استاندار محترم و رئیس شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان جنوبی
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران درجلسه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۳ خود، موضوع «تغییر رویکرد سکونتگاه محمدشهر به شهرک مسکونی» را در چهارچوب مصوبه مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲ شوراى برنامه ریزى و توسعه استان خراسان جنوبى و صورتجلسه مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ کمیته فنی طرحهای فرادست و کلان مقیاس (کمیته شماره۵) موردبررسی قرارداده و با عنایت به تمامی سوابق موضوع از جمله:
ـ مصوبه ۱۶۶۲۱۶/ت٣٨٠٧٧ک تاریخ ۱۳۸۶/۱۰/۱۲ در خصوص تبدیل روستاى محمدیه از توابع دهستان خوسف بخش خوسف شهرستان بیرجند در استان خراسان جنوبى، به شهر محمد شهر؛
ـ مصوبه تاریخ ۱۳۸۹/۳/۱ شوراى برنامه ریزى و توسعه استان خراسان جنوبى، پیرامون «تصویب طرح جامع شهر محمد شهر» (تنفیذى توسط شورای عالى شهر سازى و معمارى ایران مورخ ۱۳۸۹/۸/۱۹)
ـ مصوبه شماره ١٩٢٣٣/ت٥٥٧٧٢١ مورخ ۱۴۰۰/۲/۲۵ هیات محترم وزیران مبنى بر لغو مصوبه ۱۶۶۲۱۶/ت٣٨٠٧٧ک (حذف کد تقسیماتى شهرى محمد شهر).
ضمن موافقت باتغییر رویکرد سکونتگاه محمدشهر (اراضی شرقی روستای سیوجان) و تبدیل آن به «شهرک مسکونی»، در محدوده مصوب طرح جامع این سکونتگاه، موارد زیر را برای اعمال در طرح جامع مصوب و مقرر نمود، طرح جامع این شهرک پس از اعمال موارد مندرج در این صورتجلسه، به تأیید کمیته فنی طرح های فرادست و کلان مقیاس (کمیته شماره ۵) رسیده و متعاقب آن توسط دبیر شورای عالی ، برای طی روال قانونی مطابق دستورالعمل ترویج شهرک سازی کشور، به دبیرخانه ستاد مدیریت شهرک سازی کشور ابلاغ شود:
۱ـ شهرک مذکور با نقش اصلی مسکونی و با مالکیت دولتی بوده و با هدف تأمین زمین به منظور پاسخگویى به نیاز برنامه های تأمین مسکن دولت و همچنین استقرار فعالیت های دارای مزیت به منظور ایجاد سکونتگاهی کامل و مستقل در چهارچوب برنامه آمایش استان مصوب می شود.
۲ـ با هدف ایجاد خودبسندگی و استقلال نسبی شهرک و همچنین ایجاد تنوع در قشربندی اجتماعی و اقتصادی، می بایست در مطالعات طرح جامع علاوه بر پیشنهاد و طراحی الگوهای متنوع مسکن برای تمامی گروههای هدف، نقش و کارکردهای مکمل متناسب با ظرفیتهای منطقه و محلی از جمله ظرفیتهای اقتصادی معطوف به توانهای کشاورزی و باغی، مجاورت با شهرک صنعتی، محور ارتباطی و سایر کانونهای ایجاد اشتغال پیشنهاد شود.
۳ـ محدوده شهرک مطابق محدوده مصوب طرح جامع (مصوب) شهرمحمدشهر بوده و مستثنیات فاقد مالکیت دولتى دربخش شمالشرقى شهرک نیز از آن حذف خواهد شد.
۴ـ ضروری است پهنه بندی تراکم ساختمانى با اعمال موارد پیش گفته و بارعایت نیاز و تمهیدات بومى و اقلیمى منطقه، به نحوی بازنگری شود که ظرفیت جمعیت پذیرى شهرک به حدود ١٠ هزار نفر برسد؛
۵ ـ بازنگرى سطوح و سرانه هاى شهرک براساس سرانه هاى پیشنهادى مصوبه مورخ ۱۳۸۹/۳/۱۰ شورای عالى پیرامون تعاریف و مفاهیم و کاربرى هاى شهرى و تعیین سرانه آنها، به تناسب کاهش جمعیت پذیرى طرح مصوب قبلى از ١٧ هزار نفر به ١٠ هزار نفر ضروری است.
۶ ـ با توجه به آماده سازی و عملیات اجرایی برخی از معابر اصلی شهرک، بر حفظ کلیات ساختار شبکه معابرٍ آماده سازى شده شهرک مذکور، و انطباق مطالعات مربوط به شبکه معابر پیشنهادى با تعاریف، اصول و الزامات «آیین نامه طراحى معابر شهرى» مصوب ۱۳۹۹/۴/۲، تأکید شد.
۷ـ می بایست تمهیدات لازم در قالب جانمایی کاربری ها و طراحی الگو و ارائه احکام مشخص در خصوص توده گذارى قطعات مسکونى، الگوى استقرار بنا و جانمایى حیاط ساختمان ها با الهام از معمارى بومى و متناسب با اقلیم و تبعیت از نمونه هاى معمارى موجود در منطقه (نظیر ابنیه مسکونى روستاى سیوجان) صورت گیرد.
۸ ـ مرحله بندی و فازبندی اجرایی و نظام تأمین مالی شهرک می بایست بر اساس شرح خدمات طرح جامع شهرک تهیه شده و به تأیید کمیته فنی شماره ۵ برسد.
مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام می شود. خواهشمند است در اجرای آئین نامه نحوه بررسی طرح ها و . . . دستور فرمائید اسناد طرح جامع شهرک پس از لحاظ نمودن مفاد این مصوبه برای تایید در کمیته فنی شماره ۵ و ابلاغ به ستاد مدیریت شهرک سازی در اختیار دبیرخانه شورای عالی قرار گیرد.
معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ـ غلامرضا کاظمیان