هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۱/۱۷ به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان و وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد بند (ت) ماده (۷۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، آیین نامه اجرایی بند مزبور را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی بند (ت) ماده (۷۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع توسعه اقتصاد ورزش و جذب و تشویق حامیان بخش غیردولتی جهت فعالیت در عرصه ورزش کشور)
ماده ۱ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱ـ قانون: قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳.
۲ـ سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.
۳ـ اشخاص مشمول: اشخاص حقیقی و یا حقوقی غیر دولتی.
۴ـ اعتبار مالیاتی: مبلغی که از مالیات عملکرد قطعی شده اشخاص مشمول، بابت سال انجام هزینه یا سال های بعد قابل کسر می باشد.
ماده ۲ـ صد درصد (۱۰۰%) هزینه کرد نقدی و غیرنقدی اشخاص مشمول این آیین نامه به منظور کمک به تحقق برنامه های وزارت ورزش و جوانان، کمیته های ملی المپیک و پارالمپیک و فدراسیون های ورزشی در راستای توسعه کمی و کیفی زیرساخت های عمرانی، برگزاری و شرکت در رویدادهای ملی و بین المللی ورزشی، صرفاً درخصوص اعتبارات هزینه ای (به استثنای فصول ۱ و ۶) و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای مندرج در قوانین بودجه سنواتی با اعلام وزارت ورزش و جوانان و تایید سازمان با رعایت مفاد این آیین نامه به عنوان اعتبار مالیاتی اشخاص یاد شده محسوب می گردد.
ماده ۳ـ وزارت ورزش و جوانان موظف است فهرست عناوین هزینه و طرح های تملک دارایی های سرمایه ای موضوع این آیین نامه که به تأیید سازمان رسیده است را تا پایان فروردین ماه هر سال در پایگاه رسمی اطلاع رسانی خود اعلام نماید.
ماده ۴ـ اعتبار مالیاتی در هر سال تا سقف یک درصد (۱%) از مالیات بر درآمد قطعی شده اشخاص مذکور به صورت جمعی خرجی و پس از اعمال حساب نزد خزانه داری کل کشور قابل کسر می باشد.
ماده ۵ ـ اعتبار مالیاتی، مشمول جایزه خوش حسابی موضوع ماده (۱۹۰) و خسارت و استرداد موضوع ماده (۲۴۲) قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ با اصلاحات بعدی آن و تهاتر با بدهی سنوات قبل از لازم الاجرا شدن قانون نخواهد بود.
ماده ۶ ـ هزینه هایی که در اجرای این آیین نامه به عنوان اعتبار مالیاتی از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه یا سال های بعد (حداکثر تا پایان مدت اجرای قانون) کسر می شوند، مجدداً به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته نخواهد شد.
ماده ۷ـ سازمان موظف است مجموع هزینه کرد مورد تأیید اشخاص مشمول را در هر سال مالی حداکثر تا دو ماه پس از پایان هر سال در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهد. سازمان یادشده موظف است با بررسی اسناد هزینه ای معتبر در چهارچوب مقررات مربوط نسبت به راستی آزمایی هزینه کرد اعلامی اشخاص مشمول اقدام کرده و میزان هزینه کرد نهایی را با رعایت مفاد این آیین نامه به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ نماید. در صورت اظهار خلاف واقع درخصوص هزینه های انجام شده (به تشخیص سازمان امور مالیاتی کشور)، اشخاص مشمول از اعتبار مالیاتی محروم می شوند و سازمان یادشده مکلف است نسبت به مطالبه اعتبار مالیاتی اعطا شده و جرایم متعلقه قانونی اقدام نماید.
ماده ۸ ـ سازمان موظف است ردیف جمعی ـ خرجی موضوع این آیین نامه و تعیین سقف آن در قالب بودجه سنواتی را پیش بینی نموده و معادل اعتبار مالیاتی اعطایی مطابق این آیین نامه در هر سال را به عنوان عملکرد سازمان امور مالیاتی کشور منظور نماید.
معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا عارف