دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و نظارت بر چاپخانه ها و واحدهای وابسته

تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۰۵/۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۵/۳۰
شماره ۱۶۸۲۴۵ – ۱۴۰۳/۵/۳۰

مقدمه
در اجرای بند (۱۶) ماده (۲) قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آیین نامه تأسیس و نظارت بر چاپخانه ها و واحدهای وابسته موضوع مصوبه شماره ۲۸۸۵۳/ت۴۳۵هـ مورخ ۱۳۷۱/۹/۲۴ هیئت وزیران و در اجرای مصوبه مورخ ۱۳۹۷/۶/۴ شورای راهبری توسعه مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و نظارت بر چاپخانه ها و واحدهای وابسته» به شرح زیر ابلاغ می شود:

ماده ۱ – تعاریف

۱– ۱ -وزارت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

۲– ۱ – دفتر چاپ: دفتر امور چاپ و نشر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

۳– ۱ – اداره کل: هر یک از ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها.

۴– ۱ – سامانه: سامانه درگاه ملی مجوزها به نشانی mojavez.ir

۵– ۱ – آیین نامه: آیین نامه تأسیس و نظارت بر چاپخانه ها و واحدهای وابسته موضوع مصوبه شماره ۲۸۸۵۳/ت۴۳۵هـ مورخ ۱۳۷۱/۹/۲۴ هیئت وزیران.

۶– ۱ – موافقت نامه موقت (موافقت نامه اصولی): مجوز اولیه که برای تأمین مکان یا فضا، تجهیزات و ماشین آلات واحد چاپی با رعایت مواد فصل دوم آیین نامه تأسیس و نظارت بر چاپخانه ها و واحدهای وابسته صادر می شود.

۷– ۱ – پروانه تأسیس (پروانه بهره برداری): مجوزی که برای شروع فعالیت و بهره برداری چاپخانه ها و واحدهای وابسته و پس از تأمین مکان یا فضا، تجهیزات و ماشین آلات واحد چاپی مطابق جداول ۱، ۲ و ۳ (پیوست) صادر می شود.

۸– ۱ – مدیرمسئول: مسئول اداره چاپخانه و واحدهای وابسته که بر حسن اجرای مفاد آیین نامه ها، دستورالعمل ها و مقررات مرتبط با چاپ، صادره از سوی وزارت نظارت داشته و پاسخگوی کیفیت و محتوای تولیدات، محصولات و کارهای چاپی است.

۹– ۱ – چاپخانه: واحدی است که علائم، تصاویر و حروف را با رسته و روش های مندرج در بند (۱۰-۱) این ماده بر روی انواع سطوح منتقل می کند.

۱۰– ۱ – روش های رسته چاپ:
1-۱۰-۱- چاپ همسطح (افست «ورقی یا رول»)
1-۱۰-۲- چاپ برجسته (فلکسو و…)
1-۱۰-۳- چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی «پد یا تامپو»)
1-۱۰-۴- چاپ غربالی (سیلک اسکرین)
1-۱۰-۵- چاپ رقومی (دیجیتال «ورقی یا رول») شامل:
1-۱۰-۵-۱- چاپ دیجیتال رول: چاپ بر روی انواع سطوح (مواد مصرفی) نظیر: کاغذ، مقوا، فیلم، فویل، پارچه، بنر، مش، فلکسی و…
1-۱۰-۵-۲- دیجیتال ورقی: چاپگرهای داپلیکیتور، جوهرافشان، تونری برای چاپ بر روی انواع سطوح هم-سطح و غیر هم سطح و…

۱۱– ۱ – واحدهای وابسته: آن دسته از واحدهایی که عملیات پیش از چاپ و عملیات پس از چاپ را انجام می-دهند.

۱-۱۱-۱ – رسته پیش از چاپ: واحدی که عمل آماده سازی فرم انواع چاپ بر روی زینک، کلیشه، سیلندر، شابلون و… را انجام می دهد.

تبصره ۱– واحد پیش از چاپ ممکن است به صورت مستقل در یک روش و یا ترکیبی از روش های مختلف (سیلندر سازی، کلیشه، شابلون و …) فعالیت داشته باشد.

تبصره ۲– واحدهای چاپی در استفاده از ماشین آلات روش ها و رسته های مختلف محدودیت ندارند.

تبصره ۳– صدور مجوز صرفاً در سه رسته پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ صادر می شود.

۱-۱۱-۲ – رسته پس از چاپ ( عملیات تکمیلی): واحدی که در آن عملیات پس از چاپ شامل برجسته کاری، قالب زنی، تیغ زنی، پوشش کاری، صحافی و ساخت جعبه و کارتن و سایر عملیات تکمیلی انجام می گیرد.

