هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲۲ مهرماه ۱۳۴۰ به پیشنهاد وزارت کشور برای تأمین حسن اجرای مواد ۷ و ۹ و ۱۰ قانون انتخابات و در تکمیل آئیننامه قانون انتخابات مصوب ۲۹ اسفندماه ۱۳۰۶ مواد ذیل را تصویب نمودند که بموقع اجراء گذاشته شود.
ماده ۱) برای احراز شرایط مندرج در ماده ۹ قانون انتخابات و شناسائی کامل و ثبت هویت رأی دهندگان واجدین شرایط رأی دادن باید ظرف مدتی که قبل از انتخابات تا روز انتشار اعلان انجمنهای نظارت از طرف وزارت کشور تعیین خواهد شد در دفاتر خاصی که در هر شهر و دهستان تأسیس میگردد نام خود را ثبت نمایند.
ماده ۲) دفتر ثبت هویت رأی دهندگان شامل اطلاعات زیر خواهد بود.
اول- شماره ترتیب
دوم- تاریخ ثبت
سوم- نام و نام خانوادگی
چهارم- شماره شناسنامه و تاریخ تولد (با قید ماه و روز)
پنجم- محل سکونت
ششم- طریقه احراز توطن و یا سکونت
هفتم- شغل
هشتم- اثر انگشت و یا امضاء
نهم- امضاء و مهر مأموریت ثبت کننده.
دهم- در دهات امضای کدخدا یا جانشین او و در شهرها امضای نماینده کلانتری و در صورت نبودن شهربانی نماینده ژاندارمری محل.
ماده ۷) دفاتر ثبت هویت در سه نسخه تنظیم میشود دو نسخه که اوراق آن قابل تفکیک است از طریق اداره تنظیم کننده سرب و پلمپ شده تحویل فرمانداری یا بخشداری مربوطه داده خواهد شد و نسخه دیگر که اوراق آن متصل است در مرکز ادارات تنظیم کننده محفوظ و نگهداری میشود.
ماده ۸) دفاتر ثبت هویت تا روز انتشار آگهی انجمن نظارت انتخابات برای ثبت نام مراجعه کنندگان مفتوح خواهد بود.
ماده ۹) مراجعه کنندگان برای ثبت نام در دفاتر هویت باید مدارک زیر را همراه داشته باشند.
الف- عین شناسنامه عکس دار و هرگاه شناسنامه بدون عکس باشد سایر مدارک قابل استناد از قبیل شناسنامه های فرزند – پدر – مادر – برادر – خواهر – مدارک ازدواج و هر نوع سند دیگر اعم از مالکیت و غیره.
ب- لااقل یکی از مدارک توطن یا سکونت مذکور در ماده ۴
ماده ۱۰) ملاحظه دفاتر ثبت هویت برای عموم آزاد است و هرگاه کسی اعتراض داشته باشد میتواند موارد اعتراض را با ذکر دلائل مثبته و شماره ترتیب دفتر مورد اعتراض به کمیسیون مذکور در ماده ۱۶ این آئین نامه تسلیم نماید.
ماده ۱۱) بمحض انتشار اگهی اخذ رأی از طرف انجمن نظارت انتخابات دفاتر ثبت هویت بسته شده بدون تأخیر از طرف فرمانداری با بخشداری بانجمن نظارت انتخابات مرکزی محل تحویل و رسید اخذ میگردد تا در موقع مراجعه اشخاص برای دادن رای از روی مهری که دفاتر ثبت هویت روی شناسنامه مراجعه کنندگان زده اند نام آنها در دفاتر ثبت هویت یافته شده جلوی آن علامت مخصوص گذاشته شود.
ماده ۱۲) هزینه تهیه دفاتر و لوازم کار و ارسال آن و فوق العاده مأمورین تنظیم دفاتر و سایر هزینه های مربوط به آن از محل اعتبار انتخابات و طبق مقررات مربوط قابل پرداخت میباشد.
ماده ۱۳) تنظیم دفاتر ثبت هویت برعهده مأمورین اداره کل ثبت احوال خواهد بود.
ماده ۱۴) هر مأموری که بر خلاف شرایط فوق نام کسی را بنام رأی دهنده در دفاتر ثبت هویت ثبت نماید از کار برکنار و بر طبق قانون تحت تعقیب قرار خواهد گرفت و مادام که تکلیف او در مراجع قضائی روشن نشده است از کار بر کنار خواهد ماند.
ماده ۱۵) کلیه فرمانداران و بخشداران بمحض شروع دفاتر ثبت هویت رای دهندگان در حوزه ماموریت خود مکلفند فهرست نام محرومین از حق دادن رای را که در بندهای ۲ و ۶ و ۸ و ۹ ماده ۱۰ قانون انتخابات تصریح شده یعنی:
1- کسانی که تحت قیمومت هستند.
2- ورشکستگان بتقصیر.
3- مرتکبین قتل و سرقت و محکومین به جنجه و جنایت.
4- مقصرین سیاسی که بر ضد اساس حکومت ملی و استقلال مملکت اقدام کرده اند.
از مراجع دادگستری خواسته و نسخه از آن را به هر یک از دفاتر ثبت هویت رای دهندگان در حوزه ماموریت خود ارسال دارند.
ماده ۱۶) برای رسیدگی به اعتراضات مربوطه ثبت نام کسانی که واجد شرایط رای دادن نبوده اند یا خودداری دفاتر از ثبت نام کسانی که خود را واجد شرایط رای دادن میدانند و همچنین سایر شکایات مربوطه کمیسیونی مرکب از دادستان یا قائم مقام آن و رئیس انجمن شهر و یک نفر از معتمدین محل بانتخاب رئیس دادگاه شهرستان از تاریخ افتتاح دفاتر ثبت هویت رای دهندگان تا خاتمه مدت اخذ رای در محل شهرداری مرکز هر شهرستان تشکیل میشود. کمیسیون مزبور باید بفوریت و بدون تاخیر بشکایات رسیدگی و نظر خود را به دفتری که شکایت مربوط به آن است ابلاغ کند و دفاتر ثبت هویت بر طبق آن عمل خواهند کرد. در نقاطی که انجمن شهر نباشد دو نفر از معتمدین محل بانتخاب رئیس دادگاه شهرستان عضویت کمیسیون مزبور را خواهند داشت.