۱۹۰۱/۸۵۰۷۸ – ۱۳۸۴/۵/۱۲
شورای عالی اداری در یکصد و بیست و هشتمین جلسه مورخ ۱۳۸۴/۵/۴ بنا به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به منظور حذف وظایف موازی و مشابه در رابطه با تکالیف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در موارد ذیل:
۱- تدوین استانداردها.
۲- هماهنگی در خدمات آزمایشگاهی.
۳- تأیید صلاحیت مسئولین فنی یا کنترل کیفیت واحدهای فرآورده های غذایی.
۴- نظارت بر اجرای استانداردها.
راهکارهای لازم را به شرح زیر تصویب نمود:
۱– تدوین استانداردها.
۱-۱- در اجرای وظایف قانونی، تدوین و بازنگری استاندارد برای آن دسته از مواد غذایی جدید یا وارداتی که فاقد استاندارد ملی هستند، به عهده مؤسسه استاندارد می باشد.
۲– ۱- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است فهرست محصولات جدید غذایی که تا کنون برای آنها استاندارد تدوین نشده به مؤسسه مزبور ارائه نماید و همکاری لازم را در جهت تدوین استاندارد با کمیسیون تدوین استاندارد به عمل آورد.
تبصره – در جلسات کمیسیون مذکور حضور و مشارکت فعال نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی الزامی است.
۲– هماهنگی در خدمات آزمایشگاهی
به منظور جلوگیری از آزمون های تکراری و هماهنگی در ارائه خدمات آزمایشگاهی به طریق ذیل اقدام می گردد:
۱– ۲- شناسایی و قبول نتایج آزمون صادره توسط آزمایشگاه های دو دستگاه توسط طرفین.
۲-۲- انتخاب آزمایشگاه مجهز منطقه برای ارائه خدمات آزمایشگاهی مورد قبول.
۳– ۲- هماهنگ نمودن تعرفه آزمایشگاهی دو دستگاه به طوری که در تمام کشور به شکل یکنواخت عمل شود.
۴– ۲- استفاده متقابل از کارکنان ذیربط دو دستگاه جهت انجام خدمات آزمایشگاهی.
۵– ۲- با توجه به اینکه هر دو دستگاه ایجاد و تجهیز آزمایشگاه در واحدهای تولیدی را الزامی می دانند. چند واحد کوچک تولیدی که امکان تأسیس آزمایشگاه مستقل را ندارند، می توانند با سرمایه گذاری مشترک یک آزمایشگاه مرکزی تأسیس نموده و یا از طریق عقد قرارداد با یک آزمایشگاه صلاحیت دار نسبت به کنترل تولیدات خود اقدام نمایند.
۳– تأیید صلاحیت مسئولین فنی یا کنترل کیفیت واحدهای تولیدی و فرآورده های غذایی.
برای این منظور کمیته ای متشکل از ۵ نفر با حضور ۲ نفر از اعضاء کمیته های تأیید صلاحیت دو دستگاه با حکم بالاترین مقام دستگاه و نماینده وزارت بازرگانی در مرکز و استان ها تشکیل و اتخاذ تصمیم نمایند.
تبصره – مسئولیت تشکیل این کمیته در مرکز و استان ها به عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد.
۴– نظارت بر اجرای استانداردها
۱– ۴- بازدید و بازرسی از واحدهای تولیدی فرآورده های غذایی که حسب مقررات مربوط بایستی پروانه ساخت دریافت نمایند به عهده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد و در مورد واحدهای تولیدی محصولات غذایی که مشمول استاندارد اجباری نیستند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با رعایت استانداردهای ملی به مسئولیت های قانونی خود عمل نماید.
۲– ۴- برای تولید انبوه کالاهای مشمول استاندارد اجباری و عرضه به بازار که با سلامت عمومی مردم در ارتباط می باشد داشتن علامت استاندارد، الزامی است و صدور پروانه برای تولید انبوه کالا منوط به داستن پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علامت استاندارد از مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران خواهد بود.
تبصره – حضور نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کمیته های علائم کنترل کالاهای غذایی مشمول استاندارد اجباری که در ادارات کل استاندارد برگزار می گردد، الزامی است.
۵– وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صنایع و معادن مسئول حسن اجرای این مصوبه خواهند بود.
معاون رئیس جمهور و دبیر شورای عالی اداری- حمید شرکاء