مصوبات هفتاد و سومین نشست هیأت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار

تاریخ تصویب: ۱۴۰۱/۱۰/۲۶
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۲/۲۸

هیأت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۶ به استناد قانون اصلاح مواد )١( و )٧( قانون اجرای سیاستهای کلی اصل )۴۴( قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن مصوب ١۵/١١/١٣٩٩، در خصوص موارد زیر اتخاذ تصمیم نمود:

الف ـ پیشنهاد اصلاح مواردی از مصوبات هیأت وزیران، شوراهای عالی و احکام قانونی برای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کارها به شرح پیوست شماره یک

اصلاح مواردی از مصوبات هیأت وزیران، شوراهای عالی و احکام قانونی برای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کارها به شرح پیوست شماره یک مطرح و به تصویب رسید. دبیرخانه هیأت مکلف است در تکمیل بند )الف( مصوبات هفتاد و یکمین نشست هیأت به شماره ٨٠/٢٣١٢٩۶ مورخ ٩/١١/١۴٠١، ضمن هماهنگی با معاونت حقوقی ریاست جمهوری و کسب نظر آن، متون اصلاحی لازم را توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی )رئیس هیأت( برای طی مراحل قانونی اصلاح، به هیأت وزیران و شوراهای عالی مربوطه، ارسال نماید.

ب ـ شرایط تمدید، توسعه، تعلیق، ابطال و لغو مجوزهای کسب و کار

مراجع صادرکننده مجوزی که تاکنون شرایط، مدارک، هزینه‌ها و زمان لازم برای تمدید، اصلاح، توسعه، تعلیق و ابطال مجوزهای خود را به دبیرخانه هیأت اظهار نکرده‌اند، موظفند ظرف دو هفته پس از ابلاغ این مصوبه، نسبت به تکمیل موارد فوق اقدام کنند، در غیر این صورت دبیرخانه هیأت مکلف است مطابق قوانین و مقررات موجود، شرایط تمدید، توسعه، تعلیق، ابطال و لغو این مجوزها را در قالب کاربرگ راهنمای دریافت مجوز تدوین و برای اطلاع عموم و اجرای دستگاه مربوطه، در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری کند. در صورت یافت نشدن قانون یا مقررات مربوطه، دبیرخانه هیأت میتواند با الگوی مصوب ذیل، شناسنامه مجوزهای مربوطه را در درگاه ملی مجوزهای کشور تکمیل نماید.

شرایط تمدید، توسعه، اصلاح، تعلیق و ابطال مجوزها
معیار به ترتیب:

قانون، مصوبه هیأت وزیران یا دستورالعمل داخلی. اگر قانون یا مصوبه هیأت وزیران یا دستورالعمل داخلی نداشته باشد، مطابق جدول زیر:

ج ـ تصویب استعلامهای مربوط به مجوزهای کسب و کار

١ـ مجوزهای جامانده، تأییدیه‌ها و استعلامهای لازم برای صدور، تمدید یا اصلاح مجوزهای کسب و کار به شرح پیوست شماره دو به تصویب رسید.

١ـ١. دبیرخانه هیأت موظف است برای همه استعلامها و تأییدیه‌های فوق، شناسنامه )کاربرگ( راهنمای دریافت مجوز مذکور را با همکاری دستگاههای صادرکننده یا پاسخ دهنده استعلامها تهیه و در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری کند.

١ـ٢. آن دسته از استعلامها و تأییدیه‌هایی که شرایط، مدارک و هزینه‌ها و زمانهای لازم برای صدور آنها، تا ٧ روز کاری پس از ابلاغ این مصوبه به دبیرخانه هیأت ارائه نشود، از فرآیند صدور مجوزها حذف میشوند. در عین حال دبیرخانه موظف است کاربرگ راهنمای دریافت استعلامها یا تأییدیه‌های جامانده را بر اساس قوانین و مقررات موجود، تهیه و در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری و نتیجه را در جلسه آتی هیأت ارائه نماید. همچنین دبیرخانه موظف است، شرایط، مدارک و زمانهای لازم برای صدور همه مجوزها را بر اساس کاربرگهای استعلامهای مرتبط، به روزرسانی کرده و نتیجه را به هیأت ارائه کند.

