اساسنامه شورای عالی صنایع پتروشیمی

تاریخ تصویب: ۱۳۴۲/۰۹/۲۷
شماره ثبت: 45676 - ۱۳۴۲/۱۰/۳
تاریخ انتشار: ۱۳۴۲/۱۰/۰۳

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲۷ /۹ /۱۳۴۲ بنا به پیشنهاد شماره ۳۴۹۸۲ مورخ ۶ /۹ /۱۳۴۲ وزارت اقتصاد و موافقت سازمان برنامه و شرکت ملی نفت ایران اساسنامه شورای عالی صنایع پتروشیمی را به شرح زیر تصویب نمودند :

ایجاد و اداره صنایع پتروشیمی و صنایع وابسته به آن در کشور به طریق زیر مجاز خواهد بود:
1- سرمایه ‏گذاری توسط سازمان‏های دولتی
2- سرمایه‏ گذاری توسط سرمایه ‏گذاران خصوصی داخلی
3- سرمایه‏ گذاری توسط سرمایه‏ گذاران خصوصی خارجی با توجه به قانون جلب و حمایت سرمایه ‏گذاری خارجی
4- سرمایه‏ گذاری مشترک توسط دو یا چند عامل فوق.

برای تقویت سرمایه ‏گذاری از هر یک از این طرق و در عین حال حفظ هم‏آهنگی و پیشرفت این صنایع نوبنیاد شورایعالی صنایع پتروشیمی تأسیس میگردد.

وظایف و اختیارات شورای عالی صنایع پتروشیمی به شرح زیر میباشد:

۱– تشویق و توسعه صنایع پتروشیمی متناسب با احتیاجات داخله، امکانات صدور به خارج و تعیین خط مشی و روش و سیاست کلی برای کمک به ایجاد و پیشرفت صنایع نام برده.

۲– بررسی و تأیید مطالعات و طرحهای مربوط به صنایع پتروشیمی و صنایع وابسته به آن که انجام آن از طرف شورا به دستگاههای ذیصلاحیت ارجاع شده باشد.

۳– بررسی و توصیه قیمتهای مواد خام و محصولات اولیه کارخانه‏‌های پتروشیمی برای تأمین احتیاجات داخلی کشور و تشویق صادرات.

۴– تصویب سرمایه‏ گذاری و میزان آن در صنایع مربوطه و منظور نمودن طرحهای آتی در برنامه‌‏های عمرانی کشور.

۵– دنبال کردن مراحل مختلف پیشرفت در ایجاد و توسعه صنایع مربوطه.

۶– اجازه تأسیس و ایجاد صنایع پتروشیمی به موسسات خصوصی بقسمیکه صدور پروانه‌‏های لازم از وزارت اقتصاد در رشته‏ های مختلف پتروشیمی منوط به تحصیل موافقت شورایعالی پتروشیمی باشد.

۷– تصویب حوزه و منطقه تأسیس و نصب صنایع مربوطه.

۸– پیشنهاد هر نوع تصویبنامه و یا مقررات قانونی که برای پیشرفت صنایع پتروشیمی لازم بنظر ‏رسد.

شورایعالی مرکب خواهد بود از مقامهای ذیل که هر یک نماینده تشکیلاتی هستند که بنوبه خود سهم مهمی در پیشرفت امور مربوطه خواهند داشت :
وزیر اقتصاد
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران
مدیر عامل سازمان برنامه

شورایعالی صنایع پتروشیمی میتواند در صورت لزوم برای کسب اطلاعات و یا تبادل نظر از سازمانهای دولتی یا غیر دولتی دعوت نماید که نمایندگان تام‏‌الاختیار برای شرکت در جلسات شورایعالی اعزام دارند.

ریاست شورایعالی به عهده وزیر اقتصاد و در غیاب وی به عهده نایب رئیس میباشد که به وسیله شورایعالی از بین اعضاء شورا برای مدت یکسال انتخاب میشود.

شورایعالی حداقل ماهی یکبار و در صورت لزوم بدفعات بیشتر تشکیل جلسه خواهد داد.

شورایعالی صنایع پتروشیمی دارای دبیرخانه خواهد بود که مسئول اداره امور شورا میباشد.

دبیر شورایعالی به پیشنهاد وزیر اقتصاد و تصویب شورایعالی صنایع پتروشیمی برای مدت ۳ سال انتخاب خواهد شد و پس از پایان دوره سه ساله ممکن است مجدداً به همان سمت منصوب گردد. در صورت فوت یا استعفا یا احراز عدم صلاحیت قانونی دبیر جانشین او بترتیب مذکور تعیین خواهد شد.

دبیر شورا در رأس یک گروه کارشناس صنایع پتروشیمی مسئول تهیه کلیه گزارشهای لازم به شورایعالی و همچنین نظارت و اجرای تصمیمات شورایعالی در حدود هدفهائی که برای این شورا تعیین شده میباشد. تنظیم آئین‏نامه داخلی شورایعالی و طرز تشکیل جلسات به عهده دبیر شورا خواهد بود.

محل دبیرخانه در وزارت اقتصاد خواهد بود و صورتجلسات شورایعالی صنایع پتروشیمی در دفتر مخصوصی که برای این منظور تهیه میشود، درج خواهد شد.

کلیه اساسنامه‏‌ها و آئین‏نامه‌‏های مؤسسات پتروشیمی دولتی و یا مؤسساتی که با مشارکت دولت بوجود میآید باید به تصویب شورایعالی صنایع پتروشیمی برسد.