استاندار محترم و رئیس شورای برنامه ریزی و توسعه استان آذربایجان غربی
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران درجلسه مورخ ۱۴۰۳/۸/۲۱ «طرح ویژه حفاظت و احیاء بافت تاریخی شهر ارومیه» مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ کمیسیون ماده پنج شهر ارومیه را در راستای اجرای ماده (۳) قانون حمایت از مرمت و احیاء بافت های تاریخی ـ فرهنگی و با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۴۰۳/۳/۸ کمیته فنی شماره سه مورد بررسی قرار داد و ضمن تصویب طرح مقرر نمود اسناد طرح با اعمال اصلاحات زیر توسط دبیر شورای عالی ابلاغ شود:
۱ـ با توجه به پیش بینی جمعیت برای افق سال ۱۴۱۵ به میزان ۴۲۸۲۹ نفر، سطوح و سرانه های خدمات عمومی مورد نیاز جمعیت ساکن بافت تامین گردد.
۲ـ ضوابط و ملاحظات حرائم آثار تاریخی عیناً مطابق ابلاغیه شماره ۹۹۲۱۰۰/۳/۴۰ مورخ ۱۳۹۹/۲/۲۸ وزارت میراث فرهنگی با عنوان ضوابط ارتفاعی حریم بناهای ثبت شده در فهرست آثار ملی در محدوده املاک مجاور عرصه آثار در مجلد ضوابط و مقررات طرح درج شود. همچنین ضوابط حرائم مصوب میراث فرهنگی شامل حریم بازار، میدان ایالت و خانه انصاری در دفترچه ضوابط و مقررات طرح آورده شود.
۳ـ درخصوص ضوابط تشویقی و تسهیلات مرمت، احیا و نوسازی برای مالکان، برنامه تحقق پذیری و نحوه تامین منابع مالی آن مشخص شده و در خصوص مواردی که خارج از حیطه اختیارات شورای عالی است، فرآیند تائید و تصویب آن درشورای اسلامی شهر و مراجع قانونی مربوطه طی گردد.
۴ـ در خصوص ضوابط و مقررات طرح، علاوه بر ارائه بخش راهنما به منظور تسهیل و بهره برداری از ضوابط مذکور، نقشه ضوابط طرح (شامل کدهای ضابطه)، کاربری و تراکم در مجلد ضوابط و مقررات طرح تکمیل و اصلاح گردد.
۵ ـ شرح وظایف،حدود اختیارات، نحوه بررسی وتائید طرحها در چهارچوب قوانین و ساختارهای اجرائی موجود، در بخشی مجزا برای ایجاد شهرداری ویژه و کارگروه متشکل از نمایندگان اداره کل راه و شهرسازی استان، اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری منطقه ۴ (تا زمان تشکیل شهرداری ویژه) تدقیق گردد.
۶ ـ درخصوص ساختار کمیته نما، اصلاحات مطابق «ضوابط عمومی نمای بنای شهری» موضوع مصوبه مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۱ شورای عالی صورت پذیرد.
۷ـ نقشه اصالت و یکپارچگی طرح بر مبنای ارزش های شناسایی شده در بافت و با تائید وزارت میراث فرهنگی ظرف مدت ۲ هفته، از زمان تصویب طرح تدقیق گردد. در صورت عدم اعلام نظر میراث فرهنگی ظرف مدت تعیین شده نقشه مصوب کمیسیون ماده ۵ ملاک عمل خواهد بود.
۸ ـ در خصوص آسیب پذیری و تهدیدات زیستی بافت تاریخی شهر و راهکارهای مقابله با آنها، مطابق با برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح مصوب مورخ ۱۴۰۰/۹/۲۴ شورای عالی مدیریت بحران کشور، پیوست کاهش خطر به مدارک نهائی ضمیمه شود.
۹ـ به منظور تکمیل اسناد نهائی طرح، نقشه پدافند غیرعامل (مطابق مصوبه مورخ ۱۳۹۶/۲/۱۱ شورای عالی) و ضوابط و مقررات متناظر آن در محدوده بافت تاریخی، و نقشه اساس طرح و آستانه مغایرت های اساسی (مطابق مصوبه مورخ ۱۳۹۴/۶/۳۰ شورای عالی) ارائه گردد.
۱۰ـ در خصوص ضوابط پارکینگ در حرائم آثار تاریخی میراث فرهنگی، احداث پیلوت ممنوع است.
۱۱ـ نظر به مصوبه کمیسیون ماده ۵ مبنی بر بازگشایی امتداد خیابان سرداران با عرض پوسته ۲۴ متر و همچنین باتوجه به نقطه نظرات نماینده وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی درخصوص حذف ۹ پلاک ارزشمند در مسیر بازگشایی و ایجاد زمینه تخریب مرفولوژی بافت و انفصال فضائی در ساختار هم پیوند بافت و نظرات تخصصی معاونت حمل و نقل پیرامون عدم کفایت توجیهات و مطالعات پشتیبان جهت احداث این خیابان اعم از گزارش ترافیکی معبرجدید و معابر پیرامونی آن و نقش عملکردی معبر، گزینه مصوب کمیسیون ماده ۵ ارومیه، در چهارچوب تاکیدات مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۹/۲۸ شورای عالی و باتوجه به نتایج مطالعات خرد نگر ترافیکی در محدوده مذکور با رویکرد آرام سازی بازنگری شده و پس از تائید در شورای هماهنگی ترافیک استان، به تصویب کمیسیون ماده پنج رسیده و نتیجه جهت ابلاغ به دبیرخانه شورای عالی ارسال گردد.
۱۲ـ پروژه های طراحی فضاهای شهری و طرح های موضوعی خاص پیش بینی شده همراه با شناسنامه طرح، دستگاه تهیه کننده و همکار، شیوه های تامین مالی مورد نیاز و سایر چهارچوب های محتوایی و فرآیندی، براساس اولویت بندی مبتنی بر مسائل کلیدی و عاجل بافت، ارائه شده و بر روی نقشه منعکس گردد.
مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام می شود.
معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ـ غلامرضا كاظمیان