۱۲– ۱ – واحد چاپی: واحد فعال در هر یک از رسته های پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ.

۱۳– ۱ – مجتمع چاپ: واحدی که در هر سه رسته پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ فعالیت می کند.

۱۴– ۱ – نظارت بر واحدهای چاپی: اعمال نظارت فنی و محتوایی که بر تولیدات و فعالیت چاپخانه ها و واحدهای وابسته انجام می شود.

ماده ۲ – شرایط لازم

۲-۱ – اشخاص حقیقی:
الف. دارای تابعیت ایران.
ب. انجام خدمت سربازی یا معافیت دائم (برای آقایان).
ج. دارا بودن صلاحیت عمومی.
د. دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم.
هـ. تجهیز واحد چاپی برابر جداول ۱، ۲ و ۳ (پیوست).

تبصره – به منظور جبران کسری مدرک تحصیلی برای اشخاصی که سابقه اشتغال در واحد چاپی را داشته و فاقد شرایط ردیف (د) ذیل بند (۱-۲) هستند، در صورت داشتن حداقل مدرک مقطع ابتدایی، به ازای هر دو سال سابقه کار مرتبط به همراه لیست بیمه، یک مقطع تحصیلی قابل محاسبه است.

۲-۲ – اشخاص حقوقی: اشخاص حقوقی برای تأسیس واحد چاپ باید مدیر مسئولی را که دارای شرایط مندرج در بند (۱- ۲) این دستورالعمل است، معرفی نماید.
کلیه پروانه ها، موافقت نامه ها، شناسنامه ماشین آلات و… مربوط به چاپخانه و واحدهای وابسته درخصوص این بند به نام شخص حقوقی صادر می شود.

ماده ۳ – مدارک لازم

۳-۱ – اشخاص حقیقی:
الف. کارت ملی.
ب. عکس پرسنلی.
ج. آخرین مدرک تحصیلی.
د. کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان.
هـ. تکمیل تقاضانامه صدور موافقت نامه موقت تأسیس در درگاه ملی مجوزها.

۳-۲ – اشخاص حقوقی:
الف. مجوزها و آگهی تأسیس.
ب. اساسنامه که موضوع فعالیت آن مرتبط باشد.
ج. آخرین آگهی ثبت تغییرات در روزنامه رسمی.
د. معرفی نامه مدیرمسئولِ واجد شرایط مندرج در بند (۱-۲) ماده (۲) این دستورالعمل که باید از طرف اشخاص مجاز و دارای حق امضاء صادر شود.
ه. مدارک مربوط به مدیرمسئول واحد چاپی معرفی شده مطابق موارد ذکر شده در بند (۱-۳) ماده (۳).
و. تکمیل تقاضانامه صدور پروانه تأسیس در درگاه ملی مجوزها.

ماده ۴ – فرآیند صدور موافقت نامه موقت و پروانه تأسیس
تأسیس واحد چاپی در یک یا چند رسته منوط به اخذ پروانه است.
متقاضیان می توانند در روش های مختلف رسته چاپ موضوع بند (۱۰-۱) و روش های مختلف رسته پیش از چاپ موضوع بند (۱-۱۱-۱) تقاضای صدور موافقت نامه و پروانه تأسیس ارائه نمایند.

تبصره ۱– واحدهایی که صرفاً مطابق تعریف مندرج در بند (۲-۱۱-۱) این دستورالعمل عملیات پس از چاپ شامل برجسته کاری، قالب زنی، تیغ زنی، پوشش کاری، صحافی و ساخت جعبه و کارتن انجام می دهند، نیاز به اخذ مجوز وزارت ـ اداره کل نداشته و با دریافت جواز کسب از اتحادیه تخصصی مربوطه مجاز به فعالیت هستند. در صورت تمایل متقاضی به دریافت مجوز فعالیت از وزارت ــ اداره کل، صدور مجوز در رسته فوق (پس از چاپ ـ عملیات تکمیلی) مطابق مواد فصل دوم آیین نامه و مفاد این دستورالعمل (مواد (۲) و (۳) و تجهیز واحد مطابق جداول ۱، ۲ و ۳ (پیوست)) بلامانع است.

تبصره ۲– فعال رسته پس از چاپ در صورت نیاز و یا تمایل به استفاده از دستگاه و ماشین آلات چاپ در واحد مربوطه باید مجوزهای لازم (مجوز تأسیس در رسته چاپ)، را مطابق مواد فصل دوم آیین نامه و مطابق با مفاد این دستورالعمل از وزارت ـ اداره کل دریافت نماید.

