ماده واحده اصلاح آیین‌نامه کارآموزی قضائی مصوب ۱۳۸۲/۴/۲۲

تاریخ تصویب: ۱۳۸۴/۱۰/۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳۸۴/۱۰/۲۸

۱/۸۴/۱۴۰۹۱ – ۱۳۸۲/۱۰/۱۸

در اجرای ماده ۳۰ آیین‌نامه کارآموزی قضائی مصوب ۱۳۸۲/۴/۲۲ رئیس قوه قضائیه درخصوص تغییر در نظام و مدت کارآموزی و با توجه به ضرورت تخصصی نمودن کارآموزی، مواد و تبصره‌هایی از آئین ‌نامه به شرح بندهای آتی اصلاح می‌شود:

۱ـ اصلاح ماده ۲۹ و تبصره‌ی آن:
ماده ۲۹ـ آموزش کارآموزان به صورت نظام «سالی واحدی» بوده و مدت آن به شرح ذیل است:
الف: فارغ‌التحصیلان دانشکده علوم قضائی یا مرکز تخصصی قضا یا دارندگان مدرک کارشناسی ارشد گرایش حقوق و بالاتر: ۱۵ ماه.
ب: فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی حقوق (یا الهیات گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی) سایر دانشگاهها: ۱۸ماه.
ج: روحانیون: ۲۴ ماه.
تبصره ـ روحانیون دارای مدارک دانشگاهی حسب مورد در بندهای الف یا ب این ماده قرار می‌گیرند.

۲ـ اصلاح ماده ۳۳:
ماده۳۳ـ کارآموز باید براساس برنامه‌ی آموزشی تدوین شده از سوی اداره آموزش و ضوابط این آئین‌نامه دوره‌های آموزش عمومی و تخصصی را بگذراند.

۳ـ اصلاح ماده ۳۵:
ماده ۳۵ـ تعداد و ضرایب واحدهای آموزشی به موجب برنامه‌ای است که از سوی اداره آموزش تهیه و به تصویب معاون آموزش قوه قضائیه می‌رسد.

۴ـ اصلاح ماده ۳۷ و تبصره آن:
ماده ۳۷ـ کلیـه آموزش‌ها، حسب مورد حـداقل در ۱۵ ماه و حداکثر دو سـال برگزار می‌شود.
تبصره ـ حجم ساعات آموزشی نباید کمتر از ۴۰ ساعت در هفته باشد. اصلاح ماده ۴۴ و حذف تبصره‌های آن.

۵ ـ اصلاح ماده ۴۴ و حذف تبصره‌های آن:
ماده ۴۴ـ عناوین دروس آموزش علمی، تعداد واحد، ساعات تدریس و ضرایب آن در برنامه‌های آموزشی موضوع ماده ۳۵ این آئین‌نامه تعیین می‌شود.

۶ ـ اصلاح ماده ۴۷:
ماده ۴۷ـ عناوین کارگاههای آموزشی، تعداد جلسات و ضرایب آنها در دوره‌های عمومی و تخصصی براساس نیاز قوه قضائیه در برنامه آموزشی موضوع ماده ۳۵ این آئین‌نامه پیش‌بینی و اجراء می‌شود.

۷ـ حذف مواد ۵۶ تا ۶۱ و تبصره‌های آن و جایگزینی مواد ذیل:
1ـ۷ـ ماده ۵۶ ـ دوره تخصصی برای کارآموزانی که دوره عمومی را با موفقیت گذرانده‌اند، با توجه به گرایش تحصیلی، علاقه‌مندی، امتیاز به دست آمده در دوره عمومی و نیـاز سازمانی براسـاس برنامه آموزشی مـوضـوع مـاده ۳۵ این آئین‌ نامه پیش‌ بینی و اجراء می‌شود.
2ـ۷ـ ماده ۵۷ ـ عناوین و محتوای دوره تخصصی باید متناسب با نیاز کارآموز در پست قضائی و محل خدمت اعلامی باشد.
3ـ۷ـ ماده ۵۸ ـ مدت دوره تخصصی حداقل سه ماه است که قسمتی از آن در محل برگزاری دوره عمومی و بخش دیگر در استان محل خدمات قضائی کارآموز خواهد بود.
4ـ۷ـ ماده ۵۹ ـ اداره کل آموزش مکلف است حداکثر یک هفته پس از خاتمه دوره کارآموزی عمومی لیست معادل نمرات کارآموزان، رتبه هریک از آنان، گرایش تحصیلی، علاقه‌مندی، سابقه خدمتی و عندالاقتضاء نتایج نظارت‌های طول مدت کارآموزی را با پیشنهـاد لازم جهت تعیین سمت و محـل خدمت آنان، از طـریـق معاونت آموزش به اداره کل کارگزینی اعلام نماید.
5ـ۷ـ ماده ۶۰ ـ اداره کل کارگزینی مکلف است حداکثر ظرف یک هفته پس از وصول لیست موضوع ماده ۶۰ این آئین‌نامه، نسبت به اعلام محل خدمت و سمت کارآموزان قضائی به اداره کل آموزش قضات اقدام نماید.
6ـ۷ـ ماده ۶۱ ـ کارآموزی در استان محل خدمت به صورت کارورزی در واحدهای قضائی استان براساس پست سازمانی مصوب می‌باشد.

۸ ـ اصلاح ماده ۱۱۳:
ماده ۱۱۳ـ اداره کل آموزش ذیربط پس از پایان آموزش‌های علمی و کارگاهی دوره تخصصی، اسامی کارآموزانی را که برابر ضوابط این آئین‌نامه امتیاز لازم را کسب نموده‌اند، به معاونت آموزش ارسال می‌کند تا مراتب از سوی آن معاونت جهت صدور ابلاغ قضائی، به معاونت اول قوه قضائیه منعکس شود.

۹ـ اصـلاح مـاده ۱۱۷ بـا اصلاح تعداد تبصـره‌هـای آن از ۷۴ تبصـره به ۶۸ تبصره:

این ماده واحده در ۹ بند تدوین و در تاریخ ۱۰/۱۰/۱۳۸۴ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجراء می‌باشد.

رئیس قوه قضائیه ـ سیدمحمود هاشمی شاهرودی