ماده واحده – بوزارت دارائی اجازه داده می شود مبلغ یکصد و هشتاد میلیون ریال از محل درآمد عمومی کشور بر بودجه سال ۱۳۳۴ وزارت فرهنگ علاوه نماید که بر طبق صورت جزئی که وزارت فرهنگ تهیه و بکمیسیون بودجه مجلس شورای ملی ارسال می نماید با رعایت یک دوازدهم ماهانه راجع بامور پرسنلی بمصرف برسد.
تبصره ۱ – استفاده از این اعتبار منحصراً برای تأسیس مدارس جدید حرفه ای و کشاورزی و کلاس های اضافی در مدارس موجود و تکمیل اعتبارات مربوط بهزینه های مدارس و دانشکده های شهرستانها و تهیه وسائل علمی و آموزشی و تربیتی خواهد بود.
تبصره ۲ – تقسیم کلاسها و مدارس جدید در کلیه شهرستانها و بخشها با رعایت جمعیت هر حوزه خواهد بود و ضمن تقسیم اعتبار باید بنقاطی که از حیث عده مدارس در گذشته عقب مانده اند توجه بیشتری بعمل آید.
تبصره ۳ – بوزارت فرهنگ اجازه داده می شود برای تعلیم در مدارس حرفه ای و کشاورزی فارغ التحصیلان دوره کامل هنرستانهای صنعتی و مدارس کشاورزی ردیف متوسطه کامل را با رتبه یک آموزگاری و مهندسین رشته های صنعتی و کشاورزی را که تحصیلاتشان برابر لیسانس میباشد با رتبه یک دبیری استخدام نموده و آنها را تابع قوانین مربوط باستخدام آموزگاران و دبیران نماید. ترفیع این آموزگاران و دبیران از سال سوم خدمت ببعد مشروط بفراگرفتن علوم تربیتی طبق برنامه مصوب شورای عالی فرهنگ و پذیرفته شدن در امتحانات مقرر است بمعلمین مدارس حرفه ای و کشاورزی که تمام وقت آنها در اختیار آموزشگاه میباشد و در مزارع یا کارگاهها بعملیات مشغول میباشند و همچنین برؤسا و نظام مدارس حرفه ای و کشاورزی علاوه بر مزایای قانونی فوق العاده فنی پرداخت خواهد شد و وزارت فرهنگ میتواند در صورت احتیاج از وجود مهندسین و متخصصین و استادان کار با پرداخت حق الزحمه متناسب استفاده نماید. آئین نامه مزایا و حق الزحمه فوق پس از تصویب هیئت وزیران بموقع اجراء گذارده میشود
تبصره ۴ – وجوهی که از فروش محصولات مدارس کشاورزی و حرفه ای و هنرستانها و مدارس و کارگاههای هنرهای زیبا و مؤسسات تابعه اداره کل هنرهای زیبا بدست می آید پس از وضع قیمت مواد اولیه که مجدداً بمصرف تهیه مواد اولیه خواهد رسید و همچنین پس از استهلاک ماشین آلات و ابزار کار طبق مقرراتی که بتصویب وزارت فرهنگ میرسد قسمتی بمصرف پاداش دانش آموزان و تهیه کنندگان و قسمت دیگر بمصرف تهیه وسائل و تجهیزات آموزشگاه میرسد و این ترتیب نسبت بمحصولاتی که در گذشته بدست آمده است نیز قابل اجرا میباشد و نیز مؤسسات فوق میتوانند سفارش هائی باسلوب بازرگانی برای خارج انجام دهند مشروط بر اینکه با برنامة کارهای عملی آنها تطبیق نماید.
تبصره ۵ – وزارت فرهنگ مکلف است ظرف مدت پنج سال تعداد کافی از مدارس ابتدائی و متوسطه خود را در سراسر کشور تبدیل بمدارس حرفه ای نماید.
این قانون که مشتمل بر ماده واحده و پنج تبصره است در جلسه یکشنبه نوزدهم شهریور ماه یکهزار و سیصد و سی و چهار بتصویب مجلس شورای ملی رسید.
رئیس مجلس شورای ملی – رضا حکمت
قانون بالا در جلسه چهارشنبه ۱ شهریور ماه ۱۳۳۴ مورد تأیید مجلس سنا واقع شده است.