تبصره ۳– اخذ جواز کسب از اتحادیه مانع اعمال نظارت های مقرر از سوی وزارت ـ اداره کل نخواهد بود.

۴-۱ – مراحل صدور پروانه:
متقاضیان اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی برای اخذ پروانه چاپخانه و واحدهای وابسته (واحد چاپی)، باید درخواست و مدارک مورد نیاز خود (مندرج در ماده ۳) را از طریق درگاه ملی مجوزها به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی محل جغرافیایی فعالیت مورد نظر ارائه نمایند.

تبصره – احراز صلاحیت عمومی موضوع ردیف «ج» ذیل بند (۱-۲) این دستورالعمل، از طریق انجام استعلامات از مراجع مربوطه، توسط اداره کل و دریافت گواهی عدم سوءپیشینه توسط درگاه ملی مجوزها صورت می گیرد.

۴-۲ – صدور موافقت نامه موقت (موافقت نامه اصولی): پس از احراز شرایط متقاضی و دریافت مدارک لازم مندرج در مواد (۲) و (۳) این دستورالعمل حداکثر ظرف مدت دو ماه، موافقت نامه موقت با اعتبار یک ساله صادر می شود.

تبصره ۱– تمدید موافقت نامه موقت برای یک دوره بلامانع است.

تبصره ۲– موافقت نامه موقت مطابق بند (۶-۱) ماده (۱) صرفاً برای تأمین مکان یا فضا، تجهیزات و ماشین آلات واحد چاپی صادر شده و متقاضی حق فعالیت چاپی ندارد.

۴-۳ – صدور پروانه تأسیس (پروانه بهره برداری): پس از تأمین مکان یا فضا، تجهیزات، ماشین آلات و امکانات، صدور شناسنامه ماشین آلات نصب شده با مالکیت متقاضی برابر با جداول ۱، ۲ و ۳ (پیوست) و انتخاب نام واحد چاپی، حداکثر ظرف مدت یک ماه، پروانه تأسیس صادر خواهد شد.

۴-۳-۱ – نام انتخابی برای واحد چاپی باید فارسی باشد و عیناً در تابلوی سردر ورودی واحد چاپی، مهر و اوراق اداری مربوط به واحد چاپی آورده شود.

۴-۳-۲ – پروانه تأسیس پس از اخذ تأییدیه بنا و محل واحد چاپی و بهداشت محیط و ایمنی کار و تکمیل واحد مطابق با جداول ۱، ۲ و ۳ (پیوست)، تأییدیه نصب و استقرار و مالکیت دستگاه و ماشین آلات و تأییدیه نام واحد چاپی توسط اداره کل صادر می شود.

۴-۳-۳ – مطابق ماده (۱۰) آیین نامه، مکان واحد چاپ باید غیر مسکونی بوده و سند مالکیت و یا اجاره نامه رسمی آن به نام متقاضی باشد. تأیید بنا و ایمنی محیط کار با ارائه تأییدیه از ادارات و مراکز تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تأیید بهداشت محیط با ارائه تأییدیه از ادارات و مراکز تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی احراز می شود.

۴-۳-۴ – به منظور بهره برداری از ظرفیت های بلااستفاده، صدور مجوز برای متقاضی یا متقاضیان در یک پلاک ثبتی یا یک کدپستی، مشروط به توافق مالک یا مالکین و ذی نفعان آن پلاک ثبتی و تعیین حدود زمین (فضا) و یا محل استقرار واحد چاپی و امکانات میان طرفین حسب مورد با رعایت دستورالعمل تأسیس و نظارت بر چاپخانه ها و واحدهای وابسته و قوانین و مقررات محیط زیست، سلامت و ایمنی بلامانع است.

۴-۳-۵ – اشخاص حقوقی دارای موافقت نامه موقت یا پروانه تأسیس، برای تغییر مدیرمسئول واحد چاپی، باید فرد دارای شرایط مندرج در بند (۱-۲) ماده (۲) را به همراه مدارک مندرج در بند (۱-۳) ماده (۳) این دستورالعمل معرفی نمایند تا پس از تأیید صلاحیت، موافقت نامه موقت یا پروانه تأسیس جدید با مدیرمسئولی شخص جدید صادر شود.

۴-۳-۶ – اشخاص حقوقی موظفند روزنامه رسمی مبنی بر معرفی مدیرمسئول جدید، را ظرف مدت یک ماه به ادارات کل ارائه نمایند.

