تبصره به ماده (۶۱۷) قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم – تعزیرات و مجازات های بازدارنده) – مصوب ۱۳۹۶ -، آییننامه نحوه و مرجع صدور مجوز تولید، عرضه یا حمل ادوات موضوع تبصره (۲) الحاقی ماده مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱ – ادوات مشمول این آییننامه عبارتند از قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس که در موارد ورزشی، نمایشی، آموزشی و نیاز ضروری اشخاص (استفاده شغلی یا دفاع شخصی) به کار گرفته می شوند.
ماده ۲ – کلیه اشخاصی که در امر تولید و عرضه ادوات مشمول این آییننامه فعالیت داشته و یا متقاضی فعالیت در این حوزه ها می باشند، مکلفند علاوه بر اخذ پروانه کسب برابر ضوابط و مقررات مربوط، قبل از هرگونه فعالیت حسب مورد نسبت به اخذ مجوز از ادارات ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اقدام نمایند.
تبصره – صاحبان واحدهای صنفی موجود که در امر تولید و عرضه ادوات مشمول این آییننامه فعالیت داشته و فاقد مجوز موضوع این ماده هستند، مکلفند ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه حسب مورد به دستگاه های فوق مراجعه و با تسلیم تقاضای کتبی و ارایه مدارک لازم نسبت به اخذ مجوز مذکور اقدام نمایند. در غیر این صورت، پس از پایان مهلت مقرر و عدم اخذ مجوز مذکور مطابق مقررات مربوط نسبت به تعطیلی واحد صنفی متخلف اقدام خواهد شد.
ماده ۳ – مرجع صدور مجوز حمل ادوات مشمول این آییننامه برای استفاده شغلی یا دفاع شخصی، نیروی انتظامی شهرستان مربوط می باشد.
ماده ۴ – مرجع صدور مجوز حمل ادوات مشمول این آییننامه در موارد ورزشی اعم از آموزش دفاع شخصی و حرکات نمایشی ورزشی، اداره ورزش و جوانان شهرستان مربوط می باشد.
ماده ۵ – مرجع صدور مجوز حمل ادوات مشمول این آییننامه برای امور نمایشی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مربوط می باشد.
ماده ۶ – افراد دارای شرایط زیر از دریافت مجوز حمل ادوات مشمول این آییننامه محرومند:
۱ – سابقه محکومیت کیفری موثر مرتبط؛
۲ – اختلال روحی و روانی؛
۳ – اشتهار به شرارت و درگیری؛
۴ – محکومیت به سوء استفاده از تجهیزات دفاع شخصی.
ماده ۷ – مراجع صدور مجوز حمل ادوات مشمول این آییننامه، ضمن صدور مجوز یاد شده نسبت به تعیین نوع وسیله، مدت زمان اعتبار و محدوده جغرافیایی برای حمل آن اقدام خواهند کرد.
ماده ۸ – مجوزهای حمل موضوع این آییننامه به اعتبار اشخاص صادر می شود و قابل انتقال به غیر نیست.
ماده ۹ – تصمیم صادره از سوی مراجع ذی صلاح موضوع این آییننامه قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است.
معاون اول رئیس جمهور – اسحاق جهانگیری