٢ـ بر اساس ماده ۶٧ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور )مصوب ١٠/١١/١٣٩۵( هزینه پاسخ به استعلامات لازم برای صدور همه مجوزهای کسب وکار، به جز مواردی که در قانون تصریح شده رایگان است. دبیرخانه هیأت موظف است این حکم قانونی را در همه کاربرگهای استعلامات و مجوزها اعمال کند.

د ـ تعیین مرجع صدور مجوز «تاسیس آموزشگاه تعلیم رانندگی»

مرجع صدور پروانه کسب آموزشگاه تعلیم رانندگی، اتحادیه آموزشگاه‌های رانندگی است که پس از تأیید و صدور پروانه تاسیس آموزشگاه رانندگی توسط پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و اعلام سیستمی آن به اتحادیه آموزشگاه‌های رانندگی، پروانه کسب مربوط از طریق این اتحادیه صادر میشود.

هـ ـ تصویب ٢ عنوان مجوز جامانده وزارت صنعت، معدن و تجارت و تعیین مجوز »بهره‌برداری شهرک صنفی« به عنوان مجوزهای صنفی

١. تعداد ٢ عنوان مجوز جامانده وزارت صنعت، معدن و تجارت به شرح زیر به همراه کاربرگ راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط، مدارک، هزینه‌ها و زمانهای صدور آنها به فهرست مجوزهای وزارت مذکور در بند )ب( مصوبات پنجاه و هشتمین نشست هیأت به شماره ١٢۵١٠/٨٠ مورخ ٢٧/١/١۴٠١ اضافه میشود.

٢. دبیرخانه هیأت مکلف است پس از انجام هماهنگیهای لازم با وزارت صنعت، معدن و تجارت، راهنمای دریافت این مجوزها را در درگاه ملی مجوزهای کشور در دسترس عموم قرار دهد. )کاربرگ راهنمای دریافت ٢ عنوان مجوز مذکور ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است.(

٢ عنوان مجوز جامانده مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت

١. مجوز بازسازی، نوسازی و جایگزینی واحدهای تولیدی صنعتی

٢. جواز تاسیس شهرک صنفی

٣ . مجوز »بهره‌برداری شهرک صنفی )پروانه کسب(« به عنوان مجوزهای صنفی تعیین و کاربرگ راهنمای دریافت این مجوز متضمن شرایط، مدارک، هزینه و زمان صدور آن به فهرست مجوزهای اتاق اصناف ایران در بند )ح( مصوبات شصت و هفتمین نشست هیأت به شماره ١۴۵٨۵٨/٨٠ مورخ ٢٣/٧/١۴٠١ اضافه میشود. )راهنمای دریافت ١ عنوان مجوز مذکور ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است(.

١ عنوان مجوز مربوط به اتاق اصناف ایران

١. پروانه کسب شهرک صنفی

و ـ تصویب ٣ عنوان مجوز جامانده صنفی

تعداد ٣ عنوان مجوز جامانده صنفی به شرح ذیل به همراه کاربرگ راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط، مدارک، هزینه‌ها و زمانهای صدور آنها به فهرست رسته‌های مجوزهای صنفی در بند )ح( مصوبات شصت و هفتمین نشست هیأت به شماره ١۴۵٨۵٨/٨٠ مورخ ٢٣/٧/١۴٠١ اضافه میشود )کاربرگ راهنمای دریافت ٣ عنوان مجوز مذکور ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است(.

٣ عنوان مجوز صنفی

١ .مجوز تعمیر و بازسازی، و دفتر خدمات پرنده های هدایت‌پذیر از راه دور )پهپاد(

٢. فروش پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور )پهپاد(

٣. پروانه کسب مجتمع صنفی.