۴-۳-۷ – در صورت رد درخواست متقاضی و یا در صورت عدم صدور موافقت نامه موقت و پروانه تأسیس طبق زمان تعیین شده، متقاضیان می توانند ظرف ۱۰ روز اعتراض خود را در سامانه ارائه نمایند. به اعتراض مزبور طبق ضوابط، توسط دفتر چاپ ظرف ۱۰ روز رسیدگی می شود و رأی صادره قطعی است.

۴-۳-۸ – صدور جواز کسب صنفی توسط اتحادیه(در اجرای تبصره های (۱) و (۲) ماده (۹۱) قانون نظام صنفی) پس از صدور پروانه تأسیس از سوی وزارت – ادارات کل مجاز خواهد بود.

ماده ۵ ـ سایر مقررات

۵-۱ – کلیه واحدهای صنعتی که از دستگاه های چاپ به صورت پیوسته و یا ناپیوسته استفاده می کنند چاپخانه محسوب و مشمول مقررات آیین نامه و این دستورالعمل می شوند.

۵-۲- واحدهای صنفی و صنعتی که از دستگاه ها و تجهیزات مخصوص برای علائم زمانی، مکانی و تاریخ تولید، استفاده می کنند از شمول این دستورالعمل مستثنی هستند.

۵-۳ – رسته پیش از چاپ ممکن است به صورت مستقل تأسیس و یا یکی از اجزای چاپخانه باشد.

۵-۴ – تأسیس مجتمع چاپ، شعبه و دفتر بازاریابی چاپ به شرح زیر است:

۵-۴-۱ – چنانچه متقاضی (اعم از حقیقی و حقوقی)، خواستار فعالیت در هر سه رسته پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ در یک کارگاه باشد، می تواند با ارائه درخواست، تقاضای تأسیس «مجتمع چاپ» نماید. تجهیز مجتمع یاد شده از حیث فضا یا مکان، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز، متناسب با هر یک از روش ها و رسته های مورد نظر این دستورالعمل الزامی است.

۵-۴-۲ – تأسیس شعبه صرفاً برای اشخاص حقوقی مجاز است و مشروط به رعایت شرایط موضوع ماده (۲) این دستورالعمل و معرفی مدیرمسئول شعبه(فاقد پروانه تأسیس حقیقی و حقوقی چاپ) است.

۵-۴-۳ – دارندگان پروانه تأسیس چاپخانه و واحدهای وابسته که کارگاه آنان خارج از محدوده شهری است، می توانند در محدوده جغرافیایی شهر محل فعالیت خود و براساس قوانین و مقررات جاری، مشروط بر عدم استقرار تجهیزات و دستگاه های چاپ و صنایع وابسته، دفتر بازاریابی یا قبول سفارشات راه اندازی نمایند.

۵-۴-۴ – دارنده پروانه تأسیس موظف است قبل از هرگونه تغییرات اعم از تغییر نام و نشانی کارگاه، تعطیلی و بازگشایی مجدد واحد چاپی مراتب را به اداره کل اعلام نماید.

۵-۴-۵ – برای دارندگان پروانه تأسیس که قصد تغییر روش یا رسته های پیش از چاپ و چاپ را دارند، با تأیید اداره کل پروانه تأسیس جدید صادر می شود و نیاز به انجام مجدد فرایند احراز صلاحیت عمومی نیست.

۵-۵ – هر گونه نقل و انتقال پروانه تأسیس منوط به ارائه درخواست انتقال و احراز شرایط موضوع ماده (۲) درخصوص شخص انتقال گیرنده و صدور مجوزهای لازم از سوی اداره کل است. موافقت نامه موقت تأسیس غیرقابل انتقال است.

۵-۶ – در صورت نقل و انتقال پروانه تأسیس غیر از موارد انتقال به موجب ارث و یا انتقال از والدین به فرزند یا بالعکس و یا به حکم مراجع قضایی، انتقال گیرنده موظف است فضا و مکان، تجهیزات و امکانات مورد نیاز یک واحد چاپی را مطابق با این دستورالعمل مهیا نماید. تبدیل پروانه تأسیس از شخص حقیقی به حقوقی و بالعکس نیز مشمول این بند است.

۵-۷ – جابجایی چاپخانه ها و واحدهای وابسته در سطح استان، با تأیید اداره کل استان و با رعایت الزامات قانونی امکان پذیر است.

۵-۸ – جابجایی چاپخانه ها و واحدهای وابسته از یک استان به استان دیگر، با تأیید اداره کل استان مبدأ و مقصد و رعایت الزامات قانونی امکان پذیر است.

