هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۵۳/۳/۲۵ بنا به پیشنهاد شماره ۲۵۹۴۳ مورخ ۱۲ر۹ر۵۲ سازمان امور اداری و استخدامی کشور به استناد تبصره یک ماده ۵۸ لایحه قانونی استخدام کشوری اصلاحات آییننامه دادرسی اداری را بشرح زیر تصویب نمودند:
۱ ـ بند ۶ ماده ۳ بشرح زیر اصلاح میشود:
خطای مذکور در ماده ۱۹ آئیننامه اجرائی موارد ۴ و ۵ و ۶ و ۷ قانون کشت محدود خشخاش و صدور تریاک.
۲ ـ بند ۱۶ ماده ۳ بشرح زیر اصلاح میشود:
16 ـ افشاء سئوالات امتحانی یا تعویض برگهای امتحانی یا دستبردن در آنها.
۳ ـ بندهای زیر به ماده ۳ اضافه میشود:
25 ـ طرح سئوالات امتحانی خارج از حدود برنامه یا اعمال غرض در تعیین نمره سئوالات امتحانی (بارم) بنحوی که موجب رد یا قبولی بدون استحقاق امتحان دهندگان گردد.
26 ـ برگزاری امتحان در غیر موعد مقرر در آئیننامههای مربوط بدون کسب اجازه از مقامات مسئول یا خودداری از انجام امتحان یا معرفی نکردن دانش آموزان بعلت پرداخت نکردن شهریه یا معاذیر غیر موجه دیگر.
27 ـ تعطیل آموزشگاه در اوقاتی که معمولا باید مفتوح باشد بدون کسب اجازه از مقامات مربوط مگر در مواردی که بیم خرابی یا آتش سوزی یا خطرات مشابه آن یاشد.
۴ ـ ماده ۴ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۴ـ مجازات تقصیر عبارت است از انفصال موقت از سه ماه تا یکسال یا اخراج دائم از وزارتخانه یا مؤسسه دولتی متبوع یا انفصال دائم از خدمت دولتی.
مجازات تخلف عبارت است از کسر حقوق و فوقالعادههای ماهانه مستخدم تا یک سوم از سه ماه تا شش ماه یا برکناری از خدمت از سه ماه تا یک سال.
مجازات قصور عبارت است از توبیخ کتبی یا درج در پرونده خدمت یا کسر حقوق و فوقالعادههای ماهانه مستخدم تا یک سوم از یک ماه تا سه ماه.
۵ ـ ماده ۷ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۷- مدت مرور زمان در خطاهای اداری دو سال است هرگاه از تاریخ ارتکاب خطا مدت دو سال بگذرد و دستور تعقیب از مقامات مربوط صادر نشود یا دستور تعقیب صادر شود و تا انقضای مدت دو سال از تاریخ صدور دستور تعقیب رأی قطعی صادر نشود آن خطا قابل تعقیب نیست.
۶ ـ بند زیر به ماده ۱۶ اضافه میشود:
5ـ تاریخ وقوع خطا.
۷ ـ ماده ۲۴ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۲۴ ـ برای هر یک از دادگاههای بدوی و تجدید نظر یک دادستان و به تعداد کافی دادیار با حکم وزیر یا رئیس مؤسسه دولتی انتخاب میشوند.
وظیفه دادستانی و دادیاری دادگاههای تجدید نظر را میتوان به دادستانها و دادیارهای دادگاه بدوی محول کرد.
۸ ـ ماده ۲۵ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۲۵ـ رؤسای دادگاههای بدوی و اعضای دادگاههای بدوی و تجدید نظر و دادستانها باید دارای تحصیلات عالی با حداقل ده سال سابقه خدمت دولتی باشند در صورت نبودن مستخدمینی با این شرایط میتوان مستخدمین دیپلمه را با حداقل پانزده سال سابقه خدمت دولتی به سمت های فوقالذکر منصوب نمود و در هر حال متصدیان این مشاغل نباید دارای سابقه محکومیت اداری از بند ث ماده ۵۹ قانون استخدام کشوری بالا یا محکومیتی که نوعاً مشابه آن است باشند وظیفه ریاست دادگاه تجدید نظر بموجب حکم وزیر یا رئیس مؤسسه دولتی به یکی از معاونین وزارتخانه یا مؤسسه دولتی محول میشود.
۹ ـ ماده ۲۸ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۲۸ـ هرگاه برای ریاست یا عضویت یا دادستانی یا دادیاری دادگاههای اداری درنظر گرفتن پست ثابت سازمانی ضرور نباشد این وظایف بصورت مأموریت برای مدت یک سال به مستخدمین واجد شرایط محول خواهد شد و تجدید نظر مأموریت آنان بلا مانع است.
۱۰ ـ ماده ۳۳ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۳۳ـ رسیدگی ابتدائی به خطاهای مستخدمین حوزه هر استان یا فرمانداری کل یا منطقه ای که امور اداری آن مستقیما تحت نظر مرکز است در صورتی که وزارتخانه یا مؤسسه دولتی متبوع مستخدم در مرکز آن حوزه دادگاه بدوی اداری تشکیل دهد با همان دادگاه والا با دادگاه اداری مرکز خواهد بود.
۱۱ ـ ماده ۴۱ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۴۱ـ در موارد رد که رئیس یا عضو دادگاه اداری از طرف دادستان یا متهم مورد ایراد قرار گیرد یا رئیس یا عضو دادگاه رأسا خود را مردود بداند درصورتی که دادگاه این ایراد را وارد تشخیص دهد عضو علیالبدل به دعوت کسی که تصدی دادگاه را عهده دار خواهد بود بجای شخص مردود انتخاب خواهد شد.
۱۲ ـ ماده ۴۸ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۴۸ـ اختیارات مقامات مندرج در تبصزههای ۱ و ۲ ماده ۵۹ قانون استخدام کشوری برای اعمال مجازات بندهای الف و ب و پ و ت ماده مذکور مانع از آن نخواهد بود که دادگاه نیز در صورتی که مقتضی بداند بتواند مجازاتهای مذکور را در مورد متهمینی که تقاضای اعمال مجازاتهای مقرر در بندهای دیگر ماده ۵۹ درباره آنان شده است تعیین کند.
۱۳ـ عبارت زیر به قسمت آخر ماده ۵۱ اضافه میشود و دو تبصره به ماده مذکور الحاق میگردد:
ماده ۵۱ـ…حکم دادگاه بدوی که صحیحاً صادر شده باشد در دادگاه تجدید نظر تأیید والا فسخ میشود و در صورت اخیر دادگاه تجدید نظر حکم جدیدی انشاء خواهد کرد ولی نباید مجازات را تشدید کند.
تبصره ۱ـ هرگاه در حکم قطعی دادگاه اداری سهو قلم یا اشتباه در نام یا اشتباهات بینی از این قبیل رخ دهد دادگاه میتواند رأسا یا به تقاضای دادستان یا ذینفع ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ حکم آن را اصلاح کند.
تبصره ۲ـ در مورد محکومیتهای ناشی از اجرای ماده ۷ قانون اشتباهات ثبتی حکم دادگاه بدوی قابل تجدید نظر در دادگاه تجدیدنظر اداری است.
وزیر مشاور و معاون اجرائی نخست وزیر ـ هادی هدایتی