ز ـ مجوز جامانده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

١. تعداد ١ عنوان مجوز جامانده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شرح زیر به همراه کاربرگ راهنمای دریافت این مجوز متضمن شرایط، مدارک، هزینه و زمان صدور آن به فهرست مجوزهای وزارت مذکور در بند )د( مصوبات پنجاه و نهمین نشست هیأت به شماره ٨٠/٣١۶٧۵ تاریخ ٢۴/٢/١۴٠١ اضافه میشود.

٢. دبیرخانه هیأت مکلف است پس از انجام هماهنگی‌های لازم با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راهنمای دریافت این مجوز را در درگاه ملی مجوزهای کشور در دسترس عموم قرار دهد. )کاربرگ راهنمای دریافت ١ عنوان مجوز مذکور ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است(.

٣. دبیرخانه هیأت موظف است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یا دستگاه مربوطه، برای آن دسته از مشاغل سیار و بی‌کانون که فاقد اتحادیه هستند و یا اتحادیه مربوطه برای آنها پروانه کسب سیار صادر نمیکند، به ازای هر شغل یا کسب و کار نظیر فروشندگی سیار، دستفروشی و انواع خدمات آزادکاری نظیر کارواش سیار، تدریس خصوصی، تعمیرکاری سیار و …، به طور جداگانه راهنمای دریافت مجوز مربوط را در درگاه ملی مجوزهای کشور به صورت ثبت محور بارگذاری و زمینه نظارتهای پسینی را فراهم کند. دستگاه ناظر مشاغل سیار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حسب مورد، نیروی انتظامی، شهرداریها یا دستگاه تخصصی مربوطه به تشخیص قانون، مقررات یا دبیرخانه هیأت خواهند بود.

۴ . دبیرخانه هیأت موظف است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر دستگاههای اجرایی، زمینه استفاده دریافت‌کنندگان مجوز مشاغل سیار و بی‌کانون از بیمه تأمین اجتماعی، درگاه پرداخت اینترنتی و دستگاه پوز رسمی متصل به حساب کاری و نیز اجاره محل کار در روزبازارها و شب بازارها از شهرداریهای کشور را فراهم کند.

١ عنوان مجوز مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

١. مجوز مشاغل سیار و بی‌کانون

ح ـ حذف ٢ عنوان مجوز »روادید سرمایه‌گذاری« و »روادید با حق کار« مربوط به وزارت امور خارجه

با پیشنهاد وزارت امور خارجه مبنی بر حذف مجوزهای روادید سرمایه‌گذاری و روادید با حق کار، با توجه به وجود متولی اصلی صدور مجوز )سازمان سرمایه‌گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی( از فهرست مجوزهای وزارت امور خارجه، مصوب شصت و پنجمین نشست به شماره ۱۰۱۳۷۶/۸۰ تاریخ ۱۴۰۱/۲۶/۰۵ موافقت شد.

حذف ٢ عنوان مجوز مربوط به وزارت امور خارجه

١. روادید سرمایه‌گذاری

٢. روادید با حق کار

ط ـ حذف ٣ عنوان مجوز مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

با پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر حذف »گواهی بهداشتی کیوسک سیار« ، »گواهی بهداشتی کیوسک ثابت« و »پروانه اشتغال مسئول فنی مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی ویژه« از فهرست مجوزهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مصوب شصتمین نشست هیأت به شماره ٢۵١۶۵/٨٠ مورخ ١٢/٢/١۴٠١ موافقت شد.

ی ـ تفکیک راهنمای دریافت ٢ عنوان مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ٨٠ عنوان مجوز

١ . با پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مبنی بر تفکیک راهنمای دریافت ٢ عنوان مجوز »موافقت اصولی و بهره‌برداری مؤسسات پزشکی تفویض شده به دانشگاهها« )مصوب شصتمین نشست هیأت به شماره ٢۵١۶۵/٨٠ مورخ ١٢/٢/١۴٠١( به ٨٠ عنوان مجوز »موافقت اصولی و بهره‌برداری« موافقت شد.