۵-۹ – انتقال پروانه (فروش) منوط به اجازه اداره کل استان و داشتن شرایط موضوع ماده (۲) و ارائه مدارک موضوع ماده (۳) این دستورالعمل از سوی انتقال گیرنده است. چنانچه انتقال دهنده و انتقال گیرنده در دو استان باشند، انتقال پروانه منوط به موافقت استان مبدأ و مقصد و تأیید اداره کل دو استان است.

۵-۱۰ – متقاضی تأسیس واحد چاپی در شهرک های صنعتی باید ابتدا موافقت نامه های لازم را مطابق با آیین نامه و مفاد این دستورالعمل از وزارت ـ اداره کل دریافت کرده و سپس مجوز استقرار در شهرک های صنعتی را از وزارت صمت دریافت کند.

۵-۱۱ – درصورت درخواست واحد چاپی مبنی بر انتقال به شهرک های صنعتی متقاضی ابتدا باید مجوزهای لازم برای نقل مکان به شهرک صنعتی را از ادارات کل استان دریافت و سپس برای دریافت مجوز استقرار در شهرک صنعتی از وزارت صمت اقدام نماید.

تبصره – وزارت صمت تنها مجوز استقرار در شهرک های صنعتی را صادر می کند. مجوز تأسیس و شروع فعالیت باید از وزارت ـ اداره کل دریافت شود.

۵-۱۲ – صادرات و واردات هرگونه ماشین آلات چاپ منوط به اخذ مجوز از وزارت ـ ادارت کل است.

۵-۱۳ – نقل و انتقال و خرید و فروش (اعم از نقدی، اقساطی و مشروط) دستگاه ها و ماشین آلات چاپ و صنایع وابسته، برابر ماده (۱۷) آیین نامه، می بایست به تأیید اداره کل برسد. طرفین موظف هستند مبایعه نامه یا قولنامه یا قرارداد فی مابین را جهت اجرای ماده (۱۷) مزبور به سامانه ارائه نمایند. شناسنامه دستگاه و ماشین آلات یادشده مطابق ماده (۵) قانون تسهیل تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی و ماده (۱۲) آیین-نامه اجرایی آن، بعد از صدور سند رسمی توسط اداره کل صادر خواهد شد.

۵-۱۴ – مستند به ماده (۵) قانون تسهیل تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی و ماده (۱۲) آیین نامه اجرایی قانون، ماشین آلات پیش از چاپ (دستگاه های: لیتوگرافی (تهیه فرم روی زینک)، تهیه کلیشه، تهیه سیلندر، قالب سازی، تهیه شابلون و…) و تمامی ماشین آلات چاپ (افست، فلکسو، روتوگراور، اسکرین، دیجیتال رول و ورقی و …) نیاز به اخذ شناسنامه دارند.

۵-۱۵ – توقیف و پلمپ دستگاه و ماشین آلات یا واحد چاپی و رفع آن، صرفاً با حکم مراجع ذیصلاح توسط نیروی انتظامی در سراسر کشور و با اعلام قبلی ادارات کل انجام می شود.

ماده ۶ – نظارت بر چاپ محصولات و تولیدات چاپخانه ها و واحدهای وابسته برابر ماده (۱۴) آیین نامه تأسیس و نظارت بر چاپخانه ها و واحدهای وابسته و تابع دستورالعمل «نظارت بر تولید محصولات چاپی» ابلاغی به شماره ۱۳۴۴۷۹ مورخ ۱۳۹۹/۴/۴ است.

ماده ۷ – شرایط تجهیز واحد و مکان (جداول پیوست) هر ۲ سال بنابر تحولات صنعتی، شرایط و مقتضیات زمانی و مکانی قابل بازنگری و اصلاح است. در صورت عدم اصلاح، شرایط قبلی به قوت خود باقی است.

ماده ۸ – نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل بر عهده دفتر امور چاپ و نشر معاونت امور فرهنگی است.

ماده ۹ – در موارد سکوت، ابهام، نقص و یا اجمال در این دستورالعمل، آیین نامه ملاک عمل خواهد بود.

ماده ۱۰ – به منظور شفافیت، جلوگیری از تبعیض و اطلاع متقاضیان از نوبت رسیدگی به تقاضاها، فهرست متقاضیان مجوز موضوع این دستورالعمل بر روی سامانه به صورت برخط، اطلاع رسانی می شود. فهرست مجوزهای صادر شده نیز برروی سامانه قابل مشاهده است.

