وضع مراتبی جهت تسهیل اجرای بیمه کارگران اصناف و تفریغ حساب بدهی معوقه کارفرمایان مربوطه از طرف سازمان بیمه های اجتماعی کارگران

تاریخ تصویب: ۱۳۴۰/۱۰/۲۳
شماره ثبت: 31666/ت/1261 - ۱۳۴۰/۱۰/۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳۴۰/۱۰/۲۴

هیئت وزیران در جلسه مورخه ۴۰/۱۰/۲۳ بنا به پیشنهاد شماره ۲۷۳۰۳ مورخ ۲۳ /۱۰ /۴۰ وزارت کار بمنظور تسهیل اجرای بیمه کارگران اصناف و تفریغ حساب بدهی معوقه کارفرمایان مربوطه از طرف سازمان بیمه های اجتماعی کارگران مراتب زیر را تصویب نمودند.

ماده ۱) در صورتی که کارفرمایان کارگاههای مشروحه زیر
1) خبازی
2) چلوکبابی و چلو خورشی
3) سیمانکار و موزائیک سازی
4) کتیرا پاک کن
5) تعمیرگاه و اتوشوئی (باستثنای تعمیرگاههای نمایندگی شرکتهای سازنده و تولید کننده)
6) فلزتراش و آهنگرها
7) دوزندگی ها
8) چوب بری و مبلغ سازها
9) کافه رستوران هتل پانسیون
10) المینیوم ساز و خم ساز
11) قندریزی
12) گرمابه ها
13) زهتاب
تا اخر وقت اداری روز ۲۵ اسفندماه ۱۳۴۰ برای تصفیه حساب بدهی معوقه بابت حق بیمه کارگران خود که مربوط به قبل از اول بهمن ماه سال جاری باشد بسازمان بیمه های اجتماعی کارگران مراجعه نمایند سازمان میتواند بدهی مزبور را بترتیب زیر وصول و تفریغ نماید.
الف) نسبت بکار فرمایانی که کارگران انها مسمول بیمه کامل بوده اند با دریافت ۵% مزد یا حقوق بانضمام خسارات دیرکرد قانون ۵% مزبور
ب) نسبت بکارفرمایانی که کارگران آنها مشمول بیمه جزئی (مرحله اول و دوم بیمه تدریجی) بوده اند با دریافت ۲% مزد یا حقوق بانضمام خسارات دیرکرد قانونی ۲% مزبور.

ماده ۲) سازمان میتواند با توجه باوضاع و احوال و وضع مالی هر یک از کارفرمایان کارگاههای مذکور در ماده ۱بدهی انان را (که مجموع ۲ یا ۵ درصد و خسارات متعلقه است) با احتساب ۱۲% بهره سالیانه تقسیط نماید مشروط باینکه مدت پرداخت از سه سال تجاوز ننماید.

ماده ۳) کارفرمایان کارگاههای مذکور فقط در صورتی میتوانند از مقررات ماده یک و دو استفاده نمایند که ترتیب پرداخت بدهی معوقه خود را ظرف مهلت مذکور در ماده یک با سازمان داده و بعلاوه حق بیمه جاری ماهانه خود را از اول بهمن ماه سال ۱۳۴۰ بموقع طبق مقررات بسازمان پرداخت نماید.

تبصره چنانچه کارفرما بدهی خود را تقسیط نموده و پس از سر رسید هر یک از اقساط ظرف ۲۰ روز در پرداخت قسط معوقه تعلل نماید یا اینکه حق بیمه جاری را بموقع نپردازد سازمان میتواند قسط معوقه و اقساط آتی و حق بیمه عقب افتاده مشاالیه را در دفعة واحده مطالبه و دریافت یا طبق مقررات از طریق صدور اجرائیه وصول نماید.

ماده ۴) وجوهی که قبلا بعنوان حق بیمه پرداخت شده است قابل استرداد نبوده و میزان مذکور در بندهای الف و ب ماده یک بدون منظور نمودن وجوه پرداختی نسبت بایامی که حق بیمه پرداخت نشده است تا اول بهمن ماه ۱۳۴۰ احتساب و دریافت خواهد شد.

ماده ۵) میزان مقرر در بندهای الف و ب ماده یک بماخذ اخرین لیست ارسالی کارفرما که مورد تائید سازمان باشد و یا لیستی که مورد قبول سازمان باشد از تاریخی که کارگران کارگاه مشمول مقررات بیمه قرار گرفته اند احتساب خواهد شد.

ماده ۶) در مورد انعهده از کارفرمایان کارگاههای مذکور در ماده یک که علیه انان از طرف سازمان اجرائیه صادر شده است بشرط اجرای مواد یک و دو و پرداخت نیم عشر اجرا نسبت بمبلغ مورد اجرائیه و حق الوکاله وکیل دعاوی سازمان اجرائیه صادره موقوف الاجرا خواهد شد.

ماده ۷) از تاریخ اول بهمن ماه ۱۳۴۰ حق بیمه کارگران کارگاههای مذکور در ماده یک بشرح زیر تعیین میگردد
الف) خبازیها و هتل پانسیون و کافه رستورانها و قندریزها و گرمابه ها بماخذ ۱۸% مزد یا حقوق که پنج درصد ان سیم کارگر و سیزده درصد سهم کارفرما میباشد در مقابل بیمه کامل
ب) کارگران سایر کارگاههای مذکور در ماده یک بماخذ ۹% مزد یا حقوق (دو و نیم درصد سهم کارفر و شش و نیم درصد سهم کارفرما) در مقابل بیمه جزئی که شامل استفاده از معالجات کارگر و خانواده او پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری و حادثه ناشی یا غیرناشی از کار و غرامت نقص مقطوع و مستمری از کار افتاده ناشی از کار و بیماریهای حرفه ای و مستمری بازماندگان بیمه شده در نتیجه فوت ناشی از کار و بیماریهای حرفه ای و هزینه کفن و دفن میباشد.

ماده ۸) سوابق کارگران کارگاههای مذکور که قبلا حق بیمه بنام انان پرداخت شده است محفوظ خواهد بود

ماده ۹) کارفرمایان ان عده از کارگرانی که وضع مشابه کارگران کارگاههای مذکور در ماده یک را دارند و به تبع صنعت یا کارگاه دیگری بیمه شده اند مشمول این مصوبه نخواهند بود.

ماده ۱۰) نسبت بان عده از کارگاههای مذکور در ماده یک که دستور بیمه کارگران انان برای تمام نقاط کشور از طرف سازمان صادر و یا اعلام نشده ولی در بعضی از شعب کارگران مذکور مشول بیمه قرار گرفته اند بدهی معوقه کارفرمایان این قبیل کارگاهها بطریق مذکور در ماده یک محاسبه خواهد شد و بمیه کارگران انان کمافی السابق ادامه خواهد یافت.
در نقاطیکه سازمان فاقد شعبه- نمایندگی یا پزشک میباشد لزوم بیمه کارگران مذکور در ماده ۱ این تصویبنامه با توجه بماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران موکول بفراهم نمودند وسایل لازم و اعلام سازمان خواهد بود.

ماده ۱۱) کارفرمایان کارگاههای فخار چنانچه در ظرف مدت مقرر در ماده یک بسازمان مراجعه نموده و بدهی گذشته بابت حق بیمه کارگران خود را بماخذ حق بیمه ۱۱% مزد یا حقوق تصفیه نمایند از مزایای ماده ۲ استفاده خواهند نمود.
حق بیمه کارگران کارگاههای مذکور از تاریخ اول بهمن ماه ۱۳۴۰ ببعد بماخذ ۹% مزد یا حقوق بوده و بیمه شدگان از مزایای مذکور در بند ب ماده ۷ این مصوبه استفاده خواهند نمود.