آیین‌نامه اجرایی بند (ص) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۲۶

شماره: ۸۰۷۳۶/ت۵۹۹۶۲هـ – ۱۴۰۱/۵/۱۲

هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۱/۴/۸ به پیشنهاد معاونت علمی و فناوری رییس جمهور (با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه های نفت، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری) و به استناد بند (ص) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:


ماده ۱- در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

۱- شرکت های دانش بنیان و فناور: شرکت های مشمول قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات – مصوب ۱۳۸۹- و واحدهای فناور دارای شخصیت حقوقی.

٢- وزارتخانه های مرتبط: وزارتخانه های نفت، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری.

٣- معاونت: معاونت علمی و فناوری رییس جمهور

۴- سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.

ث – قانون: قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور.

ماده ۲- منابع اجرای این آیین‌نامه که به صورت مستقل در خزانه اعمال حساب می شود به شرح زیر است:

۱- درآمد حاصل از وصول حقوق ورودی کلیه ماشین آلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی و بخشی از ردیف (۱۱۰۴۰۲) جدول شماره (۵) قانون با عنوان حقوق ورودی سایر کالاها).

۲- درآمد حاصل از وضع عوارض صادراتی بر مواد خام و کالاهای با ارزش افزوده پایین موضوع ماده (۳۷) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور (مندرج در ردیف (۱۶۰۱۷۷) جدول (۵) قانون).

۳- درآمد حاصل از وضع مالیات بر صادرات مواد معدنی فلزی- غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور (مندرج در ردیف (۱۱۰۵۱۸) جدول شماره (۵) قانون) که مربوط به درآمد موضوع بند (ث) تبصره (۶) قانون است.

تبصره – وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) موظف است هر سه ماه یک بار گزارش میزان این درآمد را به معاونت و سازمان اعلام نماید.

ماده ۳- سازمان موظف است متناسب با وصول منابع به شرح ماده (۲) این آیین‌نامه که به تأیید خزانه‌داری کل کشور می رسد، اعتبار ردیف (۲۸ -۵۳۰۰۰۰) جدول شماره (۹) قانون (به شرح جدول شماره (۳۱) قانون) و مطابق موافقتنامه متبادله و با رعایت ساز و کار ماده (۳۰) قانون برنامه و بودجه کشور به معاونت تخصیص دهد.
جدول شماره ۳۱ -هزینه های بند (ص) تبصره (۶)

حوزه
عنوان
مبلغ (میلیون ریال)
معاونت علمی و فناوری   رئیس جمهور- جهش تولید
مرکز توسعه فناوری های   راهبردی – جهت اجرای طرح‌های کلان و
طرح‌های پیشرفته
۰۰۰/ ۰۰۰/ ۴
حمایت از توسعه پارک   های علم و فناوری، مراکز نوآوری و مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان
۰۰۰/ ۰۰۰/ ۴
کمک به افزایش سرمایه   صندوق نوآوری و شکوفایی
۰۰۰/ ۰۰۰/ ۵
معاونت علمی و فناوری   رئیس جمهور- تکمیل زنجیره ارزش
نفت و گاز
۰۰۰/ ۴۰۰/ ۱
صنعت و معدن
۰۰۰/ ۴۰۰ / ۱
کشاورزی
۰۰۰/ ۴۰۰ / ۱
بهداشت و درمان
۰۰۰/ ۴۰۰ / ۱
علوم، تحقیقات
۰۰۰/ ۴۰۰ / ۱

ماده ۴- حمایت های موضوع قسمت اول جدول شماره (۳۱) قانون در خصوص پارک ها و مراکز رشد بر اساس شاخص هایی که توسط معاونت و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تهیه می گردد، توزیع می شود.

ماده ۵- در راستای جهش تولید دانش بنیان (موضوع قسمت اول جدول شماره (۳۱) قانون) معاونت موظف است از اجرای طرح‌های کلان فناوری و طرح‌های پیشران فناوری به ویژه در ستادهای توسعه فناوری های راهبردی، توسعه پارک های علم و فناوری، مراکز نوآوری و مراکز رشد و افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت نماید.

تبصره – معاونت مجاز است طبق جدول شماره (۳۱) قانون، از شهرک های فناوری، صندوق های پژوهش و فناوری غیردولتی و شتاب دهنده ها با رعایت قوانین و مقررات حمایت نماید.

ماده ۶- موضوعات و اقلام مشمول برای بهره مندی از حمایت های این آیین‌نامه در توسعه و تکمیل زنجیره ارزش، موضوع قسمت دوم جدول شماره (۳۱) قانون به شرح مندرج در بند (ص) تبصره (۶) قانون تعیین می شود. سایر اقلام و موضوعات مشمول مرتبط با حوزه های مذکور و توزیع بودجه مربوط در این ماده بر اساس تفاهم مشترک معاونت و وزارتخانه های مرتبط از مزایای این آیین‌نامه بهره مند می شوند.

تبصره ۱- حمایت های مربوط به توسعه و تکمیل زنجیره ارزش به موارد زیر اختصاص می یابد:
1- شرکتهای دانش بنیان و فناور برای تکمیل زنجیره ارزش و همکاری با سایر شرکت ها و واحدهای تحقیق و توسعه
۲- خریداران محصولات تجهیزات و فناوری های شرکت های دانش بنیان و فناور.
٣- همکاری شرکت های دانش بنیان و فناور با سایر شرکت ها
۴- صندوق های حمایتی حوزه دانش و فناوری
۵- پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، شتاب دهنده ها و مراکز و کارخانه های نوآوری و پردیس های علم و فناوری برای توسعه هسته های فناور.
۶- نهادهای صدور گواهی کیفیت کالا، خدمات و دانش فنی
۷- شبکه های خدمات آزمایشگاهی دانش بنیان

تبصره ۲- اولویت طرح‌ها برای حمایت های مربوط به توسعه و تکمیل زنجیره ارزش به موارد زیر اختصاص می یابد
1- طرح‌هایی که سهم عمده منابع مورد نیاز اجرای آن از منابعی غیر از حمایت های موضوع این آیین‌نامه تأمین شده باشد (با تأکید بر جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی).
۲- طرح‌های تولید بار اول محصولات دانش بنیان در کشور
۳- طرح‌های دارای قراردادهای خرید قطعی یا پیش خرید (خرید تضمینی) خدمات و محصولات.
۴- طرح‌های اولویت دار فناورانه و دانش بنیان در دستگاه های اجرایی

ماده ۷- تکالیف قانونی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص اجرای ماده (۳۷) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، به منظور تکمیل و توسعه زنجیره ارزش، طی تفاهم میان وزارتخانه یادشده و معاونت در سقف اعتبارات وزارت صنعت، معدن و تجارت مندرج در جدول شماره (۳۱) قانون انجام می شود.

ماده ۸- به استناد بند (۲۴) بخش (ج) تغییرات متفرقه قانون، مازاد منابع حاصل از منابع موضوع ماده (۲) این آیین‌نامه و جدول شماره (۳۱) قانون تا سقف یکصد هزار میلیارد (۰۰۰ /۰۰۰ /۰۰۰ /۰۰۰ /۱۰۰) ریال به افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص می یابد

ماده ۹- معاونت مسئول اجرای این آیین‌نامه بوده و موظف است هر سه ماه یک بار گزارش اقدامات انجام شده را به سازمان ارایه نماید.

معاون اول رئیس جمهور – محمد مخبر