ماده ۱۱ – این دستورالعمل در (۱۱) ماده در تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۳۰ به تصویب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید و ۱۵ روز پس از انتشار در پایگاه اطلاعات قوانین و مقررات مرتبط با کسب و کار لازم الاجرا است.
کلیه مقررات و دستورالعمل ها و شیوه نامه های قبلی مرتبط با این موضوع خاصه دستورالعمل های تأسیس و نظارت بر چاپخانه ها و واحدهای وابسته، ابلاغی شماره ۱۳۴/۱۱۹۴۵۹ مورخ ۱۳۸۶/۹/۱۸ و شماره ۱۳/۹۶/۲۲۴۴۹۹ مورخ ۱۳۹۶/۷/۲۳ و شماره ۱۷۵۷۷۲ مورخ ۱۳۹۸/۵/۹ لغو می شود و صدور مجوز مطابق با دستورالعمل حاضر انجام می پذیرد.
هرگونه تغییر در مفاد این دستورالعمل، منوط به طی فرآیند فنی و حقوقی لازم از طریق مبادی قانونی ذیربط (دفتر نوسازی و تحول اداری و دفتر حقوقی و مالکیت فکری) و با تأیید «شورای راهبری توسعه مدیریت» این وزارت خانه خواهد بود.

محمدمهدی اسماعیلی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی


جدول ۱ : میزان تجهیزات و فضا برای راه اندازی چاپخانه و واحدهای وابسته ۱

پیش از چاپ
استان­های تهران و قم
منطقه امکانات حداقل فضا
استان چاپ همسطح (افست ورقی و رول) پلیت ستر ۴.۵ ورقی حداقل ۶۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) خط کامل تهیه کلیشه حداقل ۶۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) روتوگراور: خط کامل سیلندرسازی
بالشتکی: خط کامل تهیه کلیشه
حداقل ۱۰۰ متر مربع
حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) خط کامل تهیه شابلون حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ
استان­های تهران و قم
منطقه امکانات حداقل فضا
استان چاپ همسطح (افست ورقی و رول) ورقی: حداقل ۸ ورق،
رول: دستگاه افست رول ۴ رنگ ۲ ورقی
حداقل ۱۰۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) رول ۴ رنگ عریض حداقل ۱۰۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) روتوگراور: حداقل روتوگراور ۴ رنگ عریض
بالشتکی: حداقل دستگاه تامپو ۴ رنگ
حداقل ۱۰۰ مترمربع
حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) حداقل دستگاه سیلک تمام اتومات حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ رقومی (دیجیتال ورقی و رول) ورقی: حداقل دستگاه دیجیتال A3 4 رنگ و A3 تک رنگ،
رول: دستگاه بنر ۴ رنگ عرض ۳۲۰
حداقل ۵۰ متر مربع
پس از چاپ
استان­های تهران و قم
منطقه امکانات حداقل فضا
مرکز استان صحافی کتاب حداقل دستگاه چسب ۷ خانه، تاکن ۲ ورقی به بالا، ترتیب کن اتومات، دوخت فرم اتومات، برش دهنه ۹۲ حداقل ۶۰ متر مربع
جعبه سازی، کارتن سازی جعبه سازی: حداقل دایکات ۵/۴ ورقی بابست، برش، جعبه چسبانی،
کارتن سازی: حداقل دایکات فکی ۴.۵ ورقی، برش ۱۱۵، لمینت اتومات کارتن
حداقل ۶۰ مترمربع
عملیات تکمیلی حداقل سلفون دو کاره(حرارتی و واتربیس) سیلک تمام اتومات، طلاکوب اتومات دو ورقی حداقل ۶۰ مترمربع

