شیوه ‌نامه اجرایی بند (چ) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
شماره ثبت: ۶۰۸۸۸/ت۶۲۷۳۵هـ - ۱۳/۴/۱۴۰۳

هیئت وزیران در جلسه ۱۰/۴/۱۴۰۳ به پیشنهاد سازمان انرژی اتمی ایران (با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی) و به استناد بند (چ) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، شیوه ‌نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

ماده ۱ـ در راستای بند (چ) تبصره (۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در رابطه با تأمین مالی خارجی به صورت تأمین مالی خارجی (فاینانس) و همچنین استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و بر اساس سند راهبردی برنامه هسته‌ای برای افق بیست ساله و به منظور استفاده از تسهیلات تأمین منابع مالی (فاینانس و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی) برای ساخت بیست هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای، ساﻻنه مبلغ دو میلیارد یورو پیش‌بینی و تعیین می‌گردد.

ماده ۲ـ سازمان انرژی اتمی ایران مکلف است از طریق مشارکت با سازندگان داخلی و بین‌المللی از جمله سازوکار ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴ اقدامات زیر را به عمل آورد:

۱ـ شناسایی و مذاکره با کشورهای صاحب فناوری هسته‌ای و سرمایه‌گذاران داخلی و بین‌المللی جهت سرمایه‌گذاری مشارکتی یا تأمین مالی خارجی (فاینانس و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی) یا داخلی با رعایت قوانین و مقررات مربوط به منظور احداث بیست هزار (۰۰۰ ۲۰) مگاوات نیروگاه اتمی تولید برق.

۲ـ تهیه مدارک مربوط به مناقصه و یا ترک تشریفات مناقصه بر اساس هر یک از روش ‌های مالی قابل استفاده در احداث بیست هزار (۲۰۰۰۰) مگاوات نیروگاه اتمی تولید برق.

۳ـ تنظیم قراردادهای سرمایه‌گذاری از نوع ساخت، بهره ‌برداری و انتقال.

ماده ۳ـ [اصلاحی ۱۴۰۳/۶/۷]
بر اساس ماده (۷) قانون حداكثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی كشور و حمایت از كالای ایران مصوب ۱۳۹۸، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب ضوابط مربوط، مجوز گشایش اعتبار به مبلغ سالیانه دو میلیارد دﻻر را صادر می‌نماید.

ماده ۴ـ سازمان انرژی اتمی ایران موظف است از ظرفیت و توان بخش غیردولتی و صنایع بزرگ کشور برای مشارکت در ساخت و بهره ‌برداری نیروگاه ‌های اتمی استفاده نماید.

ماده ۵ ـ سازمان انرژی اتمی ایران می‌تواند برای شرکت‌های ذی ‌صلاح جهت اخذ تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط اقدام نماید.

ماده ۶ ـ سازمان انرژی اتمی ایران طبق نقشه راه بومی‌سازی ساخت نیروگاه، مکلف است مجریان و شرکت‌های ذی ‌صلاح داخلی و بین‌المللی بازار صنعت هسته‌ای را پایش و گزارش امکان ‌سنجی استفاده از فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ساخت تجهیزات نیروگاه ‌های هسته‌ای در کشور را به سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی جهت استفاده از معافیت‌های قانونی ارسال نماید.

تبصره ـ سازمان انرژی اتمی ایران پس از انجام مطالعات توجیهی فنی، اقتصادی و زیست‌محیطی با هماهنگی دستگاه ‌های ذی ‌ربط و در صورت لزوم استفاده از مشاوران با صلاحیت، اقدامات ﻻزم، متناسب با تأمین مالی اجرای طرح (پروژه ‌)ها را برای تملک ساختگاه ‌های مناسب برای احداث نیروگاه اتمی به عمل می‌آورد.

ماده ۷ـ به منظور پیگیری فعالیت‌های مربوط به تحقق احداث بیست هزار مگاوات (۰۰۰ ۲۰) نیروگاه برق اتمی، کارگروهی با عضویت رؤسای سازمان ‌های انرژی اتمی ایران و برنامه و بودجه کشور و وزیر امور اقتصادی و دارایی، هر شش ماه یکبار آخرین وضعیت پیشرفت فعالیت‌ها را در جلسه مشترک، ارزیابی و تصمیمات ﻻزم برای پیشبرد طرح (پروژه ‌)ها را اتخاذ می‌نماید.

ماده ۸ ـ سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است با رعایت قوانین بخشی از اعتبار مورد نیاز به منظور تأمین مالی بخشی از هزینه‌های ساخت نیروگاه ‌های هسته‌ای را از محل درآمدهای حاصل از اجرای قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶ پیش‌بینی نماید.

ماده ۹ـ سازمان انرژی اتمی ایران موظف است با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، نسبت به طی مراحل قانونی برای اخذ مجوز شورای اقتصاد درخصوص الگوی تأمین مالی و بازپرداخت بر اساس ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقا نظام مالی کشور یا سایر روش ‌های قانونی تأمین مالی اقدام نماید.

ماده ۱۰ـ سازمان انرژی اتمی ایران می‌تواند بارعایت گردش خزانه مازاد عواید حاصل از بهره‌برداری نیروگاه از ظرفیت صنعت هسته‌ای را برای احداث نیروگاه ‌ها استفاده کند.

ماده ۱۱ـ سازمان انرژی اتمی ایران با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی به منظور تأمین مالی بخشی از هزینه‌های ساخت نیروگاه ‌های هسته‌ای با استفاده از سازوکارهای بازار سرمایه موضوع این شیوه ‌نامه را با رعایت قوانین و مقررات مربوط ایجاد می‌نماید.

ماده ۱۲ـ سازمان انرژی اتمی ایران با رعایت قوانین و در راستای تبصره (۵) ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید و ارتقای نظام مالی کشور، پیشنهاد امکان دریافت نفت خام و میعانات گازی را به عنوان روش بازپرداخت به منظور اخذ مصوبه شورای اقتصاد ارائه می­نماید.

ماده ۱۳ـ سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است به پیشنهاد سازمان انرژی اتمی ایران و در صورت تصویب شورای اقتصاد، منابع مالی ﻻزم را برای بازپرداخت ارزش معادل سوخت صرفه‌جویی‌شده نیروگاه ‌های اتمی مطابق مصوبه اخذ شده از شورای اقتصاد را در قوانین بودجه سنواتی پیش‌بینی نماید.

ماده ۱۴ـ مطابق سند راهبردی برنامه هسته‌ای مصوب ۱۴۰۱ و بند (۱۶) مصوبه شورای عالی انرژی کشور (مورخ ۱/۸/۱۴۰۲)، اجرای طرح ‌های موضوع این شیوه ‌نامه تا سال ۱۴۲۰ تعیین می‌شود.

معاون اول رئیس ‎جمهور ـ محمد مخبر