مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص منطقه نمونه گردشگری پرندینه

تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۱۱/۲۹
شماره ثبت: 300/204414 - 1403/12/20
تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۱/۱۸

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه ریزی و توسعه استان مركزی

شورای عالی شهرسازی و معماری ایران درجلسه ﻣﻮﺭﺥ ۱۴۰۳/۱۱/۲۹ خود مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۳ شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی درخصوص منطقه نمونه گردشگری پرندینه، به مساحت ۹۸ هکتار را با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۴۰۳/۸/۳۰ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داد و صرفا معطوف به اعلام نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان دستگاه تخصصی ذیصلاح طی نامه شماره ۱۷۶۵۵/۱۴۰۳۲۴۰۰ مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۰ مبنی بر عدم تداخل عملکردی منطقه نمونه گردشگری پرندینه با مجموعه عظیم گردشگری سرزمین ایرانیان با مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان مطرح و با اعمال اصلاحات زیرموافقت و مقرر نمود اسناد طرح پس از تایید دبیرخانه توسط دبیر شورا ابلاغ شود.

۱. به منظور افزایش امکان تحقق و همچنین امعان نظر به اینکه قریب به ۷۵ درصد سایت پیشنهادی به فضای باز، سبز و محوطه سازی تخصیص یافته است همسو با مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۳ شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی مقرر گردید، بارگذاری کاربری ها صرفا در قالب ۶۰ هکتار واقع در غرب محور دسترسی به نیروگاه رودشور محدود گردد. هرگونه اقدام در مابقی اراضی، موقوف به تکمیل این قسمت و اخذ تاییدیه از وزارت میراث فرهنگی مبنی بر نیاز به توسعه جدید و همچنین افزایش ظرفیت منابع آب موجود خواهد بود.

۲.با توجه به مطالعات مشاورطرح، منابع آب تخصیصی پروژه به میزان (یک حلقه چاه با دبی۲ لیتر بر ثانیه) برای مصرف آب شرب و خام، صرفا تکافوی نیاز۲۲۰۰ نفر شامل۲۰۰ نفر اقامت شبانه،۵۰۰ نفر جمعیت شاغل و فعال و ۱۵۰۰ مراجعه کننده گذری را خواهد داشت، لازم است کلیه سطوح خدماتی و اقامتی طرح براساس استانداردهای نشریه شماره ۳ـ۱۱۷ به همین تناسب تعدیل شود. (از جمله ۱۲۸ هزار مترمربع فضای مراکز اقامتی طرح شامل هتل و متل)

۳. از آنجایی که مجوز صادره از سوی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان به شماره ۷/۷۶/۳۳۵۶ مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۱۸ (از طریق زیر گذر و رمپ های موجود جاده رود شور) صرفاً به منظور دسترسی به مجتمع خدمات رفاهی به مساحت  ۶.۳۸ هکتار تخصیص یافته است. لذا  مقرر گردید، مطالعات مربوط به نحوه دسترسی به کل محدوده طرح پیشنهادی در قالب عارضه سنجی ترافیکی تهیه و پس از تأیید اداره کل مربوطه، نتایج حاصله در طرح لحاظ گردد.

۴. ضمن تاکید بر استفاده از سیستم آب و پساب حاصل از تصفیه خانه جهت مصارف غیر شرب و فضای سبز، بر وجود گیاهان سازگار با کم آبی و همچنین به حداکثر استفاده از خشک منظری در طراحی محوطه تاکید می گردد.

۵. ضمن توجه به پتانسیل این منطقه به عنوان سایت اسکان اضطراری، مطالعات پدافند غیرعامل و تمهیدات کاهش خطر در چهارچوب دستورالعمل مصوب شورای عالی تهیه و به تائید اداره کل پدافند غیر عامل استان رسانده شود.

مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام می شود. خواهشمند است در اجرای ماده ۴۲ آئین نامه نحوه بررسی طرح ها و  . . .  دستور فرمائید مدارک طرح با اعمال اصلاحات جهت ابلاغ در اختیار دبیرخانه شورای عالی قرار گیرد.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ـ غلامرضا كاظمیان