تصویب‌نامه راجع به تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی بخش دولتی

تاریخ تصویب: ۱۳۸۵/۰۵/۲۹
تاریخ انتشار: ۱۳۸۵/۰۶/۰۹
دسته:

شماره ۶۶۰۷۰/ت۳۴۳۴۳هـ- ۱۳۸۵/۶/۷

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲۹/۵/۱۳۸۵ بنا به پیشنهاد مشترک وزارت رفاه و تأمین اجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و تأیید شورای عالی بیمه خدمات درمانی کشور و به استناد مواد (۸) و (۹) قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور ـ مصوب ۱۳۷۳ ـ تصویب نمود:

۱ـ تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در بخش دولتی در سال ۱۳۸۵ به شرح ذیل تعیین می شود:

الف ـ ویزیت پزشکان بخش دولتی
1 – ویزیت پزشکان عمومی هفده هزار (۱۷۰۰۰) ریال
2- ویزیت پزشکان متخصص بیست و یک هزار و هشتصد (۲۱۸۰۰) ریال
3 ـ ویزیت پزشکان فوق تخصص بیست و هفت هزار (۲۷۰۰۰) ریال
4 ـ ویزیت روانپزشکان بیست و هفت هزار (۲۷۰۰۰) ریال

ب [اصلاحی ۱۳۸۵/۶/۲۹]
میزان پرداختی سازمانهای بیمه گر برای ویزیت استادان، دانشیاران و استادیاران هیئت علمی تمام وقت جغرافیایی (مشروط به ویزیت مستقیم بیمار) بر اساس درجه علمی آنان یکصد و سی درصد (۱۳۰%) تعرفه های ذکر شده در جزءهای (۲)، (۳) و (۴) تعیین می شود.

تبصره ۱ ـ سهم بیماران در پرداخت ویزیت سرپایی موضوع بند (ب) برابر مفاد بند «الف» ردیف (۲) این تصویب نامه محاسبه و ملاک عمل خواهد بود.

تبصره ۲ ـ اعضای هیئت علمی تمام وقت جغرافیایی به آن دسته از اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی اطلاق می شود که به صورت تمام وقت در محل خدمت خود اشتغال داشته و حق انجام فعالیت در زمینه خدمات درمانی به صورت انتفاعی خارج از دانشگاه مربوط را نداشته باشند. دستورالعمل این بند توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تنظیم و ابلاغ خواهد شد.

تبصره ۳ ـ ویزیت اعضای هیئت علمی که به صورت تمام وقت جغرافیایی مشغول فعالیت می باشند، در جهت تقویت بخش آموزشی در کشور با ارائه گواهی توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر تمام وقت بودن جغرافیایی و ضمیمه نمودن حکم تمام وقتی بر مبنای مفاد بند (ب) این تصویب نامه توسط سازمانهای بیمه گر قابل پرداخت است.

ج – خدمات درمانی و بیمارستانی
1 – ضریب تعرفه داخلی دو هزار و هفتصد (۲۷۰۰) ریال
2- ضریب تعرفه بیهوشی هجده هزار و یکصد (۱۸۱۰۰) ریال
3- ضریب تعرفه جراحی سی و یکهزار و پانصد (۳۱۵۰۰) ریال
4 – ضریب تعرفه دندانپزشکی یکهزار و یکصد (۱۱۰۰) ریال
5- ضریب تعرفه فیزیوتراپی یکهزار و سیصد و هفتاد (۱۳۷۰) ریال

تبصره ۱ [اصلاحی ۱۳۸۵/۶/۲۹]
در مراکز فیزیوتراپی که متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی، دکترای فیزیوتراپی و پزشکان متخصص بر اساس ضوابط، مجاز به عهده دار شدن مسئولیت فنی مراکز مذکور هستند، ضریب تعرفه یکهزار و ششصد و پنجاه (۱۶۵۰) ریال برای آنان اعمال خواهد شد.

تبصره ۲ ـ [اصلاحی ۱۳۸۵/۶/۲۹]
تعرفه ضریب داخلی، جراحی و بیهوشی برای ارائه خدمات بیمارستانی تنها در قسمت حق الزحمه نیروی انسانی در مورد پزشکان هیئت علمی که به صورت تمام وقت جغرافیایی در بیمارستانهای آموزشی خدمت می کنند و نیز تعرفه خدمات متخصصان پزشکی (ضریب داخلی، جراحی و بیهوشی) در مناطق محروم دو برابر ارقام مندرج در بند (ج) این تصویب نامه تعیین می شود.
دستورالعمل مربوط توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت رفاه و تأمین اجتماعی تهیه خواهد شد.

د [اصلاحی ۱۳۸۵/۶/۲۹]
به سرجمع تعرفه های خدمات آزمایشگاهی و پاتولوژی برای بخش دولتی در سال ۱۳۸۵ پنج درصد (۵%) به تعرفه های مصوب هیئت وزیران سال ۱۳۸۴ اضافه خواهد شد.

هـ – به سر جمع تعرفه های خدمات پرتو پزشکی مصوب سال ۱۳۸۴ هیئت وزیران برای بخش دولتی پنج درصد (۵%) اضافه خواهد شد. رشد تعرفه های اسکن ایزوتوپ ده درصد (۱۰%)، رادیوتراپی ده درصد (۱۰%) و MRI نسبت به سال گذشته بدون رشد می باشد.

و ـ کلیه اعداد اعلام شده به درصد در این تصویب نامه تا دو رقم قابل گردکردن بوده که دبیرخانه شورای عالی بیمه خدمات درمانی کشور نسبت به این امر اقدام خواهد نمود.

ز ـ هزینه اقامت در اتاقهای سه تختی و بیشتر (هتلینگ) در بیمارستانهای بخش دولتی
1ـ بیمارستان درجه ۱ یکصد و پانزده هزار و هفتصد (۱۱۵۷۰۰) ریال
2ـ بیمارستان درجه ۲ نود و دو هزار و ششصد (۹۲۶۰۰) ریال
3ـ بیمارستان درجه ۳ شصت و نه هزار و سیصد (۶۹۳۰۰) ریال

تبصره ۱ ـ [اصلاحی ۱۳۸۵/۶/۲۹]
مبنای رشد نرخ هزینه اقامت در بخش دولتی برای سایر تختهای بیمارستانی و همچنین اتاقهای یک تختی و دو تختی پانزده درصد (۱۵%) رشد نسبت به تعرفه های سال ۱۳۸۴ خواهد بود.

تبصره ۲ ـ [اصلاحی ۱۳۸۵/۶/۲۹]
نرخ هزینه اقامت (هتلینگ) در بخشهای مراقبت ویژه در بخش دولتی پانزده درصد (۱۵%) نسبت به نرخ سال ۱۳۸۴ اضافه می شود.

تبصره ۳ ـ پرداخت سازمانهای بیمه گر بر مبنای تعرفه اقامت سه تختی بخش دولتی خواهد بود.

تبصره ۴ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت رفاه و تأمین اجتماعی بر اساس ضوابطی که به تأیید شورای عالی بیمه خدمات درمانی کشور می رسد، مجموعاً تا ظرفیت سه هزار تخت را به عنوان بخشهای منتخب از بین دانشگاههای علوم پزشکی و سایر سازمانهای دولتی و همچنین نهادهای عمومی غیر دولتی (نظیر سازمان تأمین اجتماعی) با تصویب شورای عالی بیمه خدمات درمانی کشور انتخاب و به سازمانهای بیمه گر معرفی می کنند. تعرفه اقامت در این بخشها معادل ۶۹/۱ برابر هزینه اقامت در بخش دولتی تعیین می شود. پرداخت سازمانهای بیمه گر به واحدهای طرف قرارداد بر مبنای ۶۹/۱ برابر هزینه های اقامت در بخش دولتی سه تختی خواهد بود (بارعایت فرانشیز دریافتی از بیماران در بخشهای نمونه بر اساس تعرفه های مصوب هزینه اقامت در بخش دولتی و مابه التفاوت آن به عنوان تخفیف منظور می شود.)

۲ ـ فرانشیز خدمات تشخیصی و درمانی سال ۱۳۸۵ به شرح زیر تعیین می شود:

الف ـ فرانشیز پرداختی توسط بیماران بیمه شده توسط سازمانهای بیمه گر پایه در سال ۱۳۸۵ برای خدمات بستری و سرپایی برابر سال ۱۳۸۴ خواهد بود. بدیهی است مابه التفاوت رقم مذکور از تعرفه های بخش دولتی سال ۱۳۸۵ اعم از خدمات بستری و سرپایی به عنوان تخفیف از سوی دانشگاههای علوم پزشکی محسوب می شود.

ب ـ فرانشیز خدمات درمانی بستری برای بخش دولتی ده درصد (۱۰%) می باشد.

تبصره ـ پرداخت سازمانهای بیمه گر بر مبنای تعرفه های بخش دولتی مصوب سال ۱۳۸۵ خواهد بود.

ج – فرانشیز پرداختی توسط بیماران برای کلیه خدمات سرپایی معادل سی درصد (۳۰%) تعرفه های مصوب سال ۱۳۸۴ و با رعایت بند «الف» ردیف (۲) می باشد.

تبصره ـ پرداخت سازمانهای بیمه گر در مورد خدمات درمانی سرپایی بر مبنای تعرفه های مذکور در این تصویب نامه خواهد بود و در مورد سایر خدمات سرپایی در بخش خصوصی، فرانشیز مربوط سی درصد (۳۰%) تعرفه های مصوب بخش دولتی و با رعایت مفاد بند «الف» ردیف (۲) خواهد بود.
بیمه شدگان اجباری مشمول قانون تأمین اجتماعی که به مراکز درمانی متعلق به سازمان تأمین اجتماعی مراجعه می کنند، از پرداخت فرانشیز موضوع این بند معاف می باشند.

۳ـ براساس تبصره (۳) ماده واحده قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی ـ مصوب ۱۳۷۳ـ مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن لغو تعرفه های مصوب و ابلاغی سازمان نظام پزشکی برای سال ۱۳۸۵، سقف تعرفه های بخش خصوصی سال ۱۳۸۵ براساس تعرفه های مورد تصویب کارگروه پنج نفره منتخب رئیس جمهور که به پیوست این تصویب نامه ابلاغ می شود و تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت است، اصلاح می شود.

۴ـ نرخ حق سرانه بیمه خدمات درمانی در سال ۱۳۸۵ برابر سی و هشت هزار و نهصد و پنج (۳۸۹۰۵) ریال تعیین گردیده است که نسبت به سرانه سال گذشته سی و پنج هزار و پنجاه (۳۵۰۵۰) ریال، یازده درصد (۱۱%) رشد داشته است.

۵ـ سهم کارکنان دولت از سرانه معادل یک سوم حق سرانه منظور و ملاک محاسبه خواهد بود.

۶ـ معادل دو نهم حق سرانه برای افراد تبعی درجه ۲ افزوده و مضاف بر حق سرانه مصوب دریافت می شود (به استثنای فرزندان سوم به بعد).

۷ – ادامه پوشش بیمه ای جهت آن دسته از فرزندان دختر و پسر که از پوشش بیمه ای خارج می شوند، در صورت استمرار پرداخت حق بیمه بر مبنای افراد تبعی درجه ۲ بلامانع است.

۸ ـ به استناد مفاد بند «الف» تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۸۵ کل کشور، تعرفه های اعلام شده برای هر سال از اول فروردین ماه همان سال قابل اعمال و لازم الاجرا می باشد.

۹ـ این تصویب نامه جایگزین تصویب نامه شماره ۴۲۸۱/ت۳۲۶۶۱هـ مورخ ۳۱/۲/۱۳۸۴ می شود.

پرویز داودی – معاون اول رئیس جمهور