آیین‌نامه استقلال اداری و مالی انستیتو پاستور ایران

تاریخ تصویب: ۱۳۳۹/۰۳/۱۴
تاریخ انتشار: ۱۳۳۹/۰۳/۱۶

شماره ۳۲۹/۸۸۳۰ – ۱۳۳۹/۳/۱۷

بموجب تبصره شماره ۳۱ قانون بودجه سال ۱۳۳۹ که استقلال مالی و اداری انستیتو پاستور ایران را قانونی نموده است هیئت وزیران در جلسه مورخ ۳۹/۳/۱۴ آئین نامه ذیل را برای اجرای این قانون تصویب مینمایند.

‌ماده یک: [اصلاحی ۱۳۶۹/۱۰/۳۰]
انستیتو پاستور ایران که مؤسسه‌ای تحقیقاتی، تولیدی و آموزشی در جهت تأمین بهداشت و سلامت جامعه می‌باشد، مؤسسه مستقلی است و امور آن‌ به وسیله شورای عالی مرکب از اعضای زیر اداره می‌شود و رییس انستیتو در مقابل شوری مسئولیت تام دارد.

۱ – وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (‌رییس شوری).
2 – مشاور تحقیقاتی رییس جمهور.
3 – معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
4 – معاون امور پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
5 – معاون امور آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
6 – رییس انستیتو رازی.
7 – یکی از محققین پر سابقه انستیتو رازی به پیشنهاد رییس انستیتو پاستور ایران و حکم رییس شورای عالی.
8 – رییس انستیتو پاستور ایران.
9 – دو نفر از محققین پر سابقه انستیتو پاستور ایران به پیشنهاد رییس انستیتو پاستور ایران و حکم رییس شورای عالی.

۱۰ – [اصلاحی ۱۳۷۱/۳/۱۰]
معاون پژوهشی انستیتو پاستور ایران (‌دبیر شوری)

‌تبصره – اموالی که به صورت وقف در اختیار انستیتو پاستور ایران قرار گرفته یا می‌گیرد و عوائد آنها، با رعایت وقف‌نامه بر اساس نظر متولی و ناظران یا وکیل‌ ایشان اداره و هزینه خواهد شد.

[ماده ۱_ انستیتو پاستور ایران که موظف بفراهم ساختن فرآورده های بیولژیکی و مطالعات علمی درباره بیماری های واگیردار میباشد موسسه مستقلی است که تحت حمایت عالیه اعلیحضرت همایون شاهنشاه قرار دارد و امور آن بوسیله یک شورایعالی اداره میشود و رئیس موسسه در مقابل شورا مسئولیت تام دارد.
اعضای شورایعالی انستیتو پاستور عبارتند از.
وزیر دربار شاهنشاهی
وزیر بهداری ( رئیس شورایعالی )
معاون ثابت وزارت بهداری
معاون وزارت دارائی
رئیس دانشکده پزشکی
استاد بهداشت دانشکده پزشکی
استاد بیماریهای عفونی داشکده پزشکی
استاد باکتریولوژی دانشکده پزشکی
دبیر کل جمعیت شیر و خورشید سرخ
رئیس انستیتو پارازیتولوژی و مالاریولژی
یک نفر نماینده از خاندان فرمانفرما ( انستیتو پاستور)]

ماده ۲_ بمنظور اجرای استقلال اداری انستیتو پاستور شورایعالی کلیه تصمیات لازم درباره مسائل اداری و فنی و علمی این انستیتو اتخاذ و مطالعات علمی و فعالیت های فنی و توسعه و تغییرات انستیتو را تعیین و انتخاب و ترفیع و برکناری کارکنان آن را تصویب مینمایند.

تبصره_ رئیس انستیتو پاستور مانند سایر اعضای این انستیتو بوسیله شورا از میان اطبائی که لااقل مدت ده سال در کادر ثابت انستیتو پاستور خدمت کرده باشند انتخاب میشود.

