آیین‌‏نامه وظایف گارد مرزی متمم آیین‌‏نامه وظایف کلانتران مزر مصوبه ۲۹ آبان‌ماه ۱۳۱۵

تاریخ تصویب: ۱۳۳۳/۰۱/۲۵
تاریخ انتشار: ۱۳۳۳/۰۲/۲۰
شماره ثبت: ۱۲۵۲ - ۱۳۳۳/۱/۲۶

ماده ۱ـ از تاریخ … بنا بر تصویبنامه مورخه ۲۴-۱۰-۲۸ و -۱۱-۳۲ هیئت وزیران اداره مرزبانی ضمن انجام وظایفی که طبق آئین‏نامه مربوطه بر عهده دارد از ورود و خروج قاچاق در نوار مرزی جلوگیری خواهد نمود.

ماده ۲ـ برای انجام وظائف مختصه بخود ووظائف مندرجه در ماده ۱ اداره مرزبانی گردانهای گارد مرزی و واحدهائی از نیروی دریائی را که از طرف ستاد ارتش تعیین میشود در اختیار داشته و با واسطه مرزبانان این واحدها را برای انجام مأموریت‌های محوله بکار خواهد انداخت.

ماده ۳ـ مرزبانان علاوه بر سمت مرزبانی فرماندهی واحدهای گارد مرزی واقعه در منطقه مربوطه را نیز عهده‌دار خواهد بود.

ماده ۴ـ نوار مرزی عبارت از منطقه‌ است بین خط مرز کشور و حد داخلی دهستانهای بلافاصله مجاور مرز طبق قانون تقسیمات کشور و چنانچه در بعضی قسمتهای مرزی ضرورت پیدا کرد که حد نوار مرزی در حدود دهستان تغییر پیدا کند با موافقت وزارتین دفاع ملی و کشور انجام خواهد یافت.

ماده ۵ ـ حفظ انتظامات در نوار مرزی بر عهده مرزبانان و واحدهای گارد مرزی بوده و تا زمانیکه مجوز قانونی ضابط دادگستری جهت مرزبانان و عناصر گارد مرزی تحصیل نشده ضابطین دادگستری میتوانند برای انجام وظایف قانونی خود داخل نوار مرزی شده و پس از انجام مأموریت خارج شوند.

ماده ۶ ـ در نوار مرزی مرزبانان با عنوان فرمانداری و بر حسب حکم وزارت کشور وظیفه ارشدترین مأمورین کشوری را عهده‌دار خواهندبود.

ماده ۷ـ مرزبانان وظیفه دارند ورود و خروج هر نوع کالا اعم از کالای گمرکی یا دخانیاتی و تریاک و اشخاص فاقد گذرنامه را در نقاط غیرمجاز مرزی ممانعت و کالای قاچاق و مسافر فاقد گذرنامه را در نوار مرزی تعقیب و بمراجع قانونی تسلیم نماید. (نقاط و راههای مجاز مرزی را اداره کل گمرک تعیین خواهد کرد).

تبصره ـ نظارت بر ورود و خروج کالا در گمرک خانه ها و فرودگاه ها و نقاطیکه اداره گمرک اجازه تخلیه و بارگیری میدهد بعهده مأمورین گمرک خواهد بود و در مواردی که از راه غیرمجاز با اجازه قبلی گمرک کالائی وارد یا صادر میشود. گمرک محل در موقع صدور اجازه مأمورین مرزی را بایستی مطلع سازند.

ماده ۸ ـ مأمورین گارد مرزی موظفند پس از توقیف کالای قاچاق و تنظیم صورتمجلس مقدماتی طبق ماده۱۳ قانون کیفر مرتکبین قاچاق کالا و متهمین و وسیله نقلیه حامل کالای قاچاق را بمنظور اجرای مواد ۷ و ۸ قانون مزبور باسرع وقت در برابر اخذ رسید به نزدیکترین دفتر گمرکی تحویل و دستورات قضائی اداره گمرک را در این موارد رعایت نمایند.

کالای دخانیاتی و تریاک مکشوفه به نزدیکترین اداره دارائی با تشریفات مقرره تحویل خواهد شد.

ماده ۹ـ مأمورین کشوری و لشکری بالاخص مأمورین گمرک و دارائی که در نوار مرزی انجام وظیفه میکنند موظف میباشند هر نوع اطلاعی که درباره کالای قاچاق یا عملیات قاچاقچیان بدست میآورند بلافاصله بمنظور تعقیب و کشف بمرزبانان و یا مأمورین و پاسگاههای گارد مرزی اطلاع دهند.

ماده ۱۰‌ـ مرزبانان وظیفه دارند مأمورین تابعه خود را کاملاً بمقررات ورود و صدور کالا از طریق دریا ـ خشکی ـ هوا که در آئین‏نامه گمرکی پیش‌بینی شده آشنا سازند.

ماده ۱۱ـ حفاظت کالاهای موجوده در انبارها و محوطه های گمرکی و همچنین برقراری انتظامات در محوطه ها و اماکن مخصوص گمرک و سایر وظایف اختصاصی گمرک بوسیله مأمورین اختصاصی گمرک انجام خواهد شد و اداره مرزبانی در این باره مداخله و مسئولیتی ندارند.

ماده ۱۲ـ اداره گمرک موظف است در کوتاهترین مهلت ممکنه سهام کاشفین را طبق مقررات و پس از قطعیت یافتن پرونده به کاشفین تحویل و اداره مرزبانی را نیز آگاه سازند.

ماده ۱۳ـ مرزبانان و مامورین گارد مرزی از نظر حفظ منابع دولت به ادارات گمرک محل در مواقع لزوم همکاری و کمک خواهند نمود.

ماده ۱۴ـ هرگاه مرزبانان اطلاع حاصل نمایند علیرغم مراقبتی که انجام میشود کالای قاچاق از نوار مرزی بداخل کشور عبور کرد بلافاصله بترتیب بادارات گمرک یا دارائی یا ادارات انتظامی (ژاندارمری ـ شهربانی ـ پلیس راه‌آهن) اطلاع خواهند داد و ادارات نامبرده موظفند اقدامات سریع برای تعقیب قاچاقچیان و توقیف کالای قاچاق بعمل آورند.