جدول ۲ :میزان تجهیزات و فضا برای راه اندازی چاپخانه و واحدهای وابسته ۱

پیش از چاپ
استان­های: فارس، گیلان، مازندران، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، البرز، قزوین، یزد، مرکزی
منطقه امکانات حداقل فضا
مرکز استان چاپ همسطح (افست ورقی و رول) پلیت ستر ۲ ورقی حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) خط کامل کلیشه سازی حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) خط کامل سلیندرسازی و کلیشه حداقل ۱۰۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) خط کامل آماده سازی شابلن حداقل ۳۰ متر مربع
شهرستان چاپ همسطح (افست ورقی و رول) پلیت ستر، تجهیزات لازم لیتوگرافی، اسکنر، کامپیوتر، حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) خط کامل کلیشه سازی حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) خط کامل سلیندرسازی و کلیشه حداقل ۱۰۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) خط کامل آماده سازی شابلن حداقل ۳۰ متر مربع
بخش چاپ همسطح (افست ورقی و رول) دوربین و تجهیزات لازم لیتوگرافی، اسکنر، کامپیوتر حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) خط کامل آماده سازی کلیشه حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) خط کامل آماده سازی سلیندر و کلیشه حداقل ۱۰۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) خط کامل آماده سازی شابلن حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ
استان­های: فارس، گیلان، مازندران، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، البرز، قزوین، یزد، مرکزی
منطقه امکانات حداقل فضا
مرکز استان چاپ همسطح(افست ورقی و رول) افست ورقی: حداقل ۶ ورق،
افست رول: افست رول عریض
حداقل ۸۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) حداقل یک دستگاه ۴ رنگ عریض حداقل ۸۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) روتوگراور: حداقل روتوگراور ۴ رنگ
بالشتکی: حداقل تامپو ۲ رنگ
حداقل ۱۰۰ مترمربع
حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) حداقل دستگاه سیلک اتومات حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ رقومی(دیجیتال ورقی و رول) ورقی: حداقل یک دستگاه دیجیتال A3 تک رنگ و یک دستگاه دیجیتال A3 رنگی
رول: حداقل دستگاه بنر رنگی عرض ۳۲۰
حداقل ۵۰ متر
شهرستان چاپ همسطح(افست ورقی و رول) افست ورقی:حداقل ۴ ورق،
افست رول: افست رول عرض کم ۴ رنگ
حداقل ۸۰ متر مربع
چاپ برجسته(فلکسو) حداقل یک دستگاه رول یونیت ۴ رنگ حداقل ۸۰ متر مربع
چاپ گود(روتوگراور، بالشتکی) روتوگراور: حداقل روتوگراور ۲ رنگ
بالشتکی: حداقل تامپو ۲ رنگ
حداقل ۱۰۰ متر مربع
حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) حداقل دستگاه سیلک نیمه اتومات حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ رقومی (دیجیتال ورقی و رول) ورقی: حداقل دستگاه A3 رنگی
رول: حداقل پلات رنگی
حداقل ۳۰ متر مربع
بخش چاپ همسطح (افست ورقی و رول) ورقی: حداقل ۲ ورق، حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) حداقل یک دستگاه رول تک رنگ حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) روتوگراور: حداقل روتوگراور ۲ رنگ
بالشتکی: حداقل دستگاه تامپو تک رنگ
حداقل ۸۰ متر مربع
حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ غربالی (سیلک) حداقل سیلک دستی حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ رقومی(دیجیتال ورقی و رول) ورقی: حداقل دستگاه دیجیتال A3 تک رنگ
رول: پلات تک رنگ
حداقل ۳۰ متر مربع
پس از چاپ
استان­های: فارس، گیلان، مازندران، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، البرز، قزوین، یزد، مرکزی
منطقه امکانات حداقل فضا
مرکز استان صحافی کتاب حداقل دستگاه چسب ۵ خانه، تاکن دو ورقی، برش حداقل ۵۰ متر مربع
جعبه سازی، کارتن سازی جعبه سازی: لترپرس ۲ ورقی، جعبه چسبانی
کارتن سازی: خط کش و برش
حداقل ۵۰ متر مربع
عملیات تکمیلی حداقل سلفون کشی و سیلک نیمه اتومات حداقل ۵۰ متر مربع
شهرستان صحافی کتاب حداقل دستگاه چسب تک خانه، تاکن، برش حداقل ۵۰ متر مربع
جعبه سازی، کارتن سازی جعبه سازی: حداقل لترپرس ۱ ورقی، برش
کارت سازی: حداقل دایکات فکی ۲ ورقی، برش
حداقل ۵۰ متر مربع
عملیات تکمیلی حداقل سلفون کشی یا سیلک نیمه اتومات حداقل ۵۰ متر مربع
بخش صحافی کتاب حداقل دستگاه چسب تک خانه، تاکن، برش حداقل ۵۰ متر مربع
جعبه سازی، کارتن سازی جعبه سازی: حداقل دایکات، برش، جعبه چسبانی
کارتن سازی: حداقل دایکات فکی ۱ ورقی، برش
حداقل ۵۰ متر مربع
عملیات تکمیلی حداقل سلفون نیمه اتومات یا سیلک دستی حداقل ۵۰ متر مربع

 

