اجازه تشکیل کمیسیون دائمی حج در وزارت امور خارجه

تاریخ تصویب: ۱۳۲۹/۱۲/۰۵
شماره ثبت: ۷/۱۷۶۱ - ۱۳۲۹/۱۲/۶
تاریخ انتشار: ۱۳۲۹/۱۲/۰۶

هیئت وزیران در جلسه ۱۳۲۹/۱۲/۵ تصویب نمودند که بمنظور مطالعه و تهیه و مسائل تامین آسایش زائرین بیت اله الحرام در انجام فریضه حج یک کمیسیون دائمی بنام کمیسیون حج مرکب از معاون وزارت امورخارجه- معاون یا مدیرکل وزارت کشور- معاون یا مدیر کل وزارت بهداری- رئیس یا معاون شهربانی کل کشور در وزارت امور خارجه تشکیل گردد. آقایان حاج ابوالفضل حاذقی نماینده مجلس شورای ملی حاج مشیر السلطنه امیر سلیمانی- حاج سلطان حسین رخشانی- حاج سید ذبیح اله ملک پور اعضا دائمی این کمیسیون خواهند بود. تغییر یا افزایش عده اعضا به پیشنهاد کمیسیون با تصویب هیئت وزیران انجام خواهد گرفت.

تبصره ۱– نمایندگان وزارت خانه ها میتوانند در هر جلسه که لازم بدانند هر یک از روسای ادارات ذیصلاحیت وزارت خانه متبوعه خود را در کمیسیون شرکت دهند.

تبصره ۲– کمیسیون میتواند در موقع ضرورت برای مشورت در امور مربوطه هر یک از صاحبان مقامات رسمی را که لازم بداند به کمیسیون دعوت نماید.

وظائف و اختیارات کمیسیون بقرار زیر است.
1- تنظیم آئین نامه امور داخلی کمیسیون و اجرای آن.
2- تهیه آئین نامه که در هر سال برای زیارت بیت اله و مرقد مطهر نبوی (ص) بایستی رعایت شود و پیشنهاد آن بدولت.
3- تصویب هرگونه هزینه از سر وجهی که در اختیار وزارت که برای امور ساختمانی حجاج ایرانی در حجاز لازم است و سایر هزینه های ضروری و پرداخت آنها.
4- اتخاذ تدابیر لازمه برای تسهیل وسائل حج و تامین آسایش حجاج و غیره لازم و مفید تشخیص داده شود و مراقبت در اجرای آن.
5- کلیه وجوه حاصله از جمع آوری اعانه از صاحبان گذرنامه و امثال آنها برای کمک بزائرین باید منحصرا تحت نظر و بدستور این کمیسیون جهت تامین بهداری و آسایش و رفع احتیاجات زائرین بیت اله و هزینه هیئت سرپرستی مصرف شود.
6- تصمیمات و مصوبات کمیسیون که باید از طرف مقامات و بنگاههای دولتی بموقع اجرا گذارده شود در صورت لزوم بوسیله وزارت امور خارجه بمقامات و بنگاههای مزبور ابلاغ خواهد گردید.
7- تعیین هیئت سرپرستی حجاج در هر سال بنابر پیشنهاد کمیسیون و تصویب هیئت دولت خواهد بود.