ماده ۳_ برای اجرای استقلال مالی انستیتو پاستور شورایعالی کلیه تصمیمات مربوط بامور مالی را اتخاذ و بودجه انستیتو پاستور را تهیه و بوزارت دارائی ارسال میدارد و تصمیمات مالی مزبور برای حسابداری انستیتو پاستور در حدود مقررات مربوطه لازم الاجرا میباشد.
بودجه سالیانه انستیتو پاستور ضمن ماده مخصوص در بودجه کل کشور منظور و فقط دارای دو ماده است یکی حقوق و مزایای و دیگری مصارف و این دو ماده درهرموقع توسط شورایعالی قابل تبدیل بیکدیگر بوده و صرفه جوئی سالیانه آن به سال بعد منتقل میگردد.
شورایعالی انستیتو پاستور در هر موقع میتواند (طبق تبصره ۴۳ قانون بودجه سال ۱۳۳۸) برای خرید بدون مناقصه تصمیم لازم اتخاذ نماید.

تبصره ۱_ رئیس حسابداری انستیتو پاستور از میان کارمندان وزارت دارائی با موافقت شورایعالی انستیتو پاستور انتخاب و معرفی خواهد شد.

تبصره ۲– کلیه اسناد هزینه انستیتو پاستورایران مانند اسناد هزینه سایر وزارتخانه ها بوسیله ممیز و مستقل رسیدگی و صورت حساب ماهیانه آن باداره کل رسیدگی و تمرکز حسابها فرستاده خواهد شد.

ماده ۴– فرآورده های انستیتیو پاستور ایران از قبیل واکسنها _ محصولات بیولوژیکی _ انتی ژن ها_ سرمهای مصنوعی و غیره و همچنین فعالیت های فنی این انستیتو از قبیل تجزیه ها و امتحانات و غیره برای وزارت بهداری مجانی است و برای سایر موسسات دولتی و ملی بهائی بقیمت تمام شده از طرف شورا تعیین و عایدات حاصل از این راه بمصرف توسعه انستیتو پاستور خواهد رسید.

ماده ۵– نظر بوضع خاصی که سازمان انستیتو پاستور ایران دارد و نوع کاران که باساعات کار اداری تطبیق نمیکند ووضعیت کارکنان آن که نباید غیر از خدمت انستیتو پاستور کار دیگری داشته باشند فوق العاده مخصوصی بنام فوق العاده انستیتو پاستور برای هر یک از طبقات کارکنان انستیتو پاستور تعیین و پس از تصویب شورایعالی پرداخت خواهند گردید.

ماده ۶– بموجب تصویبنامه شماره ۱۴۴۱۴۲ مورخ ۳۸/۷/۱۱ هیئت وزیران پزشکان و سایرکارمندان جدید الاستخدام این انستیتو پس از تصویب شورایعالی میتوانند خدمت خارج از مرکز خود را طبق برنامه مخصوصی انستیتو پاستور بوضع غیر مستمر انجام دهند و پرداخت حقوق آنها ذر طهران با هریک از شهرستانها مانعی ندارد.

ماده ۷– انستیتو پاستور ایران بمنظور حفظ روابط علمی خود با انستیتو پاریس مجاز است همه ساله دو نفراز کارکنان خود را که لااقل ۶ سال سابقه خدمت داشته باشند پس از تصویب شورایعالی بانستیتو پاستور پاریس بفرستد و هزینه سفروفوق العاده روزانه و حقوق و مزایای ایشان را بارز پرداخت نماید و در مقابل دو نفر از کارشناسان فنی انستیتو پاستور پاریس را که درهمان مدت بانستیتو پاستورایران اعزام و حقوق خود اراز انستیتو پاستور پاریس دریافت میدارند بپذیرد.

تبصره_ هرگاه موضوع مطالعه مامورین انستیتو ایران در انستیتو پاستور پاریس موجود نباشد تمام یا قسمتی از مدت ماموریت آنها در جای دیگر خواهد بود.

از طرف نخست وزیر _ اشرف احمدی