جدول ۳ :میزان تجهیزات و فضا برای راه اندازی چاپخانه و واحدهای وابسته ۱

پیش از چاپ
استان­های: خراسان شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، لرستان، کردستان، خراسان جنوبی، گلستان، کرمانشاه، جنوب کرمان، هرمزگان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اردبیل،
چهارمحال و بختیاری، خوزستان، زنجان، همدان
منطقه امکانات حداقل فضا
مرکز استان چاپ همسطح (افست ورقی و رول) پلیت ستر ۲ ورقی حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) خط کامل کلیشه سازی حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) خط کامل سلیندرسازی و کلیشه حداقل ۱۰۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) خط کامل آماده سازی شابلن حداقل ۳۰ متر مربع
شهرستان چاپ همسطح (افست ورقی و رول) پلیت ستر، تجهیزات لازم لیتوگرافی، اسکنر، کامپیوتر، حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) خط کامل کلیشه سازی حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) خط کامل سلیندرسازی و کلیشه حداقل ۱۰۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) خط کامل آماده سازی شابلن حداقل ۳۰ متر مربع
بخش چاپ همسطح (افست ورقی و رول) دوربین و تجهیزات لازم لیتوگرافی، اسکنر، کامپیوتر حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) خط کامل آماده سازی کلیشه حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) خط کامل آماده سازی سلیندر و کلیشه حداقل ۱۰۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) خط کامل آماده سازی شابلن حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ
استان­های: خراسان شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، لرستان، کردستان، خراسان جنوبی، گلستان، کرمانشاه، جنوب کرمان، هرمزگان، ایلام،
کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، زنجان، همدان
منطقه امکانات حداقل فضا
مرکز استان چاپ همسطح (افست ورقی و رول) افست ورقی:حداقل ۴ ورق،
افست رول: افست رول عرض کم ۴ رنگ
حداقل ۸۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) حداقل یک دستگاه رول یونیت ۴ رنگ حداقل ۸۰ متر مربع
چاپ گود (روتوگراور، بالشتکی) روتوگراور: حداقل روتوگراور ۲ رنگ
بالشتکی: حداقل تامپو ۲ رنگ
حداقل ۸۰ مترمربع
حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ غربالی (سیلک) حداقل دستگاه سیلک نیمه اتومات حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ رقومی(دیجیتال ورقی و رول) ورقی: حداقل دستگاه A3 رنگی
رول: حداقل پلات رنگی
حداقل ۳۰ متر مربع
شهرستان و
بخش
چاپ همسطح (افست ورقی و رول) حداقل ۲ ورق حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ برجسته (فلکسو) حداقل یک دستگاه رول تک رنگ حداقل ۵۰ متر مربع
چاپ گود(روتوگراور، بالشتکی) روتوگراور: حداقل روتوگراور ۲ رنگ
بالشتکی: حداقل دستگاه تامپو تک رنگ
حداقل ۸۰ متر مربع
حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ غربالی(سیلک) حداقل سیلک دستی حداقل ۳۰ متر مربع
چاپ رقومی(دیجیتال ورقی و رول) ورقی: حداقل دستگاه دیجیتال A3 تک رنگ
رول: پلات تک رنگ
حداقل ۳۰ متر مربع
پس از چاپ
استان­های: خراسان شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، لرستان، کردستان، خراسان جنوبی، گلستان، کرمانشاه، جنوب کرمان، هرمزگان، ایلام،
کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، زنجان، همدان
منطقه امکانات حداقل فضا
مرکز استان صحافی کتاب حداقل دستگاه چسب تک خانه، تاکن دو ورقی، برش حداقل ۵۰ متر مربع
جعبه سازی، کارتن سازی جعبه سازی: لترپرس ۱.۵ ورقی، جعبه چسبانی
کارتن سازی: خط کش و برش
حداقل ۵۰ متر مربع
عملیات تکمیلی حداقل سیلک نیمه اتومات یا سلفون دستی حداقل ۵۰ متر مربع
شهرستان صحافی کتاب حداقل دستگاه چسب تک خانه، تاکن حداقل ۵۰ متر مربع
جعبه سازی، کارتن سازی جعبه سازی: حداقل لترپرس ۱.۵ ورقی، برش
کارت سازی: حداقل دایکات فکی ۱ ورقی
حداقل ۵۰ متر مربع
عملیات تکمیلی حداقل سلفون کشی یا سیلک دستی حداقل ۵۰ متر مربع
بخش صحافی کتاب حداقل دستگاه چسب تک خانه، تاکن حداقل ۵۰ متر مربع
جعبه سازی، کارتن سازی جعبه سازی: حداقل دایکات ۱ ورقی، برش
کارتن سازی: حداقل دایکات فکی ۱ ورقی، برش
حداقل ۵۰ متر مربع
عملیات تکمیلی حداقل سلفون دستی یا سیلک دستی حداقل ۵۰ متر مربع