٢. دبیرخانه هیأت مکلف است پس از انجام هماهنگیهای لازم با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راهنمای دریافت این مجوزها را در درگاه ملی مجوزهای کشور در دسترس عموم قرار دهد. )کاربرگ راهنمای دریافت ٨٠ عنوان مجوز مذکور ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است(.

تفکیک ٢ عنوان مجوز »موافقت اصولی و بهره‌برداری مؤسسات پزشکی تفویض شده به دانشگاهها« به ٨٠ عنوان مجوز »موافقت اصولی و بهره‌برداری« مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ک ـ تصویب ٢ عنوان مجوز جامانده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

١ . تعداد ٢ عنوان مجوز جامانده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی )کمیسیون ملی مرکز ملی آموزش مهارتی و حرفه‌ای علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران( به شرح زیر به همراه کاربرگ راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط، مدارک، هزینه‌ها و زمانهای صدور آنها به فهرست مجوزهای وزارت مذکور در مصوبات شصتمین و شصت و چهارمین نشست هیأت به شماره‌های ٨٠/٢۵١۶۵ مورخ ١٢/٠٢/١۴٠١ و ٩۵٩۶۵ /٨٠ مورخ ٢٢/٠۵/١۴٠١ اضافه میشود.

٢. دبیرخانه هیأت مکلف است پس از انجام هماهنگیهای لازم با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راهنمای دریافت این مجوزها را در درگاه ملی مجوزهای کشور در دسترس عموم قرار دهد. )کاربرگ راهنمای دریافت ٢ عنوان مجوز مذکور ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است(.

کمیسیون ملی مرکز ملی آموزش مهارتی و حرفه‌ای علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران

١ . مجوز تأسیس مراکز آموزش مهارتی و حرفه‌ای

٢. مجوز بهره‌برداری مراکز آموزش مهارتی و حرفه‌ا‌ی

ل ـ مجوز جامانده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

١. تعداد ١ عنوان مجوز جامانده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به شرح زیر به همراه کاربرگ راهنمای دریافت این مجوز متضمن شرایط، مدارک، هزینه و زمان صدور آن به فهرست مجوزهای وزارت مذکور در بند )هـ( مصوبات شصتمین نشست هیأت به شماره ٨٠/٢۵١۶۵ مورخ ١٢/٢/١۴٠١ اضافه میشود.

٢. دبیرخانه هیأت مکلف است پس از انجام هماهنگی‌های لازم با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، راهنمای دریافت این مجوز را در درگاه ملی مجوزهای کشور در دسترس عموم قرار دهد. )کاربرگ راهنمای دریافت ١ عنوان مجوز مذکور ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است(.

١ عنوان مجوز جامانده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

١ . مجوز تاسیس و اداره سراهای دانشجویی )خوابگاه( غیردولتی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی

م ـ مجوزهای جایگزین و اصلاحی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

١. تعداد ٢ عنوان مجوز سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر به همراه راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط، مدارک، هزینه‌ها و زمانهای صدور آنها و نیز شرایط تمدید، اصلاح و ابطال آن، جایگزین مجوز »تولید محتوا در صوت و تصویر فراگیر« سازمان مذکور، موضوع بند )الف( مصوبات شصت و هفتمین نشست هیأت مقررات‌زدایی به شماره ١۴۵٨۵٨/٨٠ مورخ ٢٣/٧/١۴٠١ میشود.

٢. شرایط و مدارک »پروانه انتشار محتوا در رسانههای صوت و تصویر فراگیر« موضوع بند »و« مصوبه شماره ١١۶٨١١/٨٠ مورخ ١۴٠١/۶/١٣ شصت و ششمین نشست هیأت به شرح کاربرگ پیوست اصلاح شد.

٣. دبیرخانه هیأت مکلف است پس از انجام هماهنگی‌های لازم با سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، راهنمای دریافت این مجوزها را در درگاه ملی مجوزهای کشور در دسترس عموم قرار دهد. )کاربرگ راهنمای دریافت ٣ عنوان مجوز مذکور ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است(.

٢ عنوان مجوز جایگزین »مجوز تولید محتوا« سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

١. مجوز اصل فیلمنامه سریال، فیلم و انواع برنامه نمایشی در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر

٢. مجوز طرح فیلمنامه سریال، فیلم و انواع برنامه نمایشی در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر

١ عنوان مجوز اصلاحی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

١. پروانه انتشار محتوا در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر

ن ـ مجوزهای جامانده سازمان حفاظت محیط زیست

١. تعداد ٢ عنوان مجوز جامانده سازمان حفاظت محیط زیست به شرح زیر به همراه کاربرگ راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط، مدارک، هزینه‌ها و زمانهای صدور آنها به فهرست مجوزهای سازمان مذکور در بند )ج( مصوبات شصتمین نشست هیأت به شماره ٢۵١۶۵/٨٠ مورخ ١٢/٠٢/١۴٠١ اضافه میشود.

٢. دبیرخانه هیأت مکلف است پس از انجام هماهنگیهای لازم با سازمان حفاظت محیط زیست، راهنمای دریافت این مجوزها را در درگاه ملی مجوزهای کشور در دسترس عموم قرار دهد.
)کاربرگ راهنمای دریافت ٢ عنوان مجوز مذکور ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است(.

٢ عنوان مجوز مربوط به سازمان حفاظت محیط زیست

١. موافقت اصولی احداث شکارگاه خصوصی پستانداران/ پرندگان )تکثیر و پرورش پستانداران/پرندگان واجد شکارگاه(

٢. پروانه بهره‌برداری از شکارگاه خصوصی پستانداران/پرندگان )مرکز تکثیر و پرورش پستانداران/پرندگان واجد شکارگاه(

س ـ مجوزهای سازمان برنامه و بودجه کشور

١ . تعداد ٧ عنوان مجوز )و تأییدیه بر اساس تعریف ماده ١ قانون اصلاح مواد ١ و ٧ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن مصوب ١۵/١١/١٣٩٩( سازمان برنامه و بودجه کشور به شرح زیر به تصویب رسید.

٢. سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است کاربرگ راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط، مدارک، هزینه ها و زمانهای صدور آنها را ظرف مدت یک هفته از تاریخ ابلاغ این مصوبه، تکمیل و به دبیرخانه هیأت ارسال نماید.

٣ . سازمان برنامه و بودجه مکلف است درگاه تخصصی مجوزهای مذکور را ایجاد و به درگاه ملی مجوزهای کشور متصل نموده و این مجوزها را به صورت برخط صادر نماید.

۴ . دبیرخانه هیأت مکلف است پس از انجام هماهنگی‌های لازم با سازمان مذکور، راهنمای دریافت این مجوزها را در درگاه ملی مجوزهای کشور در دسترس عموم قرار دهد.

٧ عنوان مجوز و تأییدیه مربوط به سازمان برنامه و بودجه کشور

١ . تعیین صلاحیت پیمانکاران

٢. تعیین صلاحیت مشاوران

٣. تعیین صلاحیت عوامل فنی و اجرایی شرکتهای انفورماتیک

۴ . تأییدیه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بابت مجوزهای ساخت و ساز در حریم و خارج از حریم شهرها

۵. تأییدیه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بابت واگذاری اراضی ملی و دولتی برای اجرای طرح‌های اقتصادی

۶. تأییدیه عدم شمولیت مصادیق مؤسسات و شرکتهای دولتی موضوع مواد ٣ و ۴ قانون محاسبات عمومی کشور

٧. تأییدیه انطباق با سند آمایش سرزمین توسط دبیرخانه شورای عالی آمایش سرزمین.

وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس هیأت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار
ـ سیداحسان خاندوزی