آیین‌نامه یکپارچه‌سازی خدمات مربوط به زنان سرپرست خانوار

تاریخ تصویب: ۱۴۰۲/۱۱/۲۹
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۱/۲۰

شماره ۲۴۳۴۸۱/ت۶۰۰۴۱هـ – ۲۸/۱۲/۱۴۰۲

هیئت وزیران در جلسه ۲۹/۱۱/۱۴۰۲ به پیشنهاد معاونت رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین‌نامه یکپارچه‌سازی خدمات مربوط به زنان سرپرست خانوار را به شرح زیر تصویب کرد:


ماده ۱ـ در این آیین­‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱ـ معاونت: معاونت رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده.

۲ـ وزارت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

۳ـ سامانه: ‌ سامانه پنجره واحد خدمات مربوط به زنان سرپرست خانوار.

۴ ـ دستگاه‌های اجرایی: ‌کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ که هرگونه خدمت مربوط به زنان سرپرست خانوار را ارائه می‌نمایند.

ماده ۲ـ وزارت مکلف است به منظور ارائه متمرکز و یکپارچه خدمات مربوط به زنان سرپرست خانوار با رعایت قوانین و مقررات و در چهارچوب اعتبارات مصوب مربوط، نسبت به راه‌اندازی، پشتیبانی و توسعه­ فنی سامانه ذیل پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اقدام نماید.

ماده ۳ـ دستگاه‌های اجرایی مکلفند ظرف سه ماه پس از راه‌اندازی سامانه با رعایت قانون مدیریت داده ‌ها و اطالعات ملی مصوب ۱۴۰۱، داده و اطلاعات موردنیاز برای خدمات الکترونیکی و هوشمند زنان سرپرست خانوار را در سامانه ارائه نمایند. تمام مراحل خدمات مربوط به زنان سرپرست خانوار از جمله شناسایی و اولویت‌بندی زنان سرپرست خانوار و ارائه خدمات به ایشان در بستر سامانه انجام خواهد شد.

تبصره ـ شمول مفاد این آیین‌نامه نسبت به دستگاه‌های اجرایی زیر نظر مقام معظم رهبری، مستلزم اذن ایشان است.

ماده ۴ـ وزارت مکلف است در راستای تعامل و هم‌­افزایی بین دستگاهی، زیرساخت الزم برای تبادل اطلاعات میان سامانه و سامانه‌های مربوط را با رعایت تبصره ماده (۷) قانون مدیریت داده­ها و اطلاعات ملی مصوب ۱۴۰۱ از دستگاه‌های اجرایی متناسب با نوع فعالیت آنها، فراهم نماید. رعایت اصول مربوط به محرمانگی اطلاعات و الزامات ناظر به سطح دسترسی هریک از کنشگران بر اساس قوانین و مقررات مربوط الزامی است.

ماده ۵ ـ آن دسته از دستگاه‌های اجرایی که خدمات مربوط به زنان سرپرست خانوار را در بستری خارج از سامانه‌های الکترونیکی ارائه می‌نمایند، مکلفند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، با همکاری وزارت به نحوی برنامه‌ریزی نمایند که خدمات یادشده صرفا از طریق سامانه قابل ارائه باشد.

ماده ۶ ـ سازمان برنامه و بودجه کشور اعتبارات مورد نیاز برای اجرای این آیین‌نامه را در لوایح بودجه سنواتی پیش‌بینی و در چهارچوب اعتبارات مصوب مربوط و با رعایت قوانین و مقررات، تأمین می‌نماید.

ماده ۷ـ نظارت بر حسن اجرای این آیین‌‌نامه بر عهده معاونت است و وزارت مکلف است هر سه ماه یک ‌بار گزارشی از نحوه اجرای تکالیف موضوع این آیین‌نامه توسط دستگاه‌های اجرایی را مبتنی بر اطلاعات ثبت‌شده در سامانه به معاونت ارائه نماید.

ماده ۸ ـ معاونت ضمن ارائه گزارش ‌های دوره ‌ای در بازه ‌های زمانی شش‌ماهه به هیئت وزیران، ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، با انجام مطالعات تحلیلی و آسیب‌شناسانه و شناسایی خلأها و اشکالات فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و اجرایی در زمینه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، با همکاری وزارت و سایر دستگاه‌های اجرایی ذی­‌ربط، پیشنهادهای لازم برای ارتقای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را در چهارچوب قوانین و مقررات، تدوین و برای تصویب به مراجع ذی ‌صلاح ارائه می‌نماید.

معاون اول رئیس‎ جمهور ـ محمد مخبر