اصلاح ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
شماره ثبت: 127908/ت62630هـ  - 23/8/1403

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۸/۱۶ به پیشنهاد مشترک سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای ماده (۴۰) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱) مصوب ۱۳۸۴ تصویب کرد:

ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور موضوع تصویب­نامه شماره ۲۴۵۴۱/ت۶۲۴۹۸هـ مورخ ۱۶/۲/۱۴۰۳ و اصلاحات بعدی آن، به شرح زیر اصلاح می­شود:

۱ـ در صدر بند (۱) ماده (۳)، عبارت «محاسبات عمومی» به عبارت «برنامه و بودجه» اصلاح و متون زیر به عنوان بندهای (۵) تا (۱۰) به ماده مذکور الحاق می­شوند:

«۵ ـ کمک های رفاهی مستقیم و غیرمستقیم (پس از لحاظ هزینه­های اجتناب­ناپذیر و ضروری) مطابق با موافقتنامه مبادله شده و برای بانک ها، بیمه ها و شرکت های دولتی، حداکثر بیست درصد (۲۰%) بیش از عملکرد بودجه سال ۱۴۰۲ قابل پرداخت است. پرداخت کمک های رفاهی مستقیم و غیرمستقیم به کارکنان قرارداد کار معین (مشخص) و ساعتی و موارد موضوع ماده (۱۲۴) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ از محل اعتبارات ابلاغی و با رعایت مفاد موافقتنامه مجاز است. دستگاه اجرایی مجاز است در موارد خاص نسبت به افزایش سقف کمک­های رفاهی مستقیم و غیرمستقیم در سقف اعتبار ابلاغی، پس از درج در موافقتنامه اقدام نماید.

۶ ـ کمک­ هزینه غذای روزانه به میزان سیصد و شصت هزار (۰۰۰ر۳۶۰) ریال، صرفاً به کارمندانی که ساعات کاری روزانه آنها به صورت تمام ­وقت می باشد، قابل پرداخت است.

تبصره ـ هزینه غذای کار در ایام تعطیل و نوبت­کاری شب کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی دستگاه­های اجرایی با تأیید بالاترین مقام دستگاه اجرایی یا مقام مجاز از طرف وی به عنوان هزینه های اداری قابل پرداخت است.

۷ـ کمک هزینه ماهانه ایاب و ذهاب به کارمندان مشمولی که از خدمات حمل و نقل سازمانی نظیر خدمات حمل و نقل (سرویس) یا خودروی سازمانی استفاده نمی کنند، در تهران، به میزان سه میلیون و ششصد هزار (۰۰۰ر۶۰۰ر۳) ریال و در شهرهای دارای پانصدهزار نفر جمعیت و بالاتر، به میزان دو میلیون و چهارصد هزار (۰۰۰ر۴۰۰ر۲) ریال قابل پرداخت است. پرداخت کمک هزینه ایاب و ذهاب به کارمندانی که از خدمات حمل و نقل سازمانی نظیر خدمات حمل و نقل (سرویس) یا خودروی سازمانی استفاده می­کنند، ممنوع است.

تبصره ۱ـ دستگاه های اجرایی مستقر در کلان شهرها مجازند برای بهره برداری از خدمات حمل و نقل (سرویس رفت وآمد) کارکنان خود نسبت به عقد قرارداد با شرکت های حمل و نقل شهری غیردولتی اقدام کنند. سقف قرارداد مربوط می­تواند حداکثر بیست درصد (۲۰%) بیش از عملکرد هزینه ایاب و ذهاب پرداختی به کارکنان در سال ۱۴۰۲ باشد.

تبصره ۲ـ دستگاه های اجرایی مکلفند برای کارمندان مشمولی که دارای معلولیت شدید و بسیار شدید هستند و همچنین جانبازانی که از حق پرستاری موضوع ماده (۲۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۱۳۸۶ برخوردار می باشند، کمک هزینه ماهانه ایاب و ذهاب را تا پنجاه درصد (۵۰%) افزایش دهند.

۸ ـ کمک هزینه مهد کودک صرفاً برای بانوان مشمول شاغل در دستگاه های اجرایی فاقد مهدکودک به ازای هر فرزند زیر شش سال، ماهانه حداکثر به میزان سه میلیون و پانصد هزار (۰۰۰ر۵۰۰ر۳) ریال قابل پرداخت است.

۹ـ دستگاه­های اجرایی مکلفند نسبت به ارائه امکانات و خدمات رفاهی به بازنشستگان خود در سقف اعتبارات ابلاغی مربوط اقدام نمایند.

۱۰ـ مبالغ موضوع بندهای (۵) تا (۹) این ماده، در سقف اعتبارات ابلاغی دستگاه­های اجرایی و درچهارچوب موافقتنامه متبادله با سازمان و منوط به عدم ایجاد کسری در هزینه­های اجتناب­ناپذیر، قابل تعهد و پرداخت است.»

۲ـ تبصره (۲) ماده (۴) حذف می­شود.

معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا عارف