آیین‌نامه راجع به گواهینامه رانندگی قایق‌ها

تاریخ تصویب: ۱۳۴۸/۰۴/۰۹
تاریخ انتشار: ۱۳۴۸/۰۴/۳۱
شماره ثبت: ۸۱۹۲ - ۱۳۴۸/۴/۹

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۴۸/۴/۹ بنا به پیشنهاد شماره ۹ /۱۰۱ مورخ ۲۰ /۳ /۴۸ وزارت دارائی و موافقت وزارتخانه‌های کشور و دادگستری به استناد ماده واحده قانون راجع به اجازه تأسیس سازمان بنادر و کشتیرانی مصوب ۱۳۳۹ و در اجرای بند «ب» ماده ۱۴ آئیننامه ثبت و بهره‌ برداری شناورها مصوب ۱۳۳۱ آیین‌نامه راجع به گواهینامه رانندگی قایق‌ها را به شرح ضمیمه تصویب نمودند.

ماده ۱ ـ راندن قایقهای موتوری در نقاط و بنادری که سازمان بنادر و کشتیرانی اعلام مینماید منوط به اخذ گواهینامه رانندگی از سازمان مذکور است. کسانی که بخواهند راندن قایقهای بادبانی و پاروئی را در نقاط و بنادر مذکور حرفه خود قرار دهند باید کارت ملوانی از سازمان کشتیرانی و بنادر دریافت دارند.

ماده ۲ ـ شرایط و مدارک لازم برای صدور گواهینامه رانندگی قایق و کارت ملوانی بشرح زیر است:

الف ـ داشتن ۱۸ سال تمام سن.

ب ـ دو برگ رونوشت شناسنامه چهار قطعه عکس‌.

ج ـ گذراندن آزمایشهای مربوط به رانندگی قایقها.

د [اصلاحی ۱۳۵۸/۲/۲۴]
تأئید صلاحیت از طرف مقامات انتظامی شهربانی و ژاندارمری در مواردی که سازمان بنادر و کشتیرانی لازم بداند.

ماده ۳ ـ سازمان بنادر و کشتیرانی پس از وصول درخواست و مدارک و احراز شرایط و صلاحیت گواهینامه یا کارت مربوط به رانندگی آن نوع قایقی را که مورد تقاضا بوده صادر و به متقاضی تسلیم مینماید و در گواهینامه یا کارت مشخصات کامل صاحب آن قید میگردد.

ماده ۴ ـ مدت اعتبار گواهینامه و کارت ملوانی چهار سال است و در خاتمه ‌هر چهار سال متقاضی برای تمدید آن باید به سازمان بنادر و کشتیرانی مراجعه نماید.

ماده ۵ ـ دارنده گواهینامه یا کارت باید هنگام رانندگی همیشه آن را همراه داشته باشد و در صورت مفقود شدن گواهینامه یا کارت المثنای آن را از سازمان بنادر و کشتیرانی دریافت دارد.

ماده ۶ ـ در صورتی که دارنده گواهینامه رانندگی یا کارت ملوانی فاقد صلاحیت مذکور در ماده (۲) این آئیننامه شود سازمان بنادر و کشتیرانی باید گواهینامه رانندگی یا کارت ملوانی را ابطال و مراتب را به دارنده گواهینامه یا کارت و مراجع مربوطه اعلام نماید.

ماده ۷ ـ گواهینامه رانندگی یا کارت ملوانی قایقهای موضوع این آئیننامه که از کشورهای خارجی صادر شده باشد به شرط معامله متقابل و با رعایت مقررات مربوط معتبر است.

ماده ۸ ـ تخلف از ماده (۵) موجب محکومیت متخلف به پرداخت دویست ریال غرامت یا از ۲ تا ۷ روز حبس تکدیری یا هر دو مجازات میباشد

ماده ۹ ـ متخلفین از مواد (۱) و (۴) به حبس تکدیری از ۷ تا ۱۰ روز و پرداخت دویست ریال غرامت محکوم میشوند.

وزیر مشاور ـ محمود کشفیان