اساسنامه هنرستانهای سرود و آهنگهای انقلابی (موسیقی)

تاریخ تصویب: ۱۳۶۳/۰۱/۱۵
شماره ثبت: 708/دش - ۱۳۶۳/۳/۲
تاریخ انتشار: ۱۳۶۳/۰۳/۰۱

هدف:

ماده ۱– به منظور پرورش استعدادهای نوجوانان در رشته سرود و آهنگهای انقلابی و رفع نیازمندیهای کشور از لحاظ تأمین نیروی انسانی ماهر در این رشته، هنرستانهای سرود و آهنگهای انقلابی (موسیقی) ازطرف وزارت ارشاد اسلامی تأسیس می‌گردد و مطابق این اساسنامه اداره می‌شود.

ماده ۲– هنرستانهای سرود و آهنگهای انقلابی دختران و پسران در محلهای جدا از هم دایر خواهد شد.

ماده ۳– مدت تحصیل در هنرستان برابر با تحصیلات دوره کامل متوسطه چهار سال می‌باشد که برنامه آنها به تصویب شورا خواهد رسید.

ماده ۴– شـرط لازم برای ورود به کلاس اول هنرستان، داشتن کارنامـه قبولی دوره راهنمایی تحصیلی است.

ماده ۵– وزارت ارشاد اسلامی می‌تواند در دبستانها و در مدارس راهنمایی خاصّی که زیرنظر وزارت آموزش و پرورش اداره می‌شود، آموزشهای موسیقی مورد نظر خود را به دانش‌آموزان تعلیم دهد. تأمین امکانات و گزینش دانش‌آموزان مستعد ازمیان داوطلبان برای اینگونه مدارس بر عهده وزارت ارشاد اسلامی است.

ماده ۶– دروسی که در هنرستان تدریس می‌شود، طبق جدول شماره ۳ پیوست می‌باشد.

ماده ۷– امتحانات کلیه دروس کلاسهای هنرستان، طبق آیین‌نامه مصوّب شورای عالی آموزش و پرورش امتحانات داخلی و نهایی این هنرستان انجام خواهد گرفت.

ماده ۸– امتحانات پایان دوره هنرستان، طبق آیین‌نامه مربوط بصورت نهایی زیرنظر اداره کل پژوهش و آموزش هنری و یا حضور ناظر اداره کل امتحانات وزارت آموزش و پرورش بعمل خواهد آمد و قبول‌شدگان به دریافت گواهینامه پایان تحصیلات هنرستان در رشته سرود و آهنگهای انقلابی (موسیقی) با قید تخصص که ارزش آن برابر با گواهینامه کامل دوره چهار ساله متوسطه وزارت آموزش و پرورش است، نایل خواهند شد.

تبصره – گواهینامه پایان تحصیلات هنرستان ازطرف اداره کل پژوهش و آموزش هنری و با تأیید اداره کل امتحانات وزارت آموزش و پرورش صادر می‌گردد.

ماده ۹– هنرجویان هنرستان از لحاظ مقررات وظیفه عمومی مانند مشمولان سایر هنرستانها و دبیرستانهای کشور می‌باشند.

ماده ۱۰– تحصیل در دوره هنرستان رایگان و برابر مقررات مدارس وزارت آموزش و پرورش است.

ماده ۱۱– چون هنرستانهای سرود و آهنگهای انقلابی از لحاظ ارزش تحصیلی معادل با دیگر هنرستانهای نظری و هنرستانهای فنی و حرفه‌ای می‌باشد، لذا انتقال هنرجویان هنرستانهای سرود و آهنگهای انقلابی به دیگر مقاطع متوسطه امکان‌پذیر می‌باشد، و انجام آن تابع آیین‌نامه‌ای خواهد بود که توسط دفتر تحقیقات و برنامه‌ریزی آموزشی تدوین و پس از تصویب کمیسیون ویژه منتخب شورای عالی آموزش و پرورش قابل اجرا خواهد بود.

ماده ۱۲– هنرستان دارای یک شورای فنی و یک شورای عمومی است. شورای عمومی برطبق مقررات وزارت آموزش و پرورش خواهد بود و نحوه تشکیل شورای فنی طبق آیین‌نامه‌ای است که ازطرف اداره کل پژوهش تنظیم و تعیین خواهد شد.

ماده ۱۳– سازمان اداری و آموزشی هنرستان ازطرف اداره کل پژوهش و آموزش هنری تعیین خواهد شد.

ماده ۱۴– وزارت ارشاد اسلامی ازطریق اداره کل پژوهش و آموزش هنری یا واحد ذیصلاح دیگری بر حسن اجرای این اساسنامه و برنامه‌ها و آیین‌نامه‌های مربوط نظارت خواهد نمود.

ماده ۱۵– کلیه برنامه‌های این هنرستانها می‌باید براساس ضوابط اسلامی با رعایت کامل فتاوی ولّی فقیه تنظیم و اجرا شود.

اساسنامه هنرستانهای سرود و آهنگهای انقلابی (موسیقی) مشتمل بر ۱۵ ماده و یک تبصره در سیصد و سی و پنجمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ ۱۵ /۱ /۱۳۶۳ به تصویب رسید.

صحیح است به مورد اجرا گذارده شود.

سید علی‌اکبر پرورش
وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران