اصلاح آیین‌نامه استخدام پیمانی

تاریخ تصویب: ۱۳۵۴/۰۳/۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳۵۴/۰۳/۱۱
شماره ثبت: 209/6360 - ۱۳۵۴/۳/۱۱

هیات وزیران در جلسه مورخ ۱۳۵۴/۳/۱۰ بنا به پیشنهاد شماره ۲۶۸ / ۴ مورخ ۲۶ /۱ / ۱۳۵۴ سازمان امور اداری و استخدامی کشور باستناد ماده ۴۰ آئین نامه استخدام پیمانی اصلاحات زیر را در مورد آئین نامه مذکور تصویب نمودند:

۱– ماده ۴ و تبصره های آن بشرح زیر اصلاح می شود:
ماده ۴- حداکثر مدت قرارداد برای استخدام افراد بطور پیمانی بشرح زیر خواهد بود:
الف- تعیین مدت قرارداد و تمدید آن برای استخدام متصدیان پست های شخصی ثابت سازمانی در هر مورد بنا به پیشنهاد وزارتخانه یا مؤسسه دولتی مربوط و موافقت سازمان امور اداری و استخدامی کشور خواهد بود.
ب- مدت قرارداد برای متصدیان پستهای موقت بمنظور تصدی مشاغل تخصصی و فنی و حرفه ای که در جدول مشاغل طبقات هفتگانه ضمیمه این آئین نامه با علامت (*) مشخص شده است یک سال است و در صورتی که نوع فعالیتهای مربوط اقتضاء نماید تمدید قرارداد بنا به تشخیص وزیر یا رئیس مؤسسه دولتی مربوط برای مدت مورد نیاز حداکثر تا ۴ سال دیگر مجاز است.
پ- استخدام پیمانی برای تصدی سایر پست های موقت فقط برای سه ماه مجاز است.
تبصره- در مورد افرادی که بر طبق طرح مخصوص نخست وزیری برای استخدام فارغ التحصیلان خارج از کشور و از محل اعتبار دولت جهت خدمت در وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی معرفی و استخدام میشوند مدت قرارداد یک سال است و باستثنای متصدیان مشاغل مندرج در بند (ب) ماده ۴ تمدید قرارداد آنان برای یک سال دیگر توسط وزارتخانه با مؤسسه دولتی محل خدمت بلامانع است و برای زائد بر آن بنا به پیشنهاد وزیر یا رئیس مؤسسه دولتی مربوط و تصویب شورای امور اداری و استخدامی کشور حداکثر بمدت شش ماه امکان پذیر خواهد بود.

۲– ماده ۵ به شرح زیر اصلاح میشود و تبصره ۱ آن حذف میگردد و تبصره های ۲ و ۳ آن به تبصره های ۱ و ۲ تبدیل می گردد:
ماده ۵- تا خاتمه مدت قرارداد فعلی یا فسخ آن از لحاظ اجرت و فوق العاده مخصوص و با رعایت بند ح تبصره ۷۵ قانون بودجه اصلاحی ۱۳۵۲ و بودجه سال ۱۳۵۳ به قوت خود باقیست ولی تمدید یا تجدید قرارداد آنها از هر لحاظ تابع مقررات این اصلاحیه خواهد بود. استخدام افراد برای پست های موقت در طرح های عمرانی که مجری آنها، وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی مشمول قانون استخدام کشوری می باشند نیز مشغول این آئین نامه خواهد بود ولی محدودیت های مندرج در بند های “ب” و “پ” ماده ۴ این آئین نامه شامل استخدام این افراد نخواهد بود. اجرت مستخدمین پیمانی موضوع این ماده در بدو استخدام بین میزانی که در ماده ۱۳ تعیین شده و حداکثر مبالغ قابل پرداخت مذکور در بندهای “الف” و “ب” ماده ۱۵ توسط وزارتخانه ها یا مؤسسه دولتی مربوط تعیین می شود و در ضمن مدت قرارداد نیز تا حداکثر مذکور در بندهای فوق الذکر قابل افزایش است.

۳– جدول طبقات هفتگانه شغلی ضمیمه جایگزین جدول موضوع ماده ۱۲ آئین نامه استخدام پیمانی و فهرست مشاغلی است که باستناد ماده ۳ آئین نامه برای آنها تعیین طبقه گردیده است.

۴– ماده ۱۳ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۱۳- اجرت ماهانه مستخدمین پیمانی مشمول آئین نامه در هفت طبقه زیر تعیین می گردد:
طبقه اجرت (ریال) طبقه اجرت (ریال)

۱ ۷۰۰۰ ۲ ۸۰۰۰
۳ ۹۰۰۰ ۴ ۱۲۰۰۰
۵ ۲۰۰۰۰ ۶ ۲۷۵۰۰
۷ ۳۵۰۰۰

تبصره ۱- ارقام مندرج در جدول فوق با تصویب شورای حقوق و دستمزد قابل افزایش یا کاهش می باشد.
تبصره ۲ – مقررات بند (ج) تبصره ۷۵ قانون بودجه اصلاحی سال ۱۳۵۲ و بودجه سال ۱۳۵۳ کل کشور در مورد مستخدمین مشمول این آئین نامه لازم الاجرا است.

۵– ماده ۱۴ بشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۱۴- قرارداد مستخدمین پیمانی که به موجب مقررات قبلی به خدمت اشتغال دارند تا خاتمه مدت قرارداد فعلی یا فسخ آن از لحاظ اجرت و فوق العاده مخصوص بارعایت بند “ج” تبصره ۷۵ قانون اصلاحی سال ۱۵۳۲ و بودجه سال ۱۳۵۳ به قوت خود باقیست ولی تمدید یا تجدید قرارداد آنها از هر لحاظ تابع مقررات این اصلاحیه خواهد بود.

۶– ماده ۱۵ به شرح زیر اصلاح میشود و تبصره آن حذف می شود :
ماده ۱۵- اجرت ماهانه مستخدمینی که دارای حداقل شرایط تصدی و مشاغل مربوط باشند در هر طبقه برابر مبلغ مندرج در ماده ۱۳ این آئین نامه است. وزارتخانه ها و مؤسات دولتی مربوط میتوانند در موقع انعقاد یا تمدید قرارداد یا در ضمن خدمت علاوع بر اجرت مقرر مبالغی به شرح زیر به مستخدمین پیمانی خود پرداخت نمایند:
الف- برای هرسال سابقه خدمت قابل قبول حداکثر تا ده سال معادل ۵% اجرت طبقه مربوط.
ب- برای هر سال آموزش قابل قبول علاوه بر شرایط اختصاصی مورد لزوم ۵% اجرت طبقه مربوط حداکثر تا ۱۰%.

۷– در ماده ۱۶ عبارت “وزیر دارائی و رئیس دفتر بودجه مرکزی سازمان برنامه” بعبارت “وزیر امور اقتصادی و دارائی و وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بوجه” اصلاح و تبصره آن بشرح زیر تغییر می یابد:
تبصره – کمیته موضوع این ماده میتواند برای مشاغل تخصصی موضوع این ماده ضوابطی بمنظور برقراری فوق العاده مخصوص تعیین و با موافقت شورای حقوق و دستمرد در اختیار وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی قرار دهند تا فوق العاده مخصوص متصدیان اینگونه مشاغل رأساً از طرف وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی بر مبنای ضوابط تعیین شده برقرار گردد. این فوق العاده درمورد مشاغل طلقات ۱ تا ۳ منحصراً به مشاغل قسمت (ب) این طبقات قابل پرداخت می باشد.

۸– عبارت “حکم این ماده از تاریخ تصویب ٱئین نامه استخدام پیمانی (۲۸ /۱۲ / ۱۳۴۷) قابل اجراست” به آخر ماده ۲۱ اضافه می شود.

تصویبنامه در دفتر نخست وزیر است.
نخست وزیر