آئین نامه فوق العاده مسافرت
مصوب ۲ مرداد ماه ۱۳۳۰ (کمیسیون برنامه)
ماده ۱ – فوق العاده ها:
به کارمندانیکه به خارج از حوزه مأموریت خود برای وظایف مربوط بسازمان برنامه مسافرت مینمایند فوق العاده های روزانه بشرح زیر پرداخت خواهد شد:
1 – رؤسای قسمتها – رؤسای ادارات ۲۵۰ ریال
2 – معاونین قسمتها و معاونین ادارات ۲۰۰ ریال
3 – کارمندان مقدم قسمتها و ادارات ۱۶۰ ریال
4 – سایر کارمندان ۱۲۰ ریال
فوق العاده های بالا از روز حرکت مأمور بصوب مأموریت منظور خواهد شد و مدت مأموریت نباید از سه ماه تجاوز کند.
ماده ۲ – فوق العاده بدی آب و هوا:
بکارمندانی که بنقاط بد آب و هوا مأمور میشوند مطابق آئین نامه عمومی مزایای کارمندان دولت فوق العاده بدی آب و هوا پرداخت خواهد شد.
ماده ۳ – هزینه سفر:
کرایه وسایل نقلیه مسافرت مأمورین در صورتیکه از وسائل دولتی استفاده نشود از مبداء تا مقصد و بالعکس با رعایت کمال صرفه جوئی طبق اسناد خرج پرداخت خواهد شد و نحوه مسافرت (هوائی یا زمینی) بایستی در احکام مأموریت ذکر گردد و در نقاطی که راه آهن وجود دارد مأمورین موظفند که با راهآهن مسافرت نمایند.
ماده ۴ – باعضاء شورایعالی و هیئت نظارت و مدیر عامل و معاونین مدیر عامل هزینه مسافرت و مخارج ضروری اقامت در خارج از مرکز در مقابل تسلیم صورت حساب پرداخت خواهد گردید.
ماده ۵ – مواد این آئین نامه در مورد مأمورینی که برای انجام وظیفه بصحرا اعزام میشوند قابل استفاده نخواهد بود و اینگونه مأمورین مشمول مقررات مندرج در آئین نامه مزایای خدمات صحرائی که در همین آئین نامه بتصویب میرسد خواهد بود.
آئین نامه مزایای مأمورین خدمات صحرائی
ماده اول – تعریفات:
۱ – مهندس درجه یک کسی است که دارای دانشنامه مهندسی از یکی از دانشکده های داخلی یا خارجی بوده و ارزش آن در رشته مهندسی ازطرف شورایعالی فرهنگ برابر با لیسانس یا فوق لیسانس شناخته شده باشد.
۲ – مهندس درجه دو کسی است که دارای تصدیقنامه مهندسی از یکی از آموزشگاههای عالی فنی داخلی یا خارجی بوده و ارزش آن از طرف شورایعالی فرهنگ در رشته مهندسی برابر عالی (پس از متوسطه فنی و کمتر از لیسانس) شناخته شده باشد.
۳ – مهندسیار کسی است که دارای تصدیقنامه متوسطه کامل فنی از یکی از آموزشگاههای فنی داخلی یا خارجی بوده و ارزش آن از طرف شورایعالی فرهنگ برابر با متوسطه فنی کامل شناخته شده باشد.
تبصره – کسانی که بتصدیق مقامات صلاحیتدار اقلا ده سال در کارهای نقشه برداری و ساختمانی و امور کشاورزی کار کرده از حیث استفاده از مزایای این آئین نامه مهندسیار شناخته میشوند.
۴ – مباشر کسی است که اقلا دارای تحصیلات شش ساله ابتدائی بوده و در امور بهره برداری دهات – حسابداری – انبارداری و راه سازی بصیرت و سابقه عمل داشته باشد.
تبصره – کسانی که دارای سواد خواندن و نوشتن بوده و اقلا پنج سال سابقه مباشری در امور مربوط بشغلشان دارند از حیث استفاده از مزایای این آئین نامه مباشر شناخته می شوند.
مأمورین حسابداری و نظارت و امثال آن که بمعٌیت گروههای نظارت و مطالعات امور صنعتی و کشاورزی و فنی و نقشه برداری و غیره بخارج از مرکز اعزام میشوند مشمول مفاد این آئین نامه میباشند.
ماده دوم – طبقه بندی کارمندان موضوع این آئین نامه:
طبقه ۱ – سر مهندس ناظر حوزه که کارگاه بزرگ را اداره میکند از بین مهندسین درجه یک که اقلا ده سال سابقه در کارهای مربوط بشغلشان داشته باشند انتخاب میشوند.
طبقه ۲ – مهندس ناظر کارگاه (قطعه راه یا راه آهن – پل بزرگ – ساختمان بزرگ – بندر و امثال آن) از بین مهندسین درجه یک که لااقل پنجسال سابقه درکارهای مربوط بشغلشان داشته باشند انتخاب میشوند.
طبقه ۳ – رئیس دسته نقشه برداری از بین مهندسینی که اقلا پنج سال و یا مهندسیارانی که اقلا ده سال سابقه داشته باشند انتخاب میشوند.
طبقه ۴ – معاون مهندس ناظر کارگاه بزرگ از بین مهندسینی که اقلا سه سال و یا مهندسیارانی که اقلا پنج سال در کارهای مربوط بشغلشان سابقه داشته باشند انتخاب میشود و در غیبت مهندس ناظر وظیفه وی را انجام خواهد داد.
طبقه ۵ – ناظر فنی کارگاههای کوچک و یا قسمتی از کارگاههای بزرگ از بین مهندسین یا مهندسیارانی که اقلا سه سال سابقه عمل داشته باشند انتخاب میشود.
طبقه ۶ – کارمندان دسته های نقشه برداری از بین مهندسین یا مهندسیاران انتخاب میشوند.
ماده سوم – مزایا:
بمأمورین خدمات صحرائی مندرج در این آئین نامه در مدت مأموریت خارج از مرکز فوق العاده اعاشه بطریق زیر پرداخت خواهد شد:
1 – بمأمورین طبقه اول روزانه ۴۰۰ ریال
2 – بمأمورین طبقه دوم روزانه ۳۵۰ ریال
3 – بمأمورین طبقه سوم روزانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ ریال
4 – بمأمورین طبقه چهارم روزانه ۲۵۰ ریال
5 – بمأمورین طبقه پنجم و ششم و همچنین
محاسب – نقشه کش و امثال آن روزانه ۲۰۰ ریال
6 – بمباشرین روزانه ۱۵۰ ریال
7 – فوق العاده های مصرحه در این آئین نامه بشرطی بمأمورین پرداخته خواهد شد که محل انجام مأموریت آنان در صحرا باشد و منظور ازصحرا نواحی و نقاطی است که غیر مسکون بوده و مأمورین بوسائلی که در نقاط مسکون از قبیل اثاثیه و منزل و غیره موجود است دسترسی نداشته باشند و مدت مأموریت نباید از سه ماه تجاوز کند.
8 – بمأمورین فنی صحرائی که بنقاط بد آب و هوا اعزام میشوند مطابق آئین نامه عمومی مزایای کارمندان دولت فوق العاده بدی آب و هوا پرداخته خواهد شد.
آئین نامه فوق العاده مسافرت و مزایای مأمورین خدمات صحرائی که در جلسه مورخ ۲ /۵ /۳۰ کمیسیون برنامه مجلس شورای ملی بتصویب رسیده بموجب قانون اجازه اجرای گزارش شماره (۱) کمیسیون برنامه قابل اجرا میباشد.
رئیس مجلس شورای ملی – رضا حکمت