ماده ۱- باستثناء مواردی که تعیین حق الزحمه کارشناسان بنظر دادگاه محول شده در سایر مراجع دادگستری و ثبت اسناد که حق الزحمه کارشناسان مطابق آییننامه تعیین و از بودجه ادارات و موسسات و بنگاهها و شرکت ها و بانکهای دولتی پرداخته میشود هر گاه میزان حق الزحمه زاید بر دویست هزار ریال باشد تأدیه مازاد و یا قسمتی از آن با توجه بکیفیت و کمیت کار موکول به تصویب وزیر دادگستری است.
ماده ۲- آییننامه های مربوط به طرز تعقیب انتظامی کارشناسان از اول شهریور ماه ۱۳۴۱ ملغی و تعقیب انتظامی آنان از تاریخ فوق بر طبق مواد ذیل خواهد آمد.
ماده ۳- همینکه اداره فنی رأسا یا بوسیله مقامات مذکور در ماده ۲۵ قانون کارشناسان از تخلف کارشناس اطلاع حاصل کند مکلف است تقاضای تعقیب متخلف را در دو نسخه تنظیم و بدادگاه شهرستانی که تخلف در حوزه آن واقع شده ارسال دارد .
ماده ۴- مدیر دفتر دادگاه یک نسخه از تقاضای اداره فنی را به متخلف ابلاغ و مشار الیه مکلف است در ظرف ده روز پاسخ خود را به دفتر دادگاه تسلیم نماید .
ماده ۵- دفتر دادگاه پس از وصول جواب متخلف و در صورت نرسیدن جواب پس از انقضاء مهلت پرونده را بدادگاه ارسال میدارد.
ماده ۶- دادگاه مکلف است در جلسه اداری و خارج از نوبت رسیدگی نموده رأی خود را صادر نماید.
ماده ۷- رأی دادگاه اعم از حضوری و غیابی تا درجه ۴ و سه ماه محرومیت موقت از مجازاتهای مذکوردر ماده ۲۶ قانون کارشناسان قطعی و زاید بر آن قابل تجدید نظر است .
ماده ۸- رأی دادگاه ظرف ده روز پس از ابلاغ در دادگاه استان قابل شکایت و تجدید نظر است.
ماده ۹- دادگاه استان پس از وصول شکایت در جلسه اداری و خارج از نوبت نسبت به رأی دادگاه شهرستان رسیدگی نموده رأی خود را صادر مینماید.
ماده ۱۰- رأی دادگاه استان قطعی است.
ماده ۱۱- دادگاه شهرستان و دادکاه استان یک نسخه از رأی خود را به ادراه فنی ارسال میدارند.