اساسنامه انستیتوی خواربار و تغذیه ایران

تاریخ تصویب: ۱۳۴۰/۰۸/۲۷
شماره ثبت: 26062/ت /1002 - ۱۳۴۰/۸/۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳۴۰/۰۸/۲۸

هئیت وزیران در جلسه مورخ ۲۷ /۸ /۴۰ بنا به پیشنهاد شماره ۳۴۷ /۲۷- ۱ /۸ /۴۰ وزارت بهداری و موافقت شماره ۲۴ /۲۳۸۱۱ – ۳۰ /۷ /۴۰ وزارت دارائی در تعقیب تصویبنامه ۴۴۵۷۷ – ۱۹ /۱۱ /۳۷ تصویب نمودند که موسسة بنام انستیتو خواربار و تغذیه ایران برابر اساسنامه ضمیمه مشتمل بر بیست و هفت ماده و هفت فصل تاسیس که زیر نظر وزارت بهداری با حضور نمایندگان وزارت کشاورزی- وزارت کار- و وزارت فرهنگ اداره خواهد شد وزارت بهداری موظف است بمحض گشایش مجلس شورایملی لایحه قانونی آن را تهیه و تقدیم نماید.

اساسنامه انستیتوی خواربار و تغذیه ایران

فصل اول – هدف

ماده ۱ نظر باهمیت امر تغذیه مردم کشور و برای اصلاح و بهبود وضع آن موسسه ای بنام انستیتوی خواربار و تغذیه از طرف دولت تاسیس میگردد تا نقائص و مشکلات این امور را مورد بررسی عمیق و کامل قرار داده طرق اصلاح و بهبود آن را پیشنهاد و یا در حدود امکانات انستیتو عمل و اقدام نماید.

فصل دوم – ارکان انستیتوی خواربار و تغذیه

ماده ۲ – ارکان انستیتو خواربار و تغذیه عبارتند از: شورایعالی. کمیته فنی و دستگاه اجرائی

ماده ۳ – شورایعالی. خطوط کلی سیاست تغذیه را طرح و ترسیم نموده بودجه انستیتو را تصویب و نظارت عالی بر امور انستیتو خواهد داشت.

ماده ۴ – کمیته فنی. نظرات و اصول تعیین شده بوسیله شورایعالی را بطور تفصیل مورد و مطالعه قرار داده و طرحهای لازم جهت اجرای آن اصل را تنظیم مینماید.

ماده ۵ -دستگاه اجرائی که زیر نظر مدیرعامل طرحهای مزبور را مستقلاً یا با همکاری سایر مؤسسات بمورد اجرا میگذارد.

فصل سوم – وضع سازمانی

ماده ۶ – انستیتوی خواربار و تغذیه دستگاه مستقلی است که بر طبق مواد این اساسنامه و آئین نامه هائی که بتصویب شورایعالی خواهد رسید اداره میگردد.

ماده ۷ – کلیه اختیار و وظائفی که بموجب تصویبنامه شماره ۴۴۵۷۷ مورخ ۱۹– ۱۱ /۱۳۳۷ هیئت وزیران بکمیته ملی تغذیه واگذار گردیده است از این پس بشورایعالی و مدیرعامل انستیتو تفویض و محول میگردد.

تبصره ۱)– مدیرعامل کمیته ملی تغذیه تا انتخاب مدیرعامل انستیتو وظائف نامبرده را عهده دار میباشد.

فصل چهارم – امور مالی و بودجه

ماده ۸ – هزینه انستیتوی خواربار و تغذیه تا آخر سال ۱۳۴۰ از اعتباراتیکه ضمن بودجه وزارتین بهداری و کشاورزی و سازمان برنامه پیش بینی و پادار گردیده است تامین و از سال آینده دارای بودجه جداگانه ای خواهد شد که در بودجه کل کشور باین نام منظور میشود.

تبصره ۱)– رئیس حسابداری انستیتو خواربار و تغذیه از طرف وزارت دارائی انتخاب میشود.

تبصره ۲)– کلیه اسناد هزینه انستیتو خواربار و تغذیه مانند سایر اسناد هزینه وزارتخانه ها بوسیله ممیز مستقل رسیدگی و صورتحساب ماهیانه آن باداره کل رسیدگی و تمرکز حسابها فرستاده میشود.

تبصره ۳)– برای جلوگیری از هر نوع توقف و رکود در امور فنی. مدیرعامل انستیتو مجاز است خرید و هزینه های ضروری را بشرط آنکه مبلغ آن از پنجاه هزار ریال تجاوز نکند بدون رعایت تشریفات مالی دستور اقدام بدهد.

تبصره ۴)– انستیتوی خواربار و تغذیه مجاز است در حدود بودجه مصوبه خود فوق العاده هائی بنام فوق العاده مخصوص انستیتوی خواربار و تغذیه برای کارمندان خود در نظر بگیرد میزان این فوق العاده و حداقل و حداکثر آن منوط بآئین نامه هائی است که بتصویب شورایعالی خواهد رسید.

تبصره ۵)– وجوه صرفه جوئی شده هر سال را میتوان بدون برگشت بخزانه ببودجه سال بعد اضافه نمود.

تبصره ۶)– بانستیتوی خواربار و تغذیه اجازه داده میشود کمکهائی از هر نوع که از طرف موسسات دولتی و سازمانهای بین المللی و داخلی و غیره دریافت میدارد بر اساس قانون استقلال دانشگاه و با تصویب شورایعالی انستیتو بمصرف برساند.

فصل پنجم – شورایعالی

ماده ۹ – شورایعالی مرکب از اشخاص زیر میباشد.
1- وزیر بهداری ۲- رئیس دانکشده کشاورزی تهران ۳- شهردار تهران ۴- … ۵- معاون فنی وزارت کشاورزی ۶- معاون تعلیماتی وزارت فرهنگ ۷- معاون فنی وزارت کشور ۸- رئیس کمیته تغذیه ارتش ۹- مدیرعامل انجمن ملی حمایت کودکان (وابسته به یونسیف) ۱۰- مدیرعامل انستیتوی خواربار و تغذیه (دبیر شورا) ۱۱- معاون وزارت کار

تبصره ۱)– شورایعالی مجاز است از بین شخصیتهای علمی و فرهنگی بدلیل تخصص آنان در امر تغذیه و یا اطلاعات فنی و موقعیت اجتماعی که دارا میباشد تا پنج نفر را برای مدت ۳ سال جهت عضویت شورا انتخاب نماید انتصاب این عده بموجب پیشنهاد وزیر بهداری و صدور فرمان همایونی صورت خواهد گرفت.

تبصره ۲)– از کارشناسان وابسته بسازمانهای بین المللی از قبیل بهداشت جهانی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد. سازمان یونیسف و غیره میتوان بعنوان ناظر برای شرکت در جلسات شورایعالی و کمیته فنی دعوت بعمل آورد.

تبصره ۳)– شورایعالی یک نفر از اعضاء خود را برای مدت یکسال بریاست شورا انتخاب مینماید.

ماده ۱۰ – شورایعالی هر چهار ماه یکبار تشکیل جلسه میدهد. رئیس شورا یا مدیرعامل میتوانند در صورت لزوم بدعوت جلسات فوق العاده شورایعالی مبادرت نمایند.

وظائف شورایعالی

ماده ۱۱ تعیین خط مشی انستیتو با در نظر گرفتن سیاست کلی دولت در امر تغذیه و امکانات فنی و مالی کشور.

ماده ۱۲ رسیدگی بگزارش مدیرعامل انستیتو و بحث و تصویب پیشنهادات

ماده ۱۳ بررسی بودجه انستیتو تنظیم صورت ریز آن برای تقدیم بدولت

ماده ۱۴ تصویب آئین نامه های داخلی.

ماده ۱۵ انتخاب اعضاء کمیته فنی و مدیرعامل

فصل ششم. کمیته فنی

ماده ۱۶ – کمیته فنی تشکیل میشود از مدیرعامل انستیتو و حداکثر هشت نفر دیگر که بمناسب تخصص آنان در امر تغذیه شورایعالی از بین اعضاء آن شورا و با سایر کارشناسان تغذیه برای مدت دو سال انتخاب میگردند. این مدت برای هر یک از اعضاء کمیته قابل تمدید میباشد.

وظائف کمیته فنی

ماده ۱۷ – تهیه برنامه های اجرائی در حدود خط مشی مصوب شورایعالی

ماده ۱۸ – کمک بمدیرعامل در تنظیم گزارش ماهیانه و تعیین دستور جلسات شورایعالی

ماده ۱۹ – تعیین سو کمیته های فنی برای رسیدگی و اخذ تصمیم نسبت بمسائل ضروری

تبصره ۱)– سو کمیته های مزبور پس از انجام کار مربوطه خود بخود منحل خواهند شد.

فصل هفتم – مدیرعامل

ماده ۲۰ – مدیرعامل از میان پزشکان کارشناس تغذیه و در صورت فقدان از بین سایر کارشناسان تغذیه بوسیله شورایعالی برای مدت سه سال انتخاب میگردد و تجدید انتخاب بلامانع است.
مدیرعامل با سمت دبیر و عضو شورایعالی در جلسات شورا شرکت میکند.

ماده ۲۱ – مدیرعامل ریاست هیئت اداری انستیتو دارا بوده و در مقابل شورایعالی مسئول میباشد.

وظائف مدیرعامل

ماده ۲۲ – اداره امور جاری و روزانه انستیتو

ماده ۲۳ – انتخاب و یا برکنار نمودن کارمندان و گزارش آن بشورایعالی

ماده ۲۴ – دستور پرداخت حقوق و سایر هزینه های جاری و امضاء اسناد و اوراق مالی

ماده ۲۵ – تهیه گزارش اقدامات و فعالیتهای انستیتو و تنظیم گزارش سالیانه جهت تقدیم بشورایعالی با کمک و مشورت کمیته فنی.

ماده ۲۶ – تهیه و تنظیم دستور جلسات شورایعالی با مشورت کمیته فنی

ماده ۲۷ – مدیرعامل با توجه بنظریات مشورتی کمیته فنی به تنظیم ریز بودجه انستیتو اقدام نموده آن را بشورایعالی تسلیم میدارد